Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a megoldás? A gyerek, sem...

Mi a megoldás? A gyerek, sem a párom nem hagynak eleget aludni!

Figyelt kérdés

Lassan három hónapja 5-6 órát alszom, és már nem bírom, teljesen ki vagyok készülve idegileg. Dolgozni járok, oda kell figyelnem mit csinálok és ehhez nem elég 5 óra alvás. Meg amúgy sem elég, lehet van aki olyan különleges, hogy neki elég, de nekem nem. Nekem legalább 7 óra kell, de inkább 8, akkor kelek pihenten.

Ehhez képest mindig akkor kezd el kiabálni a gyerek, mikor olyan 5-6 óránál tartok alvásban, és az anyja egyáltalán nem érzem, hogy odafigyelne rá, hogy még nyomorult két órát csöndben legyen a gyerek.

Ha én felveszem, vagy foglalkozok vele mindig lenyugszik és csöndben marad, ő ezt miért nem tudja megtenni? Miért nem fogja fel, hogy 5-6 óra alvást nem lehet huzamosabb ideig elviselni? Arra hivatkozik, hogy még gyerek és nem tud vele mit csinálni, amúgy is sírnia kell. Jó, sírjon, de 12 órát vagyok távol nap közben, miért nem siratja akkor?

A másik: elegem van már a reggeli tesz-veszből, miért kell neki minden reggel készülődnie valahova? Hol az anyóshoz megy, hol a húgához, vagy vásárolni, de ha mást nem, orvoshoz. Menjen orvoshoz, oké. De a többit csinálhatná akkor is amikor nem vagyok otthon, nem pont abban a reggeli időszakban, amikor alvásra lenne szükségem. És úgy nem tudok aludni, hogy zuhanyzik, jön-megy, kávézik, öltözik, öltözteti a gyereket, az nyavalyog, ez mind rengeteg idegesítő hang.

Úgy érzem egyáltalán nem fogja fel, hogy amit csinál az nagyon aljas velem szemben és súlyos következményei lesznek és már most is vannak. Pl. egyre inkább úgy érzem - persze lehet csak a kimerültség miatt -, hogy már nem szeretem. Egyáltalán idegesít a hangja, a látványa, utálom ahogy viselkedik. Pedig évek óta együtt vagyunk, és a gyerek születéséig jól megvoltunk. A másik: olyan szinten ingerlékeny vagyok a nem alvás miatt, hogy sokszor úgy érzem legszívesebben neki mennék, de legalább leütném, hogy ne mászkáljon annyit a lakásban, mikor én aludnék. Jelenleg úgy érzem gyűlölöm és alig várom, hogy megszabaduljak tőle, pihenni akarok. Nem tartom jó anyának, sem jó háziasszonynak.

Azt mondja ő sem alszik eleget, persze, de ő nem jár dolgozni, tehát nem kell sehol helyt állnia, stresszelnie, bármikor pihenhet nap közben. és sokkal korábban fekszik le mint én, tehát ha ugyanakkor kelünk, akkor neki megvan a 7-8 óra alvás.

Szerintetek mit csináljak, aludni akarok, más hogyan oldja meg? Nem hiszem el, hogy a gyerek mindenki kapcsolatát tönkretenné. Bár itt nem is a gyerekről van szó, hanem az idiótává változott anyjáról...

2011. dec. 3. 10:28
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Beszéltél már vele is erről? Mondd el ugyanígy, ne ingerülten, hanem üljetek le egy kávé vagy egy süti mellé egy cukrászdába, míg a gyerek anyósnál van és nyugodtan mondd el neki a problémádat. Ha szeret, akkor meg fog érteni és tenni fog ellene. Én azt is elmondanám, (ha úgy látom, hogy nincs foganatja), hogy fennáll a veszély, hogy emiatt akár el is hagynád, de tedd hozzá, hogy talán csak a fáradtság mondatja ezt veled.

Sok sikert!!!!

2011. dec. 3. 10:39
 2/17 anonim ***** válasza:
81%

Csak egy dolgot emelnék ki,akinek gyereke van és otthon van az nem akkor pihen amikor akar!Ez óriási tévedés!!!

Mennyi idős a gyerek?

2011. dec. 3. 10:39
 3/17 anonim ***** válasza:
67%
Valahogy nem tudlak sajnálni! Azt hitted, hogy olyan marad az életed, mint a gyerek születése előtt volt? Hát tévedtél! Te szeretnéd élni a nyugalmas kis életedet, a feleséged pedig vállaljon minden terhet, ami a gyerekkel jár?
2011. dec. 3. 10:41
 4/17 anonim ***** válasza:
37%
Nem akarlak jobban elkeseríteni, de párom 3 műszakba jár és sokszor van olyan, hogy nem piheni ki magát, mert a fiunk az ágyunkba szokott és nem férünk el :( szerintem beszéld meg az asszonnyal biztos meg fogja érteni, fontos ne legyél indulatos, szeretetteljesen próbálj beszélni hozzá, és szerintem te még ugyanúgy szereted ( bár nem ismerlek ) csak fáradt vagy és a kimerültség beszél belőled! Kívánom hogy sikerüljön
2011. dec. 3. 10:49
 5/17 anonim ***** válasza:
69%

Te se a feleséged se a gyereked nem szereted, egy önző segfej vagy. Nehogy már a gyerek alkalmazkodjon hozzád, az ilyenek minek gyerek? A feleséged csak nyerni fog vele ha elhagyod.

