Jogosan háborgok vagy sem?
Kérlek,hogy olyanok válaszoljanak,akik voltak hasonló helyzetben vagy netalán van a környezetükben,mert akik nem voltak,az a tapasztalatom,hogy lehurrogják az ember lányát.
A történet a következő:
1,5 éve váltam el,van egy 4,5 éves kislányom.A végzés szerint,2 hetente viszi el szombat 10-től vaárnap 7ig.Eszempontból rugalmas vagyok,mert péntek délután már átadom.25 ezer Ft gyerektartást rendesen fizeti havonta.A végzés e két pontja a fontos most a mi szempontunkból.
Rendszerint megkérem apját,hogy altassa délután,mert a 7vége után úgy kapjuk vissza mint egy kifacsart citromot.Este elalszik magától a fürdés,meseolvasás,puszik után délután simizni kell.De apja meg sem próbálja.Kértem legyen otthon mindenféle gyógyszer,felírtam mik azok amik fontosak és kellhetnek,erre most meg volt picit fázva,mielőtt elment megkérdeztem van e ez meg az otthon nem volt,tehát én küldtem a lányommal itthonról,köptetőt már abbahagytam mire ment,erre az alvóskendőt koszosan hozta vissza kérdeztük mi történt kiderült h valami köptetőt adott neki amit kiöklendezett é utána apja újra beleerőltette.És ami még volt:letettük aludni majd sírva hívott vissza hogy ő fél mert olyan filmet nézett apjánál...Kiderült,hogy apja péntek este úgy hagyta a szobában hogy mesére aludjon el,és felnőtt tv műsor(nem 18-as)de épp elég h felnőtt ment és biztosan abba nézett bele.Apját felhívtam tisztázni a dolgokat,és kiderült gyógyszert azért adta,mert idegesítette h köhög,tv-s dolgot megerősítette,alvásra annyit mondott,hogy ott nem hajlandó aludni.Mondtam neki pihenni kell a kislánynak mert hétközben ovi leszívja,s mindenhol elalszik.gyógyszer miatt hívjon fel(ahogy ezt már egy alkalommal megtette-akkor is több órán át hagyta sírni a fülével,s nem hívott,pedig megbeszéltük hogy ha gáz van akkor bármikor hívhat)és nyugodt környezetet próbáljon meg biztosítani,ott egy szobában van apjával és élettársával,egy matracon alszik,tv mellett.Itthon külön szobája van.Mondtam apjának hogy nem fogok rugalmas lenni ha nem tartja be amit kérek.Itthon két hétig minden rendben,férjemet elfogadta,úgy szeretik egymást mint apa lánya.Nyugodt környezetet biztosítunk neki,de ez a kéthetente elviszi bezavar és ráadásul ilyen dolgok vannak amit leírtam.Tudom nincs mód arra h ne vihesse,pedig én lemondanék a pénzről is.Nagyon nehéz így nevelni,és nagyon sajnálom a kislányomat amikor megkérdezi miért kell mennie.Tegnap nagyon elszakadt a cérnám.Ráadásul nem volna jó most idegeskednem mert pár héten belül szülök.
Bocs hogy hosszú lett vagy ha zavaros néhol.
Te "kedves" 19-es!Miért kell?
Ha neked jó éjszaka ügyeletes gyógyszertárba rohangálni mert a gyerek nem akkor betegszik meg mikor nyitva van a gyógyszertár hanem mikor ünnep stb van.
igazából a te dolgod szenvedni hagyni a gyereked mert pl hányásos-hasmenéses vírust kapott el,vagy nagyon magas láza van menj nyugodtan reggel mikor egy egész éjszakán át hagytad szenvedni.Igen én előrelátó vagyok,és itt le is zárom a dolgokat,ne köss belém.Én sem tettem ezt.IQ bajnok 19-es.
