Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a megoldás? A gyerek, sem...

Mi a megoldás? A gyerek, sem a párom nem hagynak eleget aludni!

Figyelt kérdés

Lassan három hónapja 5-6 órát alszom, és már nem bírom, teljesen ki vagyok készülve idegileg. Dolgozni járok, oda kell figyelnem mit csinálok és ehhez nem elég 5 óra alvás. Meg amúgy sem elég, lehet van aki olyan különleges, hogy neki elég, de nekem nem. Nekem legalább 7 óra kell, de inkább 8, akkor kelek pihenten.

Ehhez képest mindig akkor kezd el kiabálni a gyerek, mikor olyan 5-6 óránál tartok alvásban, és az anyja egyáltalán nem érzem, hogy odafigyelne rá, hogy még nyomorult két órát csöndben legyen a gyerek.

Ha én felveszem, vagy foglalkozok vele mindig lenyugszik és csöndben marad, ő ezt miért nem tudja megtenni? Miért nem fogja fel, hogy 5-6 óra alvást nem lehet huzamosabb ideig elviselni? Arra hivatkozik, hogy még gyerek és nem tud vele mit csinálni, amúgy is sírnia kell. Jó, sírjon, de 12 órát vagyok távol nap közben, miért nem siratja akkor?

A másik: elegem van már a reggeli tesz-veszből, miért kell neki minden reggel készülődnie valahova? Hol az anyóshoz megy, hol a húgához, vagy vásárolni, de ha mást nem, orvoshoz. Menjen orvoshoz, oké. De a többit csinálhatná akkor is amikor nem vagyok otthon, nem pont abban a reggeli időszakban, amikor alvásra lenne szükségem. És úgy nem tudok aludni, hogy zuhanyzik, jön-megy, kávézik, öltözik, öltözteti a gyereket, az nyavalyog, ez mind rengeteg idegesítő hang.

Úgy érzem egyáltalán nem fogja fel, hogy amit csinál az nagyon aljas velem szemben és súlyos következményei lesznek és már most is vannak. Pl. egyre inkább úgy érzem - persze lehet csak a kimerültség miatt -, hogy már nem szeretem. Egyáltalán idegesít a hangja, a látványa, utálom ahogy viselkedik. Pedig évek óta együtt vagyunk, és a gyerek születéséig jól megvoltunk. A másik: olyan szinten ingerlékeny vagyok a nem alvás miatt, hogy sokszor úgy érzem legszívesebben neki mennék, de legalább leütném, hogy ne mászkáljon annyit a lakásban, mikor én aludnék. Jelenleg úgy érzem gyűlölöm és alig várom, hogy megszabaduljak tőle, pihenni akarok. Nem tartom jó anyának, sem jó háziasszonynak.

Azt mondja ő sem alszik eleget, persze, de ő nem jár dolgozni, tehát nem kell sehol helyt állnia, stresszelnie, bármikor pihenhet nap közben. és sokkal korábban fekszik le mint én, tehát ha ugyanakkor kelünk, akkor neki megvan a 7-8 óra alvás.

Szerintetek mit csináljak, aludni akarok, más hogyan oldja meg? Nem hiszem el, hogy a gyerek mindenki kapcsolatát tönkretenné. Bár itt nem is a gyerekről van szó, hanem az idiótává változott anyjáról...

2011. dec. 3. 10:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
77%
20 hónapos a kisfiam és tegnap végre egyhuzamban aludtam 8 órát:))))
2011. dec. 3. 12:19
 12/17 anonim ***** válasza:
79%

"de ő nem jár dolgozni, tehát nem kell sehol helyt állnia, stresszelnie, bármikor pihenhet nap közben"

Erre szeretnék egyedül reagálni.

Az én férjem ugyanezt mondta, sőt még azt is, hogy én itthon csak döglök és hizlalom a seggem. Hát fogtam magam és 2 teljes napra elmentem hazulról, hogy akkor tessék csinálja végig.

KÖNYÖRÖGVE hívott vissza! Tehát nehogy azt hidd, hogy mert nem dolgozik olyan baromi könnyű, meg akkor heverészik amikor akar!

