Viselkedés a boltban. Meghallgatnám a szülőket?
Sokszor látom, hogy a gyereket nem a bevásárló kocsi ülés részébe rakják, hanem magába a kosárba. Nem gondolnak arra, hogy oda más az ételeket teszi? A gyerek meg ott ugrál, mint egy majom a ketrecben.
A másik meg a zabáló gyerekek. Anyuka levesz egy túrórudit, kibontja és odaadja neki. Mellékes, hogy a végén kifizeti-e. Hihetetlen nagy parasztságnak tartom.
Amúgy nem érdekelne, de az én gyermekeim ezt látják, és nehezen értik meg, hogy nekik miért nