Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jogosan háborgok vagy sem?

Jogosan háborgok vagy sem?

Figyelt kérdés

Kérlek,hogy olyanok válaszoljanak,akik voltak hasonló helyzetben vagy netalán van a környezetükben,mert akik nem voltak,az a tapasztalatom,hogy lehurrogják az ember lányát.

A történet a következő:

1,5 éve váltam el,van egy 4,5 éves kislányom.A végzés szerint,2 hetente viszi el szombat 10-től vaárnap 7ig.Eszempontból rugalmas vagyok,mert péntek délután már átadom.25 ezer Ft gyerektartást rendesen fizeti havonta.A végzés e két pontja a fontos most a mi szempontunkból.

Rendszerint megkérem apját,hogy altassa délután,mert a 7vége után úgy kapjuk vissza mint egy kifacsart citromot.Este elalszik magától a fürdés,meseolvasás,puszik után délután simizni kell.De apja meg sem próbálja.Kértem legyen otthon mindenféle gyógyszer,felírtam mik azok amik fontosak és kellhetnek,erre most meg volt picit fázva,mielőtt elment megkérdeztem van e ez meg az otthon nem volt,tehát én küldtem a lányommal itthonról,köptetőt már abbahagytam mire ment,erre az alvóskendőt koszosan hozta vissza kérdeztük mi történt kiderült h valami köptetőt adott neki amit kiöklendezett é utána apja újra beleerőltette.És ami még volt:letettük aludni majd sírva hívott vissza hogy ő fél mert olyan filmet nézett apjánál...Kiderült,hogy apja péntek este úgy hagyta a szobában hogy mesére aludjon el,és felnőtt tv műsor(nem 18-as)de épp elég h felnőtt ment és biztosan abba nézett bele.Apját felhívtam tisztázni a dolgokat,és kiderült gyógyszert azért adta,mert idegesítette h köhög,tv-s dolgot megerősítette,alvásra annyit mondott,hogy ott nem hajlandó aludni.Mondtam neki pihenni kell a kislánynak mert hétközben ovi leszívja,s mindenhol elalszik.gyógyszer miatt hívjon fel(ahogy ezt már egy alkalommal megtette-akkor is több órán át hagyta sírni a fülével,s nem hívott,pedig megbeszéltük hogy ha gáz van akkor bármikor hívhat)és nyugodt környezetet próbáljon meg biztosítani,ott egy szobában van apjával és élettársával,egy matracon alszik,tv mellett.Itthon külön szobája van.Mondtam apjának hogy nem fogok rugalmas lenni ha nem tartja be amit kérek.Itthon két hétig minden rendben,férjemet elfogadta,úgy szeretik egymást mint apa lánya.Nyugodt környezetet biztosítunk neki,de ez a kéthetente elviszi bezavar és ráadásul ilyen dolgok vannak amit leírtam.Tudom nincs mód arra h ne vihesse,pedig én lemondanék a pénzről is.Nagyon nehéz így nevelni,és nagyon sajnálom a kislányomat amikor megkérdezi miért kell mennie.Tegnap nagyon elszakadt a cérnám.Ráadásul nem volna jó most idegeskednem mert pár héten belül szülök.

Bocs hogy hosszú lett vagy ha zavaros néhol.

