Tényleg ekkora tragédia ha egy 4 éves még cumizik?
4 éves kisfiam van, és még cumizik. Én nem akarom "erőszakkal" leszoktatni róla, egyrészt mert nagyon ragaszkodik hozzá, másrészt tőlem anno elvették, máig él az emléke, illetve úgy vagyok vele, hogy 20 évesen senki sem cumizik, ő sem fog.
Na szóval ovi után hazafelé benyomja :) és jönnek szembe az emberek, főleg az öreglányok, és szabályosan letámadják szegényemet, hogy "veszed ki azonnal, ekkora gyerek és még cumizik, hogy nézel ki, minek az, hű de ronda vagy"..... stb. Bennem már annyira felment a pumpa, hogy legszívesebben megmondanám nekik hogy foglalkozzanak a maguk dolgával, de nem merem, főleg az ismerősöknek sem, viszont a gyerekkel szemben meg úgy érzem, hogy nem állok ki mellette ilyenkor ha nem szólok semmit.
A kisfiam eleinte megszeppent az ilyen helyzetben, kivette a cumit, és a háta mögé dugta. Viszont tegnap megállt, nem vette ki, és azt mondta hogy "szeretem a cumimat" :D
Szerintetek is nagyon gáz a dolog?
még annyit szeretnék, hogy nem azt akartam hallani hogy igazam van, ezért is tettem fel a kérdést, és köszöntem meg minden választ, mert lehet én látom rosszul, és kíváncsi voltam a véleményekre. (nem is pontozok le senkit, mert vkinek más a véleménye, és ezt normálisan megírja, mint itt sokan) a linkeket is köszi, el fogom olvasni! sőt a fogai miatt is aggódtam kezdetben, de mondom teljesen szabályosak, szépek.
engem az háborít fel, ahogy mondják (mármint főleg az öreglányok) szabályosan megszégyenítik a gyereket! feljogosítva érzik magukat arra hogy vadidegen 4 éves kisgyereket támadjanak le ilyen hangnemben
én pont ennek az ellenkezője vagyok, soha nem lennék ilyesmire képes
20-as: hát tőlem inkább ne kérdezd :), látod én még meg sem próbáltam leszoktatni, mert nincs szívem hozzá, persze mondogattam már neki ezt azt, de igazából nem próbáltam meg elvenni tőle
még vmi :)
meg ne úgy képzeljétek el, hogy állandóan cumizik, ő is csak akkor mikor fáradt, meg az oviból hazafelé, mivel ott nem lehet (csak alvásnál) vele, nem szeret oviba járni :(, és nagyon örül a cuminak
de pl ha játszóra, vagy bármilyen programra megyünk, eszébe sem jut magával vinni, és itthon játszás közben sem kéri, csak ha bágyadt, vagy ha megnéz egy mesét, és van egy plüsse is, és a kettő mindig együtt kell neki
"nagyon szereti a cumit, csak azért vegyem el tőle, mert ez a társadalmi elvárás? "
Igen, de azért számít a társadalmi elvárás is.
Miért ne vihetnéd ki pizsamában a játszótérre? Vagy nagyobb rugdalózóban, bodyban? Miért ne mehetnél bugyiban és csipkemelltartóban a strandra, ha pont annyit mutat és takar mint egy fürdőruha?
Azért mert kiröhögnének...
A 4 éves már nem babakategória, és tényleg ugyanúgy furán néznek rá, mintha a 7 éves nyakába előkét tennél az étteremben és kanalaznád a szájába a levest.
A mindenbe beleszóló néniket én sem csíptem és lejátszottam én is pár vitát. A legjobb az volt, amikor a 40 fokban egy idegen megfogdosta a gyerek lábfejét a babakocsiban hogy nem hideg-e, mert NEKI mindig fázik a lába.
De ennyi idősen én sem engedtem utcára a cumit a gyerkőcöknek. Nem a nénikék miatt, de a saját kortársaik közül sem nézte mindegyik jó szemmel, ilyenkor már elkezdik a csúfolódást.
Kérdező, szerintem valahol te is érzed, hogy (ha nem is "tragédia, ahogy te folalmazol), valahol ez a dolog nincs rendben. Nagyon sok értelmes választ kaptál, a társadalmi elvárásos dologra is.
Egyébként nálunk az első ovis szülőin közölték, hogy nincs cumi, alváshoz sem, és van mindenkinek 2 hónapja, hogy ezt a gyerekkel megbeszélje. (Júliusban volt a szülői). Nem is érkezett egy gyerek se cumival az ovodába, pedig sok 3 éves volt közöttük.
De te tudod, te ismered a saját gyerekedet.
13,as vagyok,én is csak azt mondom,hogy ez rajtad múlik,meg akarod e beszélni vele vagy se?látod őt annyira értelmesnek,hogy felfogja,esetleg áthidalja könnyedén az elválást a cumitól?mert egy 4 éves már simán képes erre,a tied is.nem lesz lelki sérült,és meggyötört,az én fiam is
cumifüggő volt mint írtam itt sokan,és még ma is boldog kiegyensúlyozott gyermek cumi nélkül,és hidd el már messze nem ez a legnagyobb problémája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!