Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jogosan háborgok vagy sem?

Jogosan háborgok vagy sem?

Figyelt kérdés

Kérlek,hogy olyanok válaszoljanak,akik voltak hasonló helyzetben vagy netalán van a környezetükben,mert akik nem voltak,az a tapasztalatom,hogy lehurrogják az ember lányát.

A történet a következő:

1,5 éve váltam el,van egy 4,5 éves kislányom.A végzés szerint,2 hetente viszi el szombat 10-től vaárnap 7ig.Eszempontból rugalmas vagyok,mert péntek délután már átadom.25 ezer Ft gyerektartást rendesen fizeti havonta.A végzés e két pontja a fontos most a mi szempontunkból.

Rendszerint megkérem apját,hogy altassa délután,mert a 7vége után úgy kapjuk vissza mint egy kifacsart citromot.Este elalszik magától a fürdés,meseolvasás,puszik után délután simizni kell.De apja meg sem próbálja.Kértem legyen otthon mindenféle gyógyszer,felírtam mik azok amik fontosak és kellhetnek,erre most meg volt picit fázva,mielőtt elment megkérdeztem van e ez meg az otthon nem volt,tehát én küldtem a lányommal itthonról,köptetőt már abbahagytam mire ment,erre az alvóskendőt koszosan hozta vissza kérdeztük mi történt kiderült h valami köptetőt adott neki amit kiöklendezett é utána apja újra beleerőltette.És ami még volt:letettük aludni majd sírva hívott vissza hogy ő fél mert olyan filmet nézett apjánál...Kiderült,hogy apja péntek este úgy hagyta a szobában hogy mesére aludjon el,és felnőtt tv műsor(nem 18-as)de épp elég h felnőtt ment és biztosan abba nézett bele.Apját felhívtam tisztázni a dolgokat,és kiderült gyógyszert azért adta,mert idegesítette h köhög,tv-s dolgot megerősítette,alvásra annyit mondott,hogy ott nem hajlandó aludni.Mondtam neki pihenni kell a kislánynak mert hétközben ovi leszívja,s mindenhol elalszik.gyógyszer miatt hívjon fel(ahogy ezt már egy alkalommal megtette-akkor is több órán át hagyta sírni a fülével,s nem hívott,pedig megbeszéltük hogy ha gáz van akkor bármikor hívhat)és nyugodt környezetet próbáljon meg biztosítani,ott egy szobában van apjával és élettársával,egy matracon alszik,tv mellett.Itthon külön szobája van.Mondtam apjának hogy nem fogok rugalmas lenni ha nem tartja be amit kérek.Itthon két hétig minden rendben,férjemet elfogadta,úgy szeretik egymást mint apa lánya.Nyugodt környezetet biztosítunk neki,de ez a kéthetente elviszi bezavar és ráadásul ilyen dolgok vannak amit leírtam.Tudom nincs mód arra h ne vihesse,pedig én lemondanék a pénzről is.Nagyon nehéz így nevelni,és nagyon sajnálom a kislányomat amikor megkérdezi miért kell mennie.Tegnap nagyon elszakadt a cérnám.Ráadásul nem volna jó most idegeskednem mert pár héten belül szülök.

Bocs hogy hosszú lett vagy ha zavaros néhol.

2013. szept. 30. 09:34
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
74%

Nézd, van olyan, hogy a gyereke nem alszik el máshol, mással, ezzel nem tudsz mit csinálni. Az en gyerekem pl csak akkor aludt délután, ha a hugomnak volt, senki mással, velem se volt hajlandó a délutáni alvasra.

Gyógyszert en, mint anyuka csupán lazcsillapitot tartok otthon, a többit akkor veszem meg, amikor szukseges. Hogy őszinte legyek, en a gyogyszer eszre hallgatok ez ügyben, gondolom a parod is igy tedd-helyesen.

Azt nem értem, hogy ha egy szobában vannak es matracon alszik a gyerek, akkor hogy hagyta ott apuka....

Nade ezek nem egetrengeto dolgok, nem kell ennyire kiakadni rajta. Eselyes, hogy ha nem kéthetente, hanem gyakrabban találkoznának, akkor jobb lenne a kapcsolatuk.

A tartasdij es a lathatas pedig egyáltalán nem függ össze, akkor is láthatja, ha nem fizet egy fillért se.

2013. szept. 30. 09:44
 2/32 anonim ***** válasza:
100%

Én a másik oldalon vagyok, párom lánya szokott nálunk lenni.

Ha beteg, akkor nem jön, ilyenkor a következő hétvégén hozzuk. Ha nálunk betegszik meg, akkor azonnal szólunk, ez egyértelmű.

Mondjuk köptetőt szerintem adnánk neki, az azért nem olyan nagy dolog. Nincs semmi allergiája, ismerjük a gyerekorvost is, tudjuk mit szokott felírni.

Amikor jön, általában egész napos programokat szervezünk, így nem szokott aludni. Ilyenkor vasárnap mindenképpen letettük délben, ebben szerintem igazad van. Egy nap ha kimarad, nem tragédia, de vasárnap tartsák a napirendet.

Arra meg, hogy miért kell mennie, nem is értem miért nem tudsz válaszolni: mert ő az APJA. Te döntöttél úgy, hogy vele közösen vállalsz gyereket.

2013. szept. 30. 09:49
 3/32 anonim ***** válasza:
60%

hmm ....

nem hurroglak le

DE

nincs jogod meghatározni h az apás hétvégén mit csinálnak, alszik e délben stb...max kérheted DE szabályokat szabni pláne

"Mondtam apjának hogy nem fogok rugalmas lenni ha nem tartja be amit kérek"

na .. jó hogy már nem nem zsarolod ....

arra sincsen befolyásod h milyen körülményeket biztosít neki

ha nincs másik szoba akkor nincs ez van akkor a matracon alszik a gyerek majd megszokja.... ha amúgy tiszta rendezett a lakás szavad sem lehet

legyen ez a legnagyobb gond ...

a gyógyszer jogos lehet DE a legegyszerűbb, ha odaadod neki a hétvége előtt és felírod mit kell tennie.. de ha beteg a gyerek akkor kérheted h a köv héten vigye el

a láthatás pótlására van jogszabály is ....

tehát ha betegen adod oda a gyereket akkor ne csodálkozz, ha nem gyógyul meg a hétvégén, elvégre a láthatás ne arról szóljon h apa ápolja a gyereket

felhívod h bocsi de beteg a gyerek most ne vidd el majd jövő héten....

az h meg az ovi leszívja ... mi köze a láthatáshoz?

fektesd le előbb aludni este

az iskola is le fogja szívni még jobban mint az ovi

nem mondom h sorstárs mert én már ezeken túlléptem

am csak halkan jegyzem meg h milyen jó lesz mikor ott a kicsi és a nagyobb majd nem rángat téged hanem apánál van ....

2013. szept. 30. 09:59
 4/32 A kérdező kommentje:

Nem tudja csak így vinni mert olyan a munkája.

Szerintem meg igenis tartson mindent otthon,mert nem ismerik a gyerekorvost,és mert nem ismerik lányt se.Főleg nem az élettársa.Apja se nagyon mert mindent én csináltam körülötte akkor is míg együtt voltunk.Ezenkívül,igen vele vállaltam gyereket,de már mikor megszületett is csak magamnak,a jóból kivenné a részét,ha rossz van az nem érdekli.Azonkívül bár nem tartozik ide,de azért váltam el mert ivott és mert elment máshoz,míg én a gyerekkel otthon voltam.Ilyen szájízzel engedem el,hogy tudom milyen helyre megy..Érdekes mindenhol alszik csak nála nem.

2013. szept. 30. 10:02
 5/32 anonim ***** válasza:
55%

Ha szerinted így van, miért kérted ki más véleményét?

Úgy tűnik, azt vártad/várod hogy neked adjunk igazat és szidjuk az apát. Erre ott a férjed meg a barátnőid, panaszkodj nekik.

2013. szept. 30. 10:05
 6/32 A kérdező kommentje:

Az ovinak olyan köze van ha hétközben elfárad hétvégén kéne pihenjen nem?

Ja ha nem szabhatom meg mit csinál az rendben van,viszont engedem előbb elvinni!!!!Megtehetném hogy a végzéshez ragaszkodok.Én azt is csak miattuk nem tartom.

És képzeld leteszem időben aludni mert itthon már 8kor alszik nyugodt körülmények között.

És én nem bánom ha rángat,azért vagyok az anyja,hogy szeressem és foglalkozzak vele.

2013. szept. 30. 10:08
 7/32 A kérdező kommentje:
Nem kell szidni az apját,megértést csak lehet várni saját magam részére,egyébként meg féltem a lányom.
2013. szept. 30. 10:15
 8/32 anonim ***** válasza:
42%
Én csak eggyet szeretnék kérdezni,de nem rosszindulatból.Mit szólnál hozzá ha a gyereked apja szabná meg a Te idődet amit a kicsivel töltenél?
2013. szept. 30. 10:26
 9/32 anonim ***** válasza:
54%
Nekem egy 4és fél éves kisfiam van. Nincs megszabva,hogy mikor viheti el az apa a gyereket,ha hetente el tudja vinni akkor elviheti,nálunk úgy van,ha a gyerek menni akar felhívom az apját, ha tudja vigye el, ha ott akar aludni ott aludhat.Én nem szabom meg neki ,hogy mit csináljon,hogy nevelje. Nálam pl szinte soha nem alszik el du ott meg mindig!Ha beteg akkor ne menjen, ha ott betegszik meg akkor hazahozza és elviszem orvoshoz,de volt olyan,hogy ő még aznap el tudta vinni. Gyógyszert otthon tartani felesleges,pláne sok gyógyszert, lehet,hogy megveszi és nem beteg a gyerek,dobhatja ki,mert van szav. idejük,főleg ha felbontotta. Szóval szerintem túl kemény vagy,és láthatóan ez nem tesz jót a gyermek-apa kapcsolatnak sem :(
2013. szept. 30. 10:47
 10/32 anonim ***** válasza:
nem olyan egyszerű ez sajnos.minden anya félti a gyerekét,csak az a baj,hogy amiket ide írtál érvként az sajnos nem az.ha azt írtad volna,hogy többször ivott amikor ott volt,vagy veszélyeztette a gyerek épségét akkor az oké,én már nyújtanám is be a papírt a láthatás megvonására,de sajnos az hogy nem olyan gyógyszert adott és nem alszik nála az nem érv az apa ellen.Ha beteg ne engedd el,ha csak picit beteg akkor ne is adj neki gyógyszert,vagy ha mindenképp kell,ird fel neki és kösd a lelkére,ha kell kérdezz rá telefonon,hogy be adta e.a tv ami miatt én is pipa lennék,legyen szíves ezen változtatni.magyarázd el neki,hogy rossz hatással van rá azt a 2 napot kibírják,hogy nem néznek ilyen filmeket este.kicsit túl reagáltad,ha szívesen megy a gyerek és nem látod,hogy a fáradságon kívül más baja lenne akkor lépj rajta túl.az hogy felkavarja a láthatás az természetes,hisz elváltatok 2 különböző családhoz kell neki is alkalmazkodnia,hamar hozzá fog szokni.
2013. szept. 30. 10:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!