Nem akar a nagyinál aludni a gyerek, mit tegyek?
"Le kell teremteni rendesen, esetleg raijeszteni, hogy rendben, akkor otthon alszol EGYEDUL." ????????????????
Azt a rohadt életbe, remélem nincs gyereked!
Szerintem meg kellene próbálni kideríteni, hogy miért nem akar ott aludni a kicsi. Talán egyszer ott maradhatnál te is, és megkérhetnéd a nagyit, hogy csináljanak mindent úgy, ahogy szoktak. Szerintem hamar kiszúrod, hogy mi is a probléma.
Semmi esetre se ijesztgesd, meg fenyegesd! Gondolj bele, te vagy az egyetlen valóban fix pont az életében. A biztonság. Nem kell, hogy szegény majd még azon is parázzon, hogy elveszít téged.
Szerintem vegyetek együtt lepedőt, takarót párnahuzatot, Ő válassza ki, amiben a nagyinál alszik, meg valami új plüss állatkát vagy amit szeret. Akár vihetsz neki saját kanálkáját is poharat, amit csak tudsz, hogy minél otthonosabb legyen neki. Akár a te párnádat is odaadhatod neki, de ezeket már otthon kezdjétek el együtt csinálgatni, hogy azért, hogy Mamánál .... De ettől függetlenül ne várj csodát, hogy egyből örülni fog, mert nem valószínű, de majdcsak eljön az is.
Egyébként lehet, biztos, is,hogy valamennyire megérti a dolgot, csak nem tetszik neki a tőled való éjszakai szeparálás. Egyszer egyszer még csak elment volna neki, de rájött, hogy ez mostmár mindig így lesz ? Most nem tetszik neki, de aztán eljön az a pont, hogy úgymond belenyugszik az állapotba.
Mamával beszélj, hogy tudod milyen nehéz neki, de mindannyiótoknak az, de biztos jobb lesz szépen lassan, tartson ki. Dehogyis őt útálja a gyerek !! A helyzetét utálja, és hát hogy magyarázza másképp, csak így tudja még, de ez mégsem személyesen neki szól ! Értsd meg nagyit, öleld meg néha, pótold valamivel neki is amit úgy érez a gyerek bántja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!