Elvalt szulok gyerekekent es kisgyerekes anyakent azt kell mondjam, hogy en a kerdezo partjan vagyok. Egy 6 eves gyereknek kimarad a napi alvas ok, de egy kisebb, aki hozza van szokva, igen is tarsa a napirendjet es aludjon. En is utalom, hogy a 2 evesunk elmegy anyosekhoz es a megbeszeltek ellenere a fele szabalyt felrugjak, es ez latszik is a kicsin, utana 2 nap helyrerazodni, ami nem csak nekem, de foleg neki nem jo. Igen is egy anya megmondhatja, hogy mik a szabalyok. A munkahelyen is van 1 db fonok, aki megmondja a szabalyokat, nem pedig hetente 1 nap jon egyik osztaly-masik osztaly fonoke es total atrendezi a dolgozokat, a munkat, masnap meg jon az allando fonok, aki csak nez, hogy mi tortent tegnap, amig nem volt. Es szerintem ezt a dolgozok felnott emberkent is nehezen viselnek, hogy nem tudjak hova, kihez, mihez igazodjanak.
Ez csak az en szereny velemenyem, a gyerekkoromra visszatekintve, hogy ne mondj semmit a kicsi elott az aparol, helyzetrol, de ha ugy veszed eszre, hogy nem szivesen megy, akkor ne engedd. Vagy pl.menjen minden heten 1 nap, ha az apja annyira ragaszkodik hozza, de reggeltol-estig, es ne aludjon ott. Az is elgondolkoztato, amit az egyik valaszolo irt, hogy ismerose pszichologushoz vitte a gyereket es igy kaptak felmentest a lathatas alol.
"Te "kedves" 19-es!Miért kell?
Ha neked jó éjszaka ügyeletes gyógyszertárba rohangálni mert a gyerek nem akkor betegszik meg mikor nyitva van a gyógyszertár hanem mikor ünnep stb van.
igazából a te dolgod szenvedni hagyni a gyereked mert pl hányásos-hasmenéses vírust kapott el,vagy nagyon magas láza van menj nyugodtan reggel mikor egy egész éjszakán át hagytad szenvedni.Igen én előrelátó vagyok,és itt le is zárom a dolgokat,ne köss belém.Én sem tettem ezt.IQ bajnok 19-es.
A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
Huh, nem volt ma szex, kedves, hogy igy kiborultal???? Mint írtam, láz es fájdalomcsillapító van itthon. Mas nincs. Hogy miért? Mert ha beteg a gyerek, orvoshoz viszem es nem en próbálom kikuralni.
Mellesleg hányásra es hasmenesre meg véletlenül se adnék neki be semmit , miután egy szuper szalmonella fertőzéssel tobb hónapig szenvedtünk, mert az akkori orvos hasfogot adott neki es igy a baktérium nem tudott kiurulni....
Amúgy nem lehet hogy nem vagyok egy iq bajnok szerinted, de tudod mit, nem is érdekel egy ilyen alacsony színvonalúan viselkedő okoska véleménye. A gyerekorvos a szomszéd házban rendel, a kórház gyalog öt percre van es a környéken kapásból négy gyógyszertárat tudok felsorolni neked.
Mellesleg hig a Kerberos egyik mondhatara reagaljak, Oscillococcinum epp van, de mint nyilvan mindenki tudja, az nem gyogyszer, hanem homeopatias szer.
19.
Én nem vagyok hála égnek hasonló helyzetben, de úgy gondolom, hogy jogosan háborogsz..egy ekkora gyereknek megszokott, állandó dolgok kellenek ahhoz, hogy biztonságban érezze magát, a du-i alvásra szüksége van, nagyon is, és ha a volt férjed nem képes betartani a napirendjét a gyereknek, és nem hajlandó igazodni hozzá, akkor ne vigye el ennyi időre...
Amúgy ami mellette szól, hogy így ahogy leírod, sztem az exed nem akar rosszat, hanem nem tud bánni egy gyerekkel...míg nem volt gyerekem, én is sokkal lazábban vettem a dolgokat, és nem értettem, hogy anyum aki olyan jófej, miért olyan "nyársatnyelt" mióta a kisöcsém megszületett...de már tudom, hogy ez a gyerek érdeke, és sztem ezt a volt férjed is megérti, nem hiszem, hogy ő élvezi, hogy a kislányotok sír, meg nyűgös ha ott van...
annyira de annyira örülök h én nem vagyok ilyen hárpia :-)
tudod miért nem akar a gyerek menni ?
mert TE nem akarod h menjen ...
