Tényleg ekkora tragédia ha egy 4 éves még cumizik?
4 éves kisfiam van, és még cumizik. Én nem akarom "erőszakkal" leszoktatni róla, egyrészt mert nagyon ragaszkodik hozzá, másrészt tőlem anno elvették, máig él az emléke, illetve úgy vagyok vele, hogy 20 évesen senki sem cumizik, ő sem fog.
Na szóval ovi után hazafelé benyomja :) és jönnek szembe az emberek, főleg az öreglányok, és szabályosan letámadják szegényemet, hogy "veszed ki azonnal, ekkora gyerek és még cumizik, hogy nézel ki, minek az, hű de ronda vagy"..... stb. Bennem már annyira felment a pumpa, hogy legszívesebben megmondanám nekik hogy foglalkozzanak a maguk dolgával, de nem merem, főleg az ismerősöknek sem, viszont a gyerekkel szemben meg úgy érzem, hogy nem állok ki mellette ilyenkor ha nem szólok semmit.
A kisfiam eleinte megszeppent az ilyen helyzetben, kivette a cumit, és a háta mögé dugta. Viszont tegnap megállt, nem vette ki, és azt mondta hogy "szeretem a cumimat" :D
Szerintetek is nagyon gáz a dolog?
Nem tragédia, de nem szép. Ha akarod, otthon hagyhatod neki, de az utcán tényleg ne.
Egy kis ráhatás viszont tényleg nem biztos, hogy árt. Lehet, hogy kicsit más téma, de az unokatesóm 9, a sógorom 12 éves koráig szopta az ujját. Nem tudtak máshogy elaludni, és közben mindkettejüknek nagy lelki terhet jelentett ez a dolog, táborokban kicsúfolták őket, képzehleted. Nem azt mindim, hogy aki 4 évesen cumizik, az 12 évesen is fog, de lehet, hogy kicsit rá kell majd segíteni.
Nálunk az oviban is engedik alváshoz a cumit, nincs korhatár, viszont ott kell hagyni, összecsomagolják az ágyneművel.
Most már tudatosítanám a gyerekben, hogy csak alváshoz használja, elraknám nap közben.
Egyébként meg beszólnak ám a két évesnek meg a 3 évesnek is, ne törődj vele, csak mosolyogni szoktam én anno és nem válaszolok a h.lye kérdésekre.
azért vannak ennél nagyobb tragédiák is.4 éves gyerek már van annyira értelmes és okos hogy minden kudarc nélkül le tudja tenni,lehet nem értesz elem egyet de szerintem ez inkább a szülőre nézve gáz egy kicsit,mert inkább ráhagyja a gyerekre minthogy Vállaja a felelősséget a macerás leszoktatást,sok sok beszédet,az ötleteket a vigasztalást.
Fiamat az ovi elött szoktattam le róla,pedig a nélkül nem aludt,volt hogy nappal is vele volt,de megtaláltam a módot és a kulcsot hozzá hogy letegye,egy 4 éves már nagyon okos,minden erőszak nélkül el lehetne venni tőle,mert bizony az már nem neki való.
Nekem a legnagyobb gyerekem nem cumizott nem szopta az ujját sose.
A középsőm nagy ujjszopós.
A legkisebbem pedig cumis.
Mindkettőt érik-érték inzultusok már, az a baj hogy ettől pont nem teszik el a cumit/ujjukat hanem még inkább felé fordulnak szóval én ebben nem hiszek hogy minél több öregnéni szól be milyen csúnya, annál hamarabb leszokik.
Azzal egyetértek hogy én is megbeszélném vele hogy otthon cumizhat meg alvás előtt vagy ilyesmi de utcán hazafelé ne már.
Nekem a legkisebbem 2 éves és mi már most jópár hónapja kapjuk az "ívet" hogy ekkora fiú és cumizik de csúnya holott 2 éves és picike növésű tehát annyinak se néz ki szerintem.
Nekem csak alváshoz kapja meg meg a babakocsiban semmi más szituációban.
A középsőm nehezebb eset mert az ujjszopást egyszerűen nem tudjuk kontrollálni ígértem már neki mindent, bekentük, kicsit megszidtuk stb. de semmi se vált be.Remélem leszokik egyszer..
Szia!
Nem most tragédia,hanem később lesz az,amikor járni kell vele a fogorvoshoz,a fogszuvasodás,és a fogszabályozás miatt.
kösz mindenkinek! nem is gondoltam volna hogy ilyen népszerű lesz a kérdés :)
fogai rendben vannak, gyönyörűek szerencsére
nagyon szereti a cumit, csak azért vegyem el tőle, mert ez a társadalmi elvárás?
meg láttam egy kislányt egy gyerekelőadáson nemrég, akkorka volt mint a fiam, neki nem volt sem cumija, sem plüsse, ehelyett szopta az ujját, és tekerte a haját ezerrel
szóval ugyanazt a megnyugtató rítust csinálta csak eszköz nélkül, szerintem ez még rosszabb, mert tőle nem lehet mit elvenni, így még nehezebb lesz leszoktatni ezekről
szóval szerintem még szükségük van ezekre
oviban alváshoz engedik a cumit egyébként
jaj ezt bírom nagyon, egy egyszerű cumi kérdés, de pillanat alatt oda jutunk, hogy a gyerek lelki sérült
ha ha ha
te elveszed tőle a plüssöt is? nem? miért nem? az is csak egy tárgy, ja hogy szereti? és akkor mivan? lesz@rni, hogy mire van szüksége a gyereknek, a lényeg, hogy mit szólnak az emberek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!