Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha terhesen elhagyna benneteke...

Ha terhesen elhagyna benneteket a párotok, a gyereknek elmondanátok, hogy ki az apja?

Figyelt kérdés
Van egy két éves kisfiam aki folyton az apja felől kérdez. Mit mondjak neki?
2013. okt. 29. 15:21
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem tudod, hogy hol van, de azt tudod, hogy hajléktalan? Kemény dolgok lehetnek a háttérben.
2013. okt. 29. 16:04
 12/37 anonim ***** válasza:
100%
Azt hogy hajléktalan még nem kell elmondani neki, mert úgysem érti. De azt az ő nyelvén, hogy elhagyott titeket, el kell mondani neki. Szerintem.
2013. okt. 29. 16:05
 13/37 anonim ***** válasza:
100%
Én megmondanám neki az igazat.
2013. okt. 29. 16:08
 14/37 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem érdemes most őszintének lenni,mert ha nem vagy az,később visszaüthet a dolog.Elmesélheted neki,hogy van valahol egy apukája,aki egy nap elment.Elmondhatod,hogy néz ki,mivel foglalkozik,mesélhetsz vele kapcsolatosan történeteket,stb.Jobb,ha tud róla.
2013. okt. 29. 16:08
 15/37 A kérdező kommentje:

Ez egy hosszú történet. Röviden elmesélem.

A fia apja egy közös ismerősünknél lakott így jöttem vele össze.

Hozzánk költözött majd fél év után fogta magát és szó nélkül lelépett. Egy hét múlva tudtam meg, hogy terhes vagyok és megtartottam a kicsit.

Azóta megtudtam, hogy az apja hajléktalanként él a közeli városban. Èn nem láttam de eltudom róla képzelni mivel se családja se munkája.

Hát röviden ennyi...

2013. okt. 29. 16:15
 16/37 anonim ***** válasza:
100%

azért még azt nem tudjuk, hogy apuka tudja-e, hogy van egy gyermeke

mondd el a kicsinek, hogy apa elment régen, és nem tudod hol van ... két évesnek nem nagyon kellene több magyarázat, ha nagyobb lesz akkor meg már elült benn az a tény, hogy apa elment

2013. okt. 29. 16:20
 17/37 anonim ***** válasza:
Mondd el neki
2013. okt. 29. 16:23
 18/37 anonim ***** válasza:
29%
Mond azt neki, hogy vértanú halált halt az apja.
2013. okt. 29. 16:26
 19/37 anonim ***** válasza:
76%

Tehát akkor apuka nem is tudja, hogy van egy gyereke?

Azért nem kell belemenni a részletekbe, néha jobb a kegyes elhallgatás, de szerintem azt igenis elmondhatod már egy ekkora gyereknek, hogy az apja elhagyott titeket és azóta sem hallottál róla, nem tudod hol van. Lehet lesznek kérdései, de nem olyan összetettek, amire elkéne mondanod, hogy hajléktalanként él a szomszéd városban...

2013. okt. 29. 16:28
 20/37 anonim ***** válasza:
Nos,velem ez tortent. En azt mondtam,amig pici volt, hogy apukája masik városban dolgozik es nem tud jönni. Irtunk neki levelet is. (Konkrétan en valoban írtam egyet, hogy a gyereke látni szeretné, de nem válaszolt....). Ahogy nőtt, egyre kevesebbet kérdezett. Nekem gyermeke pszichiáter javasolta, hogy ilyenkor azt kell mondani, ha nem akarja az ember valami miatt a konkrét igazságot elmondani - a gyereknek nem hiányzik a apad egy mocskos gazember, lelépett,a mikor megtudta, hogy terhes vagyok - hogy vannak olyan emberek, akik megijednek a felelossegtol es ezért nem találkoznak a gyerekükkel. Ennél nem kell tobb, persze ezt is csak akkor, amik mar elég nagy hozza.
2013. okt. 29. 16:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!