Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg ekkora tragédia ha...

Tényleg ekkora tragédia ha egy 4 éves még cumizik?

Figyelt kérdés

4 éves kisfiam van, és még cumizik. Én nem akarom "erőszakkal" leszoktatni róla, egyrészt mert nagyon ragaszkodik hozzá, másrészt tőlem anno elvették, máig él az emléke, illetve úgy vagyok vele, hogy 20 évesen senki sem cumizik, ő sem fog.

Na szóval ovi után hazafelé benyomja :) és jönnek szembe az emberek, főleg az öreglányok, és szabályosan letámadják szegényemet, hogy "veszed ki azonnal, ekkora gyerek és még cumizik, hogy nézel ki, minek az, hű de ronda vagy"..... stb. Bennem már annyira felment a pumpa, hogy legszívesebben megmondanám nekik hogy foglalkozzanak a maguk dolgával, de nem merem, főleg az ismerősöknek sem, viszont a gyerekkel szemben meg úgy érzem, hogy nem állok ki mellette ilyenkor ha nem szólok semmit.

A kisfiam eleinte megszeppent az ilyen helyzetben, kivette a cumit, és a háta mögé dugta. Viszont tegnap megállt, nem vette ki, és azt mondta hogy "szeretem a cumimat" :D

Szerintetek is nagyon gáz a dolog?

2013. máj. 17. 00:29
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:

köszi nektek is!

"látod őt annyira értelmesnek,hogy felfogja, esetleg áthidalja könnyedén az elválást a cumitól?" - nem :( sajnos, épp ez a bajom. Értelmesnek értelmes, csak borzasztóan ragaszkodik a cumihoz (meg az egyik plüsshöz) biztos hogy kemény menet lenne, ezért sem vágtam még bele :( a mindene a cumi :(

2013. máj. 21. 17:05
 32/34 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy érzi ám ő is, hogy nincs meg részedről a kellő határozottság.

Hogy kerül hozzá a cumi? El kellene kerülni, hogy a kezébe kerüljön amikor kijöttök az oviból.

2013. máj. 21. 18:44
 33/34 anonim ***** válasza:
én vagyok akit idéztél.én baromi átérzem amit írsz mert én sem vettem volna el soha tőle.kidobni,eldugni,hagyni sírni hetekig,ááá nem.de amit elkezdtem az egy folyamat volt,tudtam hogy ovisan nem mehet cumival,és láttam mennyire elgyötört már az cumi,és kellőképp felépítettem neki naponta egy olyan stratégiát,aminek a végén ő maga dobta ki,2 hónappal az ovi előtt.iszonyat sokat beszéltünk,hogy mennyire nagy és mennyire ügyes,és bizony ott nem cumiznak,és szét fog esni a cumi és már nem tudunk másikat venni.stb.ez ment hónapokig,aztán egy nap ő maga dobta ki,még én szóltam neki,hogy ne tegye mert bizony elviszi a kukás bácsi,nem baj,mondta ő már nagy.a kukás elvitte de jött az alvás,és igen pityergett,és a kedvenc plüss se kellett és én magam is sírtam mikor nem látta,de nem adhattam vissza neki,mert akkor az életbe nem teszi le többet,és megnyugtattam elaludt cumi nélkül és este már csak nyüszögött és másnap már semmi,de a kukás bácsi azért küldött neki ajándékot a cumiért és az nagy öröm volt.hidd el,nagyobb csúfolódás éri társaitól a cumi miatt mint amin keresztül fog menni,tartsd őt többre,lehet a nyuszi a nyafogás már csak neked szólna és nem is a cuminak.de ha te nem vagy erős ő sem fog az lenni.
2013. máj. 21. 20:26
 34/34 A kérdező kommentje:

32-es válaszolónak: az oviban a zsákban van a cumi a folyosón, és amint kiszabadul a csoportszobából, odamegy a zsákhoz és benyomja a cumit :)

Utolsó válaszolónak: köszi szépen, aranyos vagy, igen nekem sincs szívem drasztikusan elvenni tőle, de lehet megpróbálom azt amit írtál.

2013. máj. 22. 17:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!