Miért ennyire kétszínű sok gyerek? Miért játsszák meg magukat a kisgyerekek? Annyira látszik, hogy rájátszanak a dologra!
Nincs gyerekem, de megfigyeltem másokén.
Gyerek elesik mert szaladt, vagy megbotlott, vagy bármi.
Oké, semmi komoly bnaja, felkel, leporolja magát, menne tovább, megáll, ránéz az anyjára, és elsírja magát.
AZ MÉGIS MI?!
Nem hiszem el! A gyerek ha annyira megsérült volna, vagy megijedt volna, miért nem egyből ordított? Nem, feláll, lesöpri magát, körbe néz, meglátja az anyját, és elbőgi magát!
Ezt mégis miért csinálják? Jó rájátszani a dologra?
Ez nem kétszínűség, mert az egy tanult dolog, nem hinném, hogy azért csinálják. Kicsik még ahhoz.
Sok függ attól, az ilyen kis baleseteket az anya hogy reagálja le, és arról szót sem szóltál, az anya mit csinált, mielőtt a gyerek elkezdett sírni. A kicsik ugyanis a mi reakcióinkat tükrözik, ebből tanulnak.
Csak, hogy értsd, mire gondolok, az én lányom 10 hónapos (kizárt, hogy ebben a korban kétszínű tudjon lenni), ha beüti a fejét a kiságyba, azonnal rám néz. Ha nem foglalkozok a dologgal, ő is úgy veszi, minden rendben, játszunk tovább. De ha már felhúzom a szemöldököm, neki görbül lefelé a szája, és sírni kezd - mert nekem volt olyan a reakcióm, hogy baj történt, foglalkozni kell vele.
Egy másik esetet tudok még elképzelni, de az már nagyon ritka és kezelésre szorulna, de az sem kétszínűség, mégpedig az, ha a gyerek annyira vágyik a figyelemre, ami nem kap meg, hogy mindent (szó szerint mindent) elkövet a figyelemért, ha kell, direkt elesik, bajt okoz magának. És ebben az esetben sem a gyerek tehet arról, hogy ez kialakult, mert azért lett ilyen, mert valaki nem adott neki kellő figyelmet, szeretetet. Sajnos, ilyen is van!
Ez nem kétszínűség.
Valószínűleg, azt látta az anyukáján, hogy megijedt és ő erre elkezd sírni.
Kislányom 3 éves. Ha elesik, rámnéz és ha én esetleg megijedek, elkezd ő is sírni. Majd ha lesz gyereked, meglátod hogyan "működik" egy gyerek és nem fogod azt mondani hogy kétszínű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!