Ha terhesen elhagyna benneteket a párotok, a gyereknek elmondanátok, hogy ki az apja?
26-os igazat ír!
Én egyedül nevelem,apja nem vállalta.2.5 éves volt,amikor a párommal összejöttünk.Nem látott apaképet,így fogalma sem volt erről.
Kedves Kérdező!
4 éves gyerek már elkezd kérdezni,de a 2 éves még nem.
Valami ebben a történetben sántít.
Nekem is kissé fura ez a helyzet. Én is egyedül neveltem a fiam a születésétől kezdve, de nem volt ez téma kétéves korában. Neki az volt a természetes, hogy ketten vagyunk, hiszen az ő életében addig nem is éltünk máshogy
Olyankor szokott ez előfordulni, ahol az anyuka szinte beleplántálja a gyerekbe, hogy milyen rossz is nekik, mert nincs velük apuka.
Én amúgy elmondtam a fiamnak az igazat az apjáról, amikor kérdezte (de ez úgy ovis korában jött elő, kb. 4-5 évesen), de ez sem volt valami drámai pillanat, csak érdeklődött, én meg megmondtam, hogy az apja külföldön él (akkor tényleg ott is élt), azért nem ismeri, mert nagyon pici volt, amikor utoljára látta (csecsemő korában párszor eljött megnézni), megbeszéltem a gyerekkel, hogy hogy is volt ez, hogy mi régen szerettük egymást, de aztán sajnos elromlottak a dolgok, emiatt nem találkozunk az apjával. Egy kisgyerek szerintem ennyit ért meg ebből, azt nem akartam még véletlenül sem elültetni a fejében, hogy az apja rá nem kíváncsi és őt azért nem látogatja.
Amúgy azóta van új párom, aki sajátjaként neveli, a gyerek is úgy említi másoknak, hogy "az apukám", de tisztában van vele, hogy "csak" a nevelőapja. De ettől még, ha más gyerek, vagy felnőtt kérdezi, hogy például mit dolgoznak a szülei, akkor azt mondja el, hogy az anyukám ezt meg azt, az apukám meg emezt, amazt, és itt a nevelőapját említi, nem a biológiai apját, hiszen miért egy olyan emberről beszélne, akit nem is ismer?
31, 32.
Gondolom azért mert kisajátítottátok magatoknak és nem vittétek őket normális családok közzé.
Így van.Barlangban,leragasztott szemmel tartottam,sőt tartom még ma is.Néha bedobok neki egy kobrát,hogy legyen társasága!
Sőt a szüleim és a testvéreim is ily nyomorultul jártak.Mindenhol csak nők,nők,gyerekek,sehol egy apa,egy férfi.
2 éves korától bölcsibe járt.Az átlagosnál bővebb szókinccsel rendelkezik.Vannak barátaink,kiterjedt rokonságunk
akik családban élnek.Peti apukája.Bogi apukája stb....
Van nagybátyja,felességgel,gyerekekkel.Heti 1x biztos,hogy náluk alszik a munkám miatt.
Mégis bizton állítom,hogy 2 éves gyerek NEM KÉRDEZ az apjáról,ha soha nem látta!
"Mégis bizton állítom,hogy 2 éves gyerek NEM KÉRDEZ az apjáról,ha soha nem látta!"
Hat ne legyel benne olyan biztos. Az enyem kerdezett, a kerdezoje szinten es merem allitani, hogy a gyerekek tobbsege kerdez.
Na igen, csak azok, akik talalkoznak teljes csaladokkal is. Egy ket evest minden erdekel, mindent kerdez, plane, ha a Katikaert rendszeresen az apja jar a bolcsibe, a Pisti meg elmeseli, hogy apaval hoembert epitettek. Akkor bizony Zsofika is megkerdezi anyukat, hogy "az en apukam hol van/mikor jon/mikor epit velem/stb". Ha a tied ezt nem tette, akkor azzal a gyerekkel komoly gond van.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!