Tényleg ekkora tragédia ha egy 4 éves még cumizik?
4 éves kisfiam van, és még cumizik. Én nem akarom "erőszakkal" leszoktatni róla, egyrészt mert nagyon ragaszkodik hozzá, másrészt tőlem anno elvették, máig él az emléke, illetve úgy vagyok vele, hogy 20 évesen senki sem cumizik, ő sem fog.
Na szóval ovi után hazafelé benyomja :) és jönnek szembe az emberek, főleg az öreglányok, és szabályosan letámadják szegényemet, hogy "veszed ki azonnal, ekkora gyerek és még cumizik, hogy nézel ki, minek az, hű de ronda vagy"..... stb. Bennem már annyira felment a pumpa, hogy legszívesebben megmondanám nekik hogy foglalkozzanak a maguk dolgával, de nem merem, főleg az ismerősöknek sem, viszont a gyerekkel szemben meg úgy érzem, hogy nem állok ki mellette ilyenkor ha nem szólok semmit.
A kisfiam eleinte megszeppent az ilyen helyzetben, kivette a cumit, és a háta mögé dugta. Viszont tegnap megállt, nem vette ki, és azt mondta hogy "szeretem a cumimat" :D
Szerintetek is nagyon gáz a dolog?
Mi lenne, ha rávennéd, hogy csak otthon cumizzon, és csak (szűk) családi körben? Így tulképpen nem vennéd el tőle a cumit, és nem kellene kitenned őt és magadat a rosszalló megjegyzéseknek.
Amúgy nem muszáj erőszakkal elvenni tőle, sok gyerek megfelelő ösztönzés mellett magától is megválik tőle. Az én kisfiam 2 és fél évesen kidobta a kukába, cserébe a cumitündér hozott neki egy kisautót :)
Én valahogy úgy gondolom, hogy egy óvodás korú gyereknek már "nem áll jól" a cumi, nem is beszélve az esetleges fogproblémákról. De ez a ti dolgotok, ha ismerősötök lennék, én nem szólnék bele, ha nektek ez így jó.
Szerintem nem! Én 6 éves koromig cumiztam kb (20 vagyok most és MÉG nem érzem a cumi negatív hatását hosszú távon.:DD) , kizárólag ovi után otthon :D Nekem se nézte senki jó szemmel, a szüleimet meg nem nagyon izgatta. Azt hiszem azért hagytam abba mert első osztályos koromba már én magam éreztem cikinek :P
Mellesleg emlékszem hogy nagyon megnyugtatott mindig :D Ha most is annyira megnyugtatna mint akkor, simán rákapnék megint :)))
Hat...Az unoka testvérem is igy állt hozza. A gyerek meg elsős korában is cumizott. Egészen addig, amíg az egyik kis osztálytársa rájött es az egész osztály csufolni kezdte. A gyereket pszichológushoz kellett hordani es át íratták masik iskolába.
Szerintem óvodás korban mar nem valo. Sot, en mar két eves kor felett sem helyeslem,
szerintem nagyon gáz
Van az utcában egy kislány, aki 6 éves és cumizik. Ráadásul 0-6 hó korig való cumival.
Az utcán is.
Undorító!
De a szülő hibája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!