Anyukák!? Ki mikor szokott reggel felkelni? és a gyerek (ek)? két és fél évesem sokszor aludna 9ig is de akkor délben késön alszik és este 11 mire alszik. Meddig szoktak délben aludni a kisgyerekek?
Nem hiszem hogy egy gyereknek az volna az igénye hogy este 23 órakor még fent legyen.Három gyerekem van 9,7 évesek és 10 hónapos mindenki szigorúan 20 órakor ágyban van.Hétvégén a nagyok szombaton fent lehetnek kilencig.Nálunk nem volt soha olyan hogy nem delel a gyerek.
A tanítónénik és óvónénik folyamatosan panaszkodnak hogy sok gyerek fáradt mert nem kerül időben ágyba.Tudom ez még messze van de nagyon nehéz egy megszokott alvási rendet később megváltoztatni.
2,5 éves lesz a fiam egy hónap múlva
reggel 6-7 között kel,így én is.hétköznap a férje hat előtt kel,én is felébredek az órájára,és már nem tudok visszaaludni
délben a fiam minden gond nélkül pár perc alatt elalszik,alszik 2-3 órát,este nyolckor alszik el.
én nem hagynám fél nyolcnál tovább aludni,délben lefektetném,vagy legkésőbb egykor,és max. háromig hagynám aludni.pár nap alatt következetességgel megszokná
egy harom hete szoktatjuk minioviba, azota 7kor kel, elotte meg fel nyolckor kelt, mert ugy probaltam alakitani a napirendet, ahogy majd az oviban is lesz.
elotte egy borzalom volt, ejfelkor fekudt, 10kor kelt, napkozben nem aludt (most mar alszik)
aztan elvittem korai fejlesztohoz, ahol mondtak, hogy nincs napirendunk (en valtig allitom most is, hogy volt, csak gáz volt :)). Mivel egyedul voltam vele itthon, hatarozottba atmentem, kiraktam a hutore a kinyomtatott napirendet, es egy het alatt atalltunk. azt hittem nehezebb lesz, de siman ment, valszeg a gyerkocnek is igenye volt ra. most kb 9kor fekszik, 7kor kel, es napkozben alszik altalaban masfel, neha 2 orat.
egyebkent az a gaz, hogy amikor hetvegen aludnank sokaig, o legkesobb fel nyolckor mar felkel :D (regen 11ig is siman elaludt :)). ma 7kor csorgott apa oraja (o viszi a gyerkocot a minioviba), en szoktam oltoztetni, eddig ellenkezett, meg mondta hogy fazik (azert kooperalt, csak nyekergett, hogy "még alszik".. most gyonyoruen, szo nelkul segitett, annyira gyorsan vegeztunk, hogy +1 meset is meg tudott nezni) (ovi elott mindig van egy mese)
egyebkent a pedagogus azt mondta, hogy 18-27 nap, amig a gyerek "beletörődik" valaminek a valtozasaba (pl napirend).. remelem az ovival is igy lesz, mert ma elmaradt a nem akarok menni hiszti, olyan ugyes volt, hogy csak na :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!