Tiszta a lakás, van tiszta ruhád, van meleg kaja, be van vásárolva, be van fizetve a csekk, gondozva van a gyerek és még sorolhatnám? HA igen, akkor jobb, ha befogod a szád a fene nagy "nem kell sehol helyt állnia" szövegeddel.

EGYÜTT VÁLLALTÁTOK a gyereket, nem háríthatsz minden felelősséget, minden terhet a feleségre, mert te dolgozol! Mit gondolsz mi lesz, ha az asszony is visszamegy melózni? Akkor mivel fogsz kifogást találni?

FÜLDUGÓ-t is feltalálták!

2011. dec. 3. 12:23
 13/17 Alinaaa ***** válasza:
83%

Az én férjem fizikai munkát végez, ne tessék leszólni. Szerinted neki nem kell a fittség amikor az álláson a 12 emelet magasban húzza a színt?

És képzeld, egész nap fizikai munkát végez, dög fáradtan jön haza. Segít a kicsivel, játszik a naggyal, és 11-kor még képes velem is foglalkozni. reggel 6kor kel, levezet 1 órát és kezdődik előről.

Az alvásigényem nagy, kicsi késon jár aludni, kel éjjel. Nagy otthon az oviból, sokszor feje tetején a ház és csak gyors kaja van, de mégsem jelentette ki, hogy rossz anya és háziasszony lennék.

És nekem is nagy ára lehet ha nem figyelek oda, akár a gyerekem egészsége, biztonsága....

2011. dec. 3. 12:43
 14/17 anonim ***** válasza:
10%
Beszéljetek mindenképp erről! Próbáljatok kompromisszumot kötni. Az igaz hogy gyerek után nem lesz ugyanolyan az élet, és a gyerek mindkét szülő felelőssége, de én megértelek, ha te vagy a kenyérkereső, ne te kelj reggel a gyerekhez az az anya dolga, ő ezért marad otthon. Az viszont nem igaz hogy nem kell helyt állnia, a gyereknevelés óriási felelősség, és sokszor jobban stresszel mint bármelyik munkahely. És kicsit bele is lehet bolondulni az állandó otthonülésbe és abba hogy nem vagy veled egy szellemi szinten lévők társaságában. Ezért értem azt is hogy el akar járni ide-oda. De megbeszélhetnétek, hogy ő hagy aludni te pedig cserébe hétvégente vigyázol pár órát a gyerekre, amíg ő is kikapcsol kicsit. Ha meg valakire rábízható néha a gyerkőc csináljatok közös progit, vagy akár pihenj ilyenkor. Én soha nem kérném a férjemtől hogy felkeljen éjszaka én azért vagyok otthon, é simán felpakolom a két gyereket is akár és megyek velük boltba akárhova.
2011. dec. 3. 13:06
 15/17 anonim ***** válasza:
54%

egyrészt sok mindenben igazad van, másrészt nem, de gondolom csak a kimerültség miatt hiszed azt, hogy egész nap döglik az asszony otthon :D

férjem reggel 7-8 között megy, este 8kor jön. lefürdik a fiunkkal és vagy már a kádban elalszik vagy még kimászik és utána alszik el :D nem könnyű, de megértem, hogy fáradt. nálunk kezdetektől úgy van, hogy külön szobában van a fiunk és ha felébred bemegyek hozzá vagy ha férjem nagyon kimerült akkor ott is alszom, van egy kanapém a szobájában :) gyakorlatilag az első fél évet külön aludtuk és kimaradt teljesen az éjszakai virrasztásokból, hasfájásból, betegségekből, ami nekem kicsit rosszul esik, de tényleg neki köszönhetjük, hogy nem kell visszamennem dolgozni, itthon lehetek és ha K.O. vagyok akkor lefekszem délután a törpivel :)

viszont mivel hétköznaponként kialussza magát apa, így hétvégén ha felébred a fiunk apa megy be, rám zárják az ajtót és addig alhatok ameddig csak akarok (ma pl. majdnem délig aludtam :D)

2 éve megy ez így, mondhatom, hogy működik, kiegyensúlyozott a kapcsolatunk, nem dülöngélünk mindketten a fáradtságtól :)

viszont az a része, hogy reggel hagyja sírni a babátokat miközben csinosítja magát az nekem egy picit sok, ezt muszáj lenne megbeszélnetek!

nincs lehetőséged másik szobában aludni vagy átmenni a szüleidhez 1-1 éjszakára, hogy kipihend magad? én abszolút megértelek, nem állapot ha ennyit alszol napi szinten. amúgy este nem tudsz az asszonnyal lefeküdni aludni? írod, hogy te később fekszel, nem lehet megoldás ha te is vele tartasz?

2011. dec. 3. 14:10
 16/17 anonim ***** válasza:
6%

Megértelek téged is, meg a kommentelőket is. Leírtad, hogy ha kipihent vagy, úgy érzed szereted a feleséged és hiányzik is. Itt a kulcs: a kialvatlanság kegyetlen dolog, ez okozza, hogy úgy érzed nem szereted. Erről mindenképp beszélnetek kell, különben a házasságotok is rámegy. Persze nem amikor ennyire fáradt vagy! Kettesben, nyugiban.

A nem alvás: valaki írta a füldugót, jó ötlet lehet, de talán ha beszélsz a feleségeddel, ő is tud majd valami alternatívát,ami beválhat. Ha pl nekem szólna a párom, és látnám rajta hogy teljesen kivan, lehet hogy egy héten egyszer vagy kétszer anyuéknál aludnánk, hogy tudjon aludni. Persze csak akkor, ha látnám hogy tényleg szüksége van rá, és ha nekem lenne szükségem pihenésre, néha ő is átvállalná.

Az hogy ő semmit nem csinál....nagyon nehéz egy babócával egész nap, mert nem csak fekszik csöndben :) Mennyit vagy a gyerekkel? Segítesz neki a nevelésben, házimunkában? Szex van köztetek? Egyébként ezen kívül milyen a kapcsolatotok? Beszélgettek, szoktatok még összebújni?

22/L

2011. dec. 4. 03:33
 17/17 anonim ***** válasza:

Már nem aktuális a kérdésed látom, de érdekelne hogy hol tartotok most?Akár ha nézed a válaszomat priviben is jó:)

Én megértelek és közben megvetlek:)Nyilván nem gondoltad végig azt hogy nem kell otthon helyt állnia, mert te sem gondoltad komolyan hogy a gyerek ellátja magát.24 óra kevés lenne rá!De a kialvatlanság tudom mire képes!Én spec azt nem bírom hogy hajnal 3kor jár haza és nem tud repülni, tehát, eszik, fürdik olvas "él" és mire befekszik mellém, engem és a gyereket is felkelti, de nem direkt hanem gondolj bele hajnalban minden sokkal hangosabb...eleinte "őrjöngtem" de rájöttem,hogy kemény neki is és nekünk is, de EGYÜTT vállaltuk a babát és megoldjuk.Ő teljesen elismer engem, nem kellett bebizonyítanom hogy egész nap mit csinálok és nem szól meg akkor sem ha nem éppen rendbe érkezik haza!

Mindkettőnknek voltak és lesznek szar napjai, de szeretjük egymást és megbeszéljük.Neki is volt olyan érzése amit te írsz hogy most dob egy sallert és akkor csend lesz végre és nekem is volt olyan amikor hajnalban felkeltem volna hozzá és belefojtottam volna a kádba:DDD Hisz gondolj bele egész nap a babával voltam,nyűgösebb is volt=leteszed és üvölt amíg fel nem veszed, majd extra gyorsan megfőztem összedobtam a lakást közben stuffolt a gyerek sírása és este 21kor hulla fáradtan aludtunk el a gyerekkel.Majd 6 óra alvás után ő hazajön és "felkelti a gyereket" na gondolhatod... Holott egyikünk sem tehet róla!Az viszont már más tészta hogy ha neked aludnod kéne ugye és ő azt kéri te vedd fel.Na ezt nem!Mi úgy oldottuk meg hogy kijelölt párom egy napot pl vasárnap mert akkora már ugye pihentebb és délután ő volt a babával én meg BÁRMIT csinálhattam, na ne tudd meg:D Jajj de nagy lepontozás lesz ebből ha valaki idetéved:D

DE a lényeg:elmondta nekem mit érez, én kisírtam a belemet, majd én is elmondtam neki mindezt 2 napig nem beszéltünk és aztán megoldódott minden!

2012. márc. 21. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!