Nem akar a nagyinál aludni a gyerek, mit tegyek?
Nincs apuci?
AMúgy ez nehéz,mert tényleg csak anagyi marad ha nincs megoldás, esetleg ha normális a szomszéd akkor nála vagy vmelyik anyukánál akivel jóban vagy és ismered.Esteleg keresztszülők, testvérek stb.
4 évesnek már megkellene értenie,hogy ott kell aludjon. Az nem jó,ha kitalálsz kifogásokat,mert ezzel csak becsapod. A baj az lehet,hogy eddig állandóan veled volt csak. Vigye magával az alvós játékát,akkor hamarabb megbarátkozik a helyzettel.
Ha viszont csak délutáni alvásról van szó,akkor nem kell lefektetni. 4 évesen már nem feltétlen fontos a délutáni alvás.
Sziasztok!
Esti alvásról van szó, délután 4-től este 9-ig dolgozom hétfőn és kedden. 2-kor megyek érte az oviba és úgy megyünk a nagyihoz, aki kábé 5 percre lakik tőle. Ilyenkor természetesen összepakolja előző este, hogy mit szeretne vinni, tehát a kedvencek ott várják a nagymamánál. Azért értetlenkedem, mert volt már, hogy ott aludt, s nem volt semmi gond...most, az elmúlt 1 hónapban lett ennyire hisztis. Pedig a nagyi aztán mindent megad neki! Ő sajnos nem tud hozzám jönni, idős, fáj a lába stb (kábé 1 órás útra lakom tőle). Azt is tudom, hogy nem jó, ha becsapom, csak higyjétek el, ezt már nagyon a kényszer szülte bennem. Nagyon úgy látom, hogy ördögi kör ez. Ma újra beszélek a kisfiammal, újra és újra elmondom, hogy csak 2 éjszakáról van szó...az is igaz amúgy, hogy nagyon anyás.
Szerintem nem értitek a kérdést, a gyerek nem délután alszik a nagyinál, hanem éjjel. Ugyanis ha anya délutános műszakban van, cirka éjjel 11, mire hazaér.
Ilyen esetben meg persze, hogy nem maradhat a gyerek sem érben addig, és felkelteni is "kínzás", bár gondolom ez a része már érthető.
Az nagyon jó ötlet, hogy a nagyi menjen át hozzátok.
Nem akarlak elkeseríteni, én is hasonló cipőben jártam, vagy vittem a gyerekeket a nagyihoz, akik persze nem akartak ott aludni, vagy oldjam meg.
A vége az lett, hogy a drága anyám nem vállalta őket úgy, hogy ő jön hozzánk aludni, kénytelen voltam felmondani.
Most meg örülök, ha megélünk.
Köszönöm a tanácsokat!
FromOz, lehet benne valami. A nagyi egy régi, hatalmas lakásban él rideg bútorokkal, tehát nem olyan kuckós, mint otthon.
Még nem adom fel, tényleg kitalálok majd valamit, amit csak a nagyinál lehet csinálni...De már egy ideje elkezdtem nézegetni az állásokat újból.
Meg kellene tanulni neki hogy nem feltetlenul az tortenik amit o akar. Meg nem keso, ha elkenyezteted csak rosszabb lesz.
Le kell teremteni rendesen, esetleg raijeszteni, hogy rendben, akkor otthon alszol EGYEDUL.
A lelkiismeretere is meg lehet probalni hatni, hogy nagyon csunyan megbantotta most a nagyit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!