Neki nem kell sehol helytállnia? Csak 24 órában a gyerek mellett, te kis....

Másnak a férje is dolgozik, csak nem nyivákol mint egy fürdős....

2011. dec. 3. 11:09
 6/17 anonim ***** válasza:
57%
A z én férjem 15 órát dolgozik/nap és este ha hazajön majd elalszik,látom rajta de játszik a kisfiúnkkal és utána megy fürdeni és aludni.Nem panaszkodik,neki jó így,nem akarja átaludni az életét.
2011. dec. 3. 11:20
 7/17 anonim ***** válasza:
66%
Hát lehet most lepontoznak, de én azért megértem a kérdezőt, hogy ki van bukva. Ha jól értelmeztem, akkor nem azzal van a baja, hogy a gyerek sír, mert a természetes, és egyik gyerek se néma, hanem azzal, hogy ha sír, akkor a párja nem megy oda hozzá, nem vigasztalja meg, hanem a férjétől várja el. Nekem a férjem külföldön dolgozik jelenleg, van egy 7 hónapos kisfiunk. 5 hónapos volt, mikor a férjem kiment dolgozni, előtte itthon dolgozott, és ha délután mondjuk aludni szeretett volna 2 órát, akkor a gyerekkel játszottam a szobájában, vagy lementünk sétálni, ami egyáltalán nem áldozat volt. Szerintem igenis elvárható, hogy ha a kedves kérdező egész nap dolgozik, hogy a családnak meglegyen mindene, akkor a pihenése is biztosítva legyen amennyire lehet. Persze nem azt mondom, hogy egyáltalán ne foglalkozzon a gyerekkel, foglalkozzon, de este (ha jól értem nem a délutánokat akarja végig aludni) ha aludja ki magát. Szerintem mond el a párodnak, hogy mit gondolsz erről, és azt is, hogy ennek így nem lesz jó vége, és igenis tegyen értetek. Ha szeret akkor megfog változni.
2011. dec. 3. 11:43
 8/17 A kérdező kommentje:

Értem én a valószínűleg szintén nagy terhelést átélt anyukák agresszív reakcióját, de akárki akármit mond: 5-6 óra alvás nem elég egy emberi lénynek. Persze meg is erőszakolhatnám magamat, ahogy teszem is jelenleg jobb híján, de ennek idegi kimerültség a vége.

És igen, már olyan mintha skizofrén lennék, mert amikor véletlen tudok normálisan aludni, akkor felkelek és semmi bajom, szeretem és hiányzik a feleségem. De ezt így nem tudom meddig bírom még, illetve meddig bírja a kapcsolatunk, mivel az ingerlékenységnek sokszor veszekedés a vége.

Akárhogy is, de az én fizetésemtől, az én munkahelyemtől függünk. Nekem ott meg kell felelnem, nem hibázhatok, de ami eddig könnyedén ment, arra most nagyon koncentrálnom kell, ez kialvatlanul nagyon nehéz. Ez nem fizikai munka, itt ha valamit elrontok, akkor sokba kerül.

Tehát akármekkora se**fej vagyok, azt gondolom, hogy az én időbeosztásomhoz kellene alkalmazkodni, az lenne az ésszerű.

Na jó, köszönöm a válaszokat, majd valahogy megoldnom. Hehe, arra gondoltam, hogy hangszigetelem a kisebbik szobát és beköltözöm oda, szerintem ez megoldaná a problémát:) Ez most jutott eszembe, de jó:) Úgy látszik jó, hogy egyáltalán kiírtam magamból a feszültséget:) Szép napot nektek!

2011. dec. 3. 12:04
 9/17 anonim ***** válasza:
69%

Szia!

Én egyrészt megértelek, mert k.rva szar dolog a nemalvás - a Fiam 8 hónapos, még egyetlen éjszakát sem aludt végig, sőt, 3-4x felsir egy éjjel. Nappal pedig, ha hiszed, ha nem, egy pillanatnyi pihenőm sincs, merthogy átlagosan 2x20 percet alszik, de ha mondjuk 1-1 órát aludna, az is kevés lenne, hogy utolérjem magam a háztartásban, netán magam leápolásában, pihenés még csak szóba sem jöhetne.

Én is iszonyú fáradt vagyok, és a Férjem is, aki orvosként gondolhatod, hogy szintén nem pihenget a munkahelyén.

Megoldás: Nincs.

Segitségünk, lepasszolási lehetőségünk:Nincs.

Viszont mindketten AKARTUK a Gyereket, márpedig egy gyerek ilyen. Nem arról szól még jó pár évig, hogy pihenjünk vagy lazitsunk.

Ezt vállaltuk, ezt kell szeretni és kész. Majd csak megnő, aztán aludhatsz többet.

Előbb kellett volna gondolkodni, mint gyereket csinálni, ha neked ennyire lételemed a 7-8 óra alvás. Én boldog lennék, ha 3-at aludhatnék egyhuzamban.

2011. dec. 3. 12:08
 10/17 anonim ***** válasza:
48%

Úristen te mekkora egy önző f*sz vagy!

Szerinted a feleséged olyan rohadt kipihent? Szerintem a legjobb lenne mindkettőtöknek ha most fognád a kis motyódat és visszaköltöznél anyádhoz, ilyen férjre senkinek sincs szüksége! 8 óra alvás?! Én se alszom 3 óránál többet mióta gyerek van, még se akarok megölni, leütni senkit! Te nem hogy férfi nem vagy de felnőtt sem! Nőj fel kisp*cs!

2011. dec. 3. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!