2013. szept. 30. 09:34
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Nem hiszem hogy a gyógyszerkérdés,délutáni alvás fontossága,felnőtt film mellőzése az ő idejének megszabása volna.Fordított esetben biztosan kikérném a véleményét,mivel:-én nevelem ő csak kéthetente találkozik vele,tehát én ismerem annyira,hogy ezeken a kérdésekben én tudnék segítséget adni,nem az ő és én hanem a gyerek érdekében-Lehet,hogy a délutáni alvás kérdése szőrszálhasogatás,de én ismerem a lányom és tudom milyen ha nem alszik és tudom hogy még szüksége van rá.Csak ugye az plusz munka hogy mellé kell ülni simogatni délután.A gyógyszertől öklendezett és nem én találtam ki hogy már nem kell köptető,előző nap voltunk orvosnál és ő mondta,hogy nem kell ezért én odaadtam az utolsót mielőtt elvitte hogy 6 előtt meglegyen mert szintén orvos mondta,hogy 6 előtt kell az utolsót beadni.Éjszaka semmiképp mert mégjobban köhögteti.És ezt elmondtam az apjának is,csak nem úgy csinálta.És valószínű azért öklendezett tőle mert egyrészt nem ezt fajtát kapta(régebben volt szerencsénk hozzá)másrészt meg mert annyira köhögtette.A felnőtt film kérés meg szintén gyerek érdekét szolgáló dolog,bármennyire is fura nekünk itthon nincs tv-nk(nem azért mert nem telik rá)és abba a csoportba tartozunk,akik figyelnek arra ha mégis néz mesét az milyen.Ezenkívül nem hagyjuk mesére elaludni hanem mi mesélünk neki fejből vagy könyvből és egyedül alszik el esténként.Nem neki való még háttérzajnak sem.S mivel nem szokta meg hogy arra aludjon jogos hogy ott se erre kelljen.Úgy hagyta ott(apja mondta nem én találtam ki)hogy előkerült a filmtéma és akkor mondta h pénteken otthagyták a szobába mesével,és kimentek addig fürdeni stb.míg elaludt.
2013. szept. 30. 10:50
 12/32 A kérdező kommentje:

9-es.Nálunk a láthatás az apja miatt lett ilyen mert munkája olyan hogy csak így tudja elvinni.

Volt már rá példa hogy betegen nem vitte olyanra is volt,hogy vitte,Olyan is volt h ott lett beteg de nem tudta mit csináljon,egész éjszaka hagyta szenvedni mire hajnalban hívott hogy gáz van,s akkor férjem vitt fájdalomcsillapítót,és ő vitte el őket ügyeletre.

Tudom ha nem viszi el pl mert beteg akkor lehet pótolni de nálunk nem lehetséges mert ő csak így tudja vinni.

Ha csak picit volt beteg akkor el szokta vinni.Me egész idáig eszembe sem jutott hogy amit íratlanul megbeszéltünk változtassak cak így hogy kérek tőle valamit a gyerek érdekében azt nem tartja akkor én mért tartsam magam ahhoz amit az ő érdekében csak megbeszéltünk és nem hivatalos?

