Normális dolog ha a 3 éves kisfiam, reggel 8 után felébred és már 11 után álmos? Alszik éjjel kb.11 órát. Alszik délután is 1,5-2 órát. Folyton álmos, sokat alszik? Nem tud egyedül elaludni, hogy szoktassam rá? és külön ágyra?
Az, hogy délelőtt is alszik nem gond.
Eddig hogy aludt el? 3 éves koráig nem aludt el egyedül és nem aludt a saját ágyában? Vagy csak most változott meg?
Nekem 5 éves lesz a lányom, 4 hónapod a pici, és csak most szokattam rá az egyedül elalvásra, hogy terhes voltam. Este mesén alszik el (napközben már nem alszik).
Mindig mellé kellett feküdnöm, hogy elaludjon, s volt, hogy én hamarabb elaludtam. Az oviban pillanatok alatt elaludt. Ha mégsem, akkor odaült mellé az óvónéni és simogatta a hátát.
Én nem hagytam sírni sosem, a kicsit sem hagyom. Nem volt teher a melléfekvés. Ha jó óvónénitek lesz, ő is meg tudja oldani.
A mi fiunk is így alszik, és nem volt gond az óvodában. És itthon 3-4 órát alszik délután, ha elalszik. Az oviban meg keltik őket és azzal sincs gond, bár egyszer mondta az óvónéninek, ti menjetek ki a mosdóba és addig még alszom kicsit. Négy nap után már bent aludt és azóta is gond nélkül.
Nem gondolom egyébként hogy bármit is elrontottál, majd változik ha itt lesz az ideje és elég érett lesz hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!