a gyerek megérzi az ellenállásod és azonosul vele
soha egy pillanatra sem jutott az eszembe, h megmondjam h mit tehet és mit nem ha elviszi a gyerekeket - sőt programokat ajánlottam, kaptam házi mindenfélét a hétvégére, szal igyekszünk mind a ketten már csak a gyerekek érdekében rendesen viselkedni
szerintem nem ártana a sertéseged a háttérbe tenni és a gyerek apa kapcsolatot erősíteni köztük és nem ellene menni
ami a gyógyszer illeti: náluk sincsen, homeopátia és gyógynövények :-)
Utolsó,lehet,hogy te ajánlottál ezt is azt s,de az én volt férjem egy teljesen más ember mint a tied,valóban nem tud bánni egy kisgyerekkel,miután azt az időt amit együtt töltöttünk sem arra használta hogy foglalkozzon a gyerekével,hanem másik nőt keresett.Így aztán mostanra,meg a válásra sem ismerete meg a kislányát.
Ezenkívül ő is és én is tudom,hogy nálunk ez a láthatás dolog csak egy felületes kapcsolattartás,és mivel ő a kapcsolattartó nehogy már én rohangáljak utána és én erőltessek bármit,viszont ha már ilyen felületes akkor legalább az alap dolgokat tartaná be.Én egy kis részletet,főleg a mostani 7végét emeltem ki,de vannak azért még dolgok,senki ne higgye,hogy csak ennyi.Pl ha előfordul pisiléses baleset abban a ruhában hozza haza(ki tudja mióta van úgy)aztán nem mosnak fogat(mostmár igen,de eleinte nem és szóltam azóta van ott eszköz)aztán bármit ehet bármikor(egyébként egy nem túl jó evő és rendszeresen édességgel tömik)persze aztán egyébként semmibe sem szólhatok bele,mert ugye ő sem szól bele,nade neki nincs is miért,mert normális kereteket próbálok biztosítani,következetes maradni,szabályokat felállítani,amellett kis érzékeny lelkét ápolni,hogy boldog gyerek majd felnőttkora legyen,s ahhoz ez is hozzátartozik,s valljuk be nehéz ha ez kéthetente borul.És akkor már nehogy én legyek a hárpia.Meg lehet nézni a kislányomat,egy cserfes,okos tündér,és nem azért mert az apja vagy a családja ezért bármit letett volna,hanem mert én nevelem úgy ahogy sok lemondással és mellettem áll a családom,aki az én elveimet vallja.És igen én választottam,és nem is tudnám elképzelni az életem a lányom nélkül,de szerintem neki meg kutya kötelessége legalább addig míg ott van nála a kislány legalább megpróbálni pl altatni vagy felfüggeszteni a tv-t.2 napró van szó kéthetente é mindent megtenni annak érdekében hogy a kialakult rendszer ne sérüljön,ezáltal a lányom sem.Ha már így alakult.A gyerek nemcsak arról szól,hogy megveszek neki mindent amit megkíván,aki igazi szülő akkor ezt tudja.
Azonkívül megkérlek ne sértegess,mert azt hiszem én sem alacsonyodtam le,hogy bármelyik válaszolót sértegessem.
Lehet nem véletlenül keresett másik nőt a volt férjed kérdező. Ahogy elnézem a magyarázkodó,idegesítő írásodat,feltételezem hogy mikor még együtt éltetek azt is megszabtad,hogy mikor,mennyi ideig,milyen pózban....
Pont ilyen a volt feleségem is és pont ezért kerestem új nőt én is,ő ezt nem tudja megbocsátani nekem,( pedig már többször elmondta hogy a mostani párja az isten neki,akkor nem értem miért nem örül hogy megcsaltam és ezáltal elváltunk,aztán összejött a mostani párjával)ezért beleköt mindenbe,minden láthatáson és nem nézi hogy ez jó vagy nem a gyereknek. Főleg az én párommal van problémája,mert féltékeny rá.
Kedves utolsó!
Engem ugyan nem érdekel a régi és nem vagyok féltékeny sem.
Te sem a kérdésre válaszoltál,úgyhogy nem minősítelek.
Engem kizárólag a gyerek érdekel.
Ő is és te is csak abba a kategóriába tartoztok,akik csak megcsinálni tudjátok,máshoz nem értetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!