Ha megszületett a kistesó, hogy oldjátok meg a "nagy" bölcsibe, oviba vitelét, hazahozatalát? 3 hetes a kicsi, a nagy holnaptól megy megint bölcsibe, csak nem tudom hogy csináljuk reggel -délután?!
Bölcsibe, oviba nem kell percre pontosan érkezni, így ha véletlenül szopizik a kicsi, annyit tolódik az idő. Így tervezem, mert most várom a harmadikat. Jelenleg egy kiscsoportos ovisom van, meg egy másfél évesem. De minél kisebb a kicsi, annál könnyebb elindulni vele.
Ha gyalog mentek és a kicsi hamarabb bealudna, öltöztesd fel és eleve aludjon a babakocsiban. Ha kocsival, akkor a babahordozóban. Nem olyan bonyolult ez.
Viszont hogy-hogy bölcsibe jártok, amikor otthon vagy a picivel? Elvileg föl se vehetnék, hacsak nem magánbölcsi.
Reggel kajcsi, öltözés babakocsiba vagy be az autóba ennyi. Délután ugyanez. Hol a gond? Rengetegen csinálják ezt. A baba meg megszokja, teljesen természetes lesz neki a reggeli és délutáni menetel.
Unokatesóm minden reggel és délután ugrassza az anyját. Persze szó nélkül megy. Csak az a helyzet, hogy a férjének meg panaszkodik, mert már fáradt és miért nem tudja a lánya megoldani. Lányának nem mond nemet. De szerintem minden nap ez tényleg elég durva. Aki szül gyereket, másodikat az vállalja ezt a plusz dolgot is...de hát ki hogy.
Nekünk 5 km-re van a falu, tanyán élünk. Reggel 7-re kell beérnünk, mert középsulis fiamnak akkor indul a busz, úgyhogy a menetrend a következő:
1/4 7-kor keltem a kicsiket is (2,5 éves, 8 hónapos), 3/4 7-kor indulunk, persze autóval. A legkisebb babahordozóban van, így ha elalszik, sincs gond. Kirakjuk a nagyot a buszmegállóban, a két középsőt az iskolánál, aztán a két kicsivel bevásárolok, és megyünk haza.A picik ezt szokták meg, szinte a születésüktől így élünk. Mivel a nagyszülők nem laknak velünk, még -20 fokban is így járunk.
Délután már egyszerűbb, kb akkor kell indulni a nagyokért, amikor a délutáni szunyókából felébrednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!