Miért baj, ha az 5,5 évesem lefektetem délután is aludni? Az óvónő teljesen kiakadt rajta. Du. Alszik a kicsi, és a nagyot is lefektetem akkor. Ez olyan megdöbbentő?
Az óvodában ekkora gyereknek már nem kötelező aludnia. Max kis csendespihenő van.
De azért ha alszik kicsit ebéd után, attól még nem kéne az óvónőnek kiakadnia.
Én közel 40 éves vagyok, és hétvégenként, ha tehetem, én is alszom.
Az enyém sem díjazza, amikor lefektetem, szóval ő sem nagyon igényli, de én úgy érzem, jót tesz neki.
Majd tavasztól trenírozom :)))
Köszönöm a válaszaitokat!
Az én lányom 5 éves kora körülig aludt itthon délután, utána már nem, de az oviban, mikor csendespihenő volt, rendszeresen elszundított még nagycsoportban is. Mosolyogtak is rajta az ovónők, mikor azt mondta, hogy azért várja az iskolát, mert ott nem kell aludni. :)
7 évesen ment suliba most szeptemberben, azóta már egyáltalán nem alszik délután, így este 8-kor kidől, mint egy zsák. Szerintem hamarabb elalszik, mint ahogy a párnához ér a feje. :)
Milyen érdekes az óvónő/óvoda- épp ellenkezője annak, amit mi tapasztalunk.
Nálunk egyenesen örülnek neki, külön fel is hívják jószándékkal a figyelmet, hogy mennyire fontos még az 5 éveseknél is a délutáni alvás/pihenő.
Cikket is tettek ki a faliújságunkra erről- a lényege az, hogy a kisgyermekek agyi/idegrendszeri fejlődésének hasznos, az élmények feldolgozásának fontos feltétele ez a pihenő.
Bennünket arra bíztatnak, hogy legyen meg ez a rendszer a kicsik életében addig, ameddig csak lehetséges és ők is így állnak a kérdéshez.
Szerintem egyáltalán nem baj, ha igényli, örül neki, akkor természetesen engedd aludni- annál frissebb, érdeklődőbb lesz a délutáni játékban :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!