Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha az óvónő adna egy pofont a...

Ha az óvónő adna egy pofont a gyerekednek, mit tennél?

Figyelt kérdés
2013. nov. 28. 14:54
1 2 3 4 5 6
 11/55 A kérdező kommentje:
egyébként nem tudom, miért tette, de ráadásul egy kislányt ütött meg.. a fiam csoportjában történt, ő épp betegen itthon van velem. csak egy ismerős anyuka mesélte, hogy az óvónőnk lekevert egy pofont az egyik kislánynak. :(
2013. nov. 28. 15:24
 12/55 anonim ***** válasza:
47%
Mit csinált az anyuka?
2013. nov. 28. 15:25
 13/55 anonim ***** válasza:
41%

Én írtam a 4-es választ. A többi lépés attól függ, miért tette.

Azt természetesen nagyon szigorúan tudatosítanám benne, hogy első és utolsó alkalom volt.

Ha nagyon indokolatlannak tartom, akkor jelenteném írásban a vezetőnek és az önkormányzatnak.

Nem hiszem, hogy ezért ki lehetne rúgatni.

2013. nov. 28. 15:27
 14/55 anonim ***** válasza:
59%

Én írtam,hogy nincs erre indok!

Nem jelenteném fel, de biztos,hogy elbeszélgetnék vele. Amennyire tudnék normálisan, de úgy,hogy érezze, megütni egy ekkora gyereket, a saját tehetetlensége, és hogy nincs joga hozzá! Főleg,ha otthon sem kapott pofont!

2013. nov. 28. 15:33
 15/55 anonim ***** válasza:
44%
Valószínűleg akkor ennek a sztorinak a fele sem igaz, ha hallomásból terjed. Így nem csinálnék semmit. Ha a szemem előtt történne az eset, az én gyerekemmel, akkor az óvónő nem tenné zsebre, amit tőlem kapna és biztos, hogy jelezném a vezetőség felé és azonnal kikérném a gyereket a csoportból, de azon is elgondolkodnék, hogy átvigyem-e másik óvodába. Egyébként azt én is nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy egy óvónő megüssön egy gyereket,mert ők pontosan tisztában vannak azzal, hogy már egy pofon is milyen káros hatással van a gyermek pszichéjére! A verés (semelyik testrészre) soha nem lehet jogos büntetés!
2013. nov. 28. 15:38
 16/55 anonim ***** válasza:
57%

Kozepsos v nagycsoportos lehettem, mikor az ovo neni, judit neni, lekevert nekem egy pofont, mert sírtam, mivel elhagytam a taskamrol kirandulasnal a cumit (disz). Vissza szerettem volna menni vkivel megkeresni, gondolom 5 perce meg meg volt... (Gyerekkent erosebb kotodesem volt a targyakhoz, felnőttkent poharakon elem ki. )

De nem is ez a lényeg. Szal lekevert egy pofont, en meg elhallgattam. Fokent mert meglepett.... aztan vmikor a nap folyaman azt mondogatta, h nem történt semmi, meg h ne mondjam el... persze otthon elmeseltem, mivel nem volt meg a cumi a taskan, anya kerdezte, en meg sirva meseltem mi tortent...

Par nappal kesobb v mittomen, roviddel azutan gondolom anyam beszelt vele, oda jott hozzam judit neni mikozben jatszottam, es elkezdte igazgatni a ruhamat, mikozben magyarazta nekem, h miert hazudtam azt, h megpofozott. En meg neztem ra, h de hat azt tetszett csinalni.... utana sokaig nem lattam (nem tom meddig) mikor azt a hirt kaptuk, h gyereket vár. Azota sem lattam, Betti néni vel (masik ovono) felnottkent is szoktam osszefutni. A sztori 95/96 kornyeken jatszodott

2013. nov. 28. 15:57
 17/55 anonim ***** válasza:
81%

És ez biztos, hogy így történt?

Ki látta? Egy kislány a csoportból?

Van egy történet, azt sem tudjuk mennyire igaz (vagy mert a kérdező sem tudja, vagy mert nem árul el részleteket), azt sem tudjuk, hogy ha volt is pofon, akkor az pofon volt-e vagy csak egy paskolás, és ha pofon is volt, azt sem tudjuk miért kapta az kisgyerek.

Ennyi infó alapján ne törjünk pálcát senki felett!

2013. nov. 28. 16:09
 18/55 anonim ***** válasza:
54%

Először is elgondolkodnák azon, hogy valamit nagyon elrontottam a gyereknevelésben, ha a gyerekem ennyire fel tudta bosszantani, hogy nem talált már más megoldást a "nevelésére". Ugyanis nem hiszem, hogy ez lenne egy óvónő első reakciója. Aki ezt a pályát választja, az nem az anyagiak miatt teszi, hanem elhivatottságból. Szóval mindenképpen először az óvónővel beszélnék, hogy megtudjam miért tette. És ha tényleg jó oka volt rá pl. mert más egészségét veszélyeztette a gyerekem, lepics.ázta, leköpte...akkor nagyon szégyenleném magam és megköszönném az óvónőnek.

Nem vagyok sem a verés híve, sem óvónő.

2013. nov. 28. 16:39
 19/55 anonim ***** válasza:
77%
Mindenképpen először az óvónővel beszélnék. Megkérdezném mi történt, mi vezetett idáig stb stb...
2013. nov. 28. 16:51
 20/55 anonim ***** válasza:
69%
Hát én dadus vagyok bölcsődében. Soha még csak a közelébe sem jártam annak hogy POFON vágjak egy gyereket. Az megtörtént már, hogy jelzésképpen a kezére ütöttem mert komolyabban bántotta a másikat. De SOHA nem úgy hogy fájjon neki, csak hogy megtanulja ilyet nem szabad csinálni! Óvónő se juthat el addig hogy POFON vágjon egy gyereket. Lehet büntetni máshogy. Sokkal hatásosabb a játéktól megvonás egy ideig. Ha "szembeköpne" a gyerek se vágnám pofon, büntetést kapna...de utána elbeszélgetnék a szülőkkel!!! Aki ezt a pályát választja, meg kell tanulnia normálisan nevelni a gyereket (elméletileg ezért járt óvónőképzőbe) és először is gondolkodjon el mennyi türelme van a gyerekekhez. Mert arra szükség van :)
2013. nov. 28. 17:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!