2013. szept. 30. 10:59
 13/32 anonim ***** válasza:
0%
Komolyan nem értem, hogy min vagy ennyire ki akadva.... Azon, hogy segíteni akart a gyereknek a köptetovel? Rengeteg ember nincs vele tisztában, köztük anyukák is, hogy éjszakára nem adunk, mert csak felerősíti a kohogest. A nem alvason? Millió gyerek van, aki csak meghatározott helyen, meghatározott személlyel hajlandó aludni. Nehogymar apuka legyen ezért a hibás..... A felnott film meg.... Magad írtad, hogy nem 18 plusz volt. Sok embernek nem tűnik fel, hogy nem épp gyereknek valo valami, ha nem meztelenseget, vagy ver folyik éppen. Egy alkalomból semmi baja nem lesz a gyereknek. Ne neveld az apja ellen, mert visszaüthet.
2013. szept. 30. 11:21
 14/32 A kérdező kommentje:
Biztosan mindenki jól csinálja ezt a kapcsolattartósdit és jól tudja összehangolni a dolgokat.És jól neveli a gyerekét.Csakhogy minden környezetemben lévő aki ismer minket,azt mondja,hogy szépen neveljük férjemmel a kislányt.Lehet,hogy jogilag az apja az apja,de a kislány amiért ilyen az nem neki hanem nekem köszönhető.És nemcsak családtagok hanem vadidegenek és óvó nénik is ezt mondják.És igenis tartom magam ahhoz,hogy ezek amiken kiakadtam fontos dolgok a gyerek szempontjából.Azért még arra kíváncsi volnék,hogy valóban csak olyan adott nekem választ aki hasonló helyzetben van vagy ismer hasonló szituációt.Mert aki nem volt ilyenben az nem tudhatja.Úgy látom főleg apukapártiak vannak itt.A normális nem kiosztó válaszokat pedig köszönöm.
2013. szept. 30. 11:41
 15/32 anonim ***** válasza:
Szia! Válaszolhatok még? Nekem barátnőm van hasonló helyzetben. Nagyon zűrös az apuka. Szintén 1,5 éves volt a kisfiú amikor szétmentek. Most 5 éves. Pszichiáerhez hordja, annyira szorong az apjánál, nem akar menni, bepisil még mindég éjjel. Ezt végigvezették az apjával való kapcsolatához. Nem fűrdette meg, úgy vitte vissza 2 nap után, abban a ruhában amit ráadott az anyukája. A múltkor elesett a kisgyerek, beragasztotta a apukája a kezét amin majdnem 1 cm-is mély seb volt. Nem szólt neki, a gyerkőc mondta otthon, hogy nagyon fáj a keze. Szóval és még sorolhatnám, nem játszik vele, egyedül hagyja. Az lett a történet vége, hogy újra kérte a láthatást. Most már két hetente csak szombati napra viheti el. De amit írtam is ehhez kellett a pszichológus szakvéleménye is. Azóta sokkal nyugodtabb a gyerkőc. Ha nincs kedve, akkor nem megy az apjához.
2013. szept. 30. 12:39
 16/32 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok. A vágást össze kellett varrni, készült látlelet is. De még írhatnék dolgokat, hasonló is vannak mint nálatok.
2013. szept. 30. 12:42
 17/32 anonim ***** válasza:
Abban teljesen igaza van a kérdezőnek,hogy alap gyógyszereket KELL tartani otthon (fájdalomcsillapító,köptető,kálcium stb) és az sem mindegy milyen mert pl a lányaim sem bírják mindegyik köptetőt tehát az teljesen jogos,hogy ha bármi van szóljon mi kell a gyereknek és te mondod,hiszen veled van többségben.Te tudod mi használ,mi nem.
2013. szept. 30. 12:44
 18/32 A kérdező kommentje:
Köszi,persze hogy akinek még van hozzáfűznivalója szívesen veszem.
2013. szept. 30. 12:48
 19/32 anonim ***** válasza:

OFF "Abban teljesen igaza van a kérdezőnek,hogy alap gyógyszereket KELL tartani otthon (fájdalomcsillapító,köptető,kálcium stb)"

Kell? Miert kell? Nalunk csak fajdalom/lazcsillapito van itthon, sose volt mas feleslegesen. Ha kellett valami, elmentunk megvenni. De a koptetot pl par het mulva lehet kidobni, a kalcium nem kell, hacsak nem allergias a gyerek...

2013. szept. 30. 13:09
 20/32 A kérdező kommentje:
Én egészségügyis családban nőttem fel,tehát alapdolgok vannak itthon,mert jöhet éjszaka is baj.Én ezt láttam otthon és ezt tartom jónak,hogy jobb félni mint megijedni.Nem szoktam kidobni a már kapott gyógyszereket,vizont figyelem a dobozunk tartalmát,és ha valami lejár elviszem ahova való.Pl van kálcium mert én allergiás vagyok,lányomnak meg minden alkalommal ha megfázása van ír fel a doki.Van köptető,köhögéscsillapító láz és fájdalomcsillapító,oscillococcinum,menses fájdalomra gyógyszer,gyomorproblémákra kúpok,hányás,hasmenés ellen kúp/gyógyszer,orrspré,orrcsepp,fülcsepp stb,inkább legyen itthon mint kínlódjak magam vagy gyerekem miatt fél éjszakát,és lehet h köptető lejár de a többi szav. ideje azért több év.
2013. szept. 30. 13:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!