Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért tragédia, ha valaki...

Miért tragédia, ha valaki influenzás lesz?

Figyelt kérdés

Mi úgy döntöttünk, nem oltatunk, hiszen oltás mellett is el lehet kapni a fertőzést, ritkán pedig az oltásnak is vannak mellékhatásai.

Miért csinálnak ekkora tragédiát abból, ha valaki netán influenzás lesz? 1-2 hét és túl van rajta. Lehetnek szövődményei, de ez a betegségek 90%-ára igaz.

Az oltóanyag mellékhatása miért kevésbé rossz, mint egy influenza általi szövődmény? Mind a kettőre nagyjából ugyanannyi az esély.

2013. febr. 13. 09:35
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ha semmi krónikus betegségetek nincs, nem vagytok asztmásak, stb..., akkor egyáltalán nem tragédia, ha influenzás valaki. Mesélhetnék róla, hogy a kisfiam a bölcsődéből milyen betegségeket hozott már haza... Hörghurut, légcsőgyulladás, a hányós-fosós vírusról már nem is beszélek. Az influenza sem rosszabb ezeknél. Azt gondolom, ha valaki úgy nyugodtabb, akkor oltasson, mert ez az egyetlen módja a megelőzésnek, hacsak nem él hermetikusan elzárva a külvilágtól, de azért ne legyen lelkiismeret furdalásod, mert ti nem oltattok. Megjegyzem, mi sem. Minden jót és jó egészséget Nektek!
2013. febr. 13. 09:46
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, mi oltattunk, soha semmilyen oltásnak nem volt még mellékhatása semmi. Belázasodni is csak 1x lázasodott be a lányom talán az 1 vagy 2 hónapos oltástól, de semmi más. Én a mellékhatásoktól félek az influenzának, tegnap is beszéltem egy anyukával, akinek a gyerekének az influenza ráhúzódott a gyomrára. Én ezeket akartam megelőzni az oltással. De szerintem mindenkinek a saját egyéni szuverén joga, hogy oltat-e vagy sem. Te nem, más meg igen, ennyi. Mások vagyunk, van aki "tragédiaként" éli meg, van aki nem. 4,5 éves kislány anyukája.
2013. febr. 13. 09:46
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Maga az influenza nem tragédia, pár hét és teljesen rendbe jön. Egy egészséges, ember legalábbis.

Én beoltattam mind a 2 gyermekemet ellene, mert ha lehet akkor szeretném elkerülni hogy elkapják. A 4 évesem kruppos, a legkisebb megfázástól is képes ugatós köhögést produkálni, bár mostanában kevésszer fulladt. A 21 hónapos pici asztmás, Ő bármitől képes befulladni.

Így is épp eleget aggódom értük, ezért az influenzát kizártuk egy oltással.

2013. febr. 13. 10:00
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet,hogy struccpolitika, de en igyekszek nem foglalkozni a "jarvannyal. A tv felfujja, nem nezzuk. Jo reklam az oltoanyag gyartoknak. Egyebkent nem ellenzem az oltast sem, volt hogy oltattuk az egesz csaladot, most eppen nem. Tavaly sem , megis elkerultuk az influenzat. En is ugy vagyok vele, vannak ennel rosszabb betegsegek id. Szerencsere nem kronikus beteg egyik gyerekem sem.
2013. febr. 13. 10:04
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
A közvetlen környezetemben hatan lettek influenzásak a múlt héten és az az előtti héten. Mind a hatnak 3 napig tartott folyamatosan a 39,5 - 39,7 láz. Éjjel- nappal. Van köztük gyerek, felnőtt és idős is. Ezért tragédia, mert nagyon megterhelő mind a betegnek, mind a családtagoknak ez a rettenetes magas láz. És veszélyes is.
2013. febr. 13. 10:24
 6/10 anonim ***** válasza:
5. válaszoló vagyok. Volt köztük, aki be volt oltva és volt, aki nem. Én nem látok különbséget sajnos.
2013. febr. 13. 10:24
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Kedves utolsó, ha jól értem, akkor a beoltott is elkapta?

2013. febr. 13. 11:11
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Én sem oltatok senkit a családban, szerencsére senki sem krónikus beteg, és az évek tapasztalata az, hogy nagyon ritkán kapjuk el. A lányom 5 éves, eddig egyszer kapta el, velem és az apjával együtt, és nem is volt extrém magas láza.

Megmondom őszintén ha a fülgyulladás ellen lenne oltás én azt választanám, mert a lányomnak ha begyullad (szerencsére nem sűrűn), na az produkál nála 40 fokos lázat!

Én megértem azt is aki félti a gyerekét és oltat.

Nekem mondjuk sokat nyomott a latba az oltás ellen, hogy a lányom csoporttársának az anyukája PIC osztályon dolgozik, és mondja, hogy rengeteg az oltás szövődménye a piciknél és koraszülötteknél, csak ugye ezt senki nem reklámozza! Mikor a fiam született a mellettem levő anyuka kisfia is ezért került PIC-re, szerencsére rendbe jött, de majdnem 2 hónapot voltak kórházban a szülés után, pedig a baba időben született, majdnem 4 kg-mal.

2013. febr. 13. 11:21
 9/10 anonim ***** válasza:
5. vagyok. Igen, a beoltott kolléganőm is elkapta.
2013. febr. 13. 11:49
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy valaki influenzás, vagy influenza szerű tüneteket produkál az nem ugyanaz. Azt, hogy valóban influenza vírus, illetve annak melyik törzse fertőzte meg csak vérvételből, ponotsabban vírusszerológiai vérvizsgálatból tudjuk kimutatni. Ezt a TB nem támogatja, drága önköltséges vizsgálat. Több évre visszqamenőleg senkit sem tudok, aki ezt a vizsgálatot kérte volna. Így valójában nen tudni, hogy pontosqan influenzás-e a beteg. Az influenza néhány vírustörzse ellen valóban véd a védőoltás, de van még kb. 100 vírus ami hasonló tüneteket produkál, és ami ellen senki sem kap oltást. Akit beoltanak influenza ellen azt általában valami influenza szerű tünetekt okozó vírus fertőz meg, és ezek is legyűrnek egy családot is. Én mikor felvetettem a dokinak, hogy mit gondol, annyit mondott, hogy engem 25 éve, a férjemet 32 éve, és a gyerekeimet is kezeli már néhány éve, de akárhogy nézi a kartonomat, még sosem voltunk influenzásak. Mi ez a para?
2013. febr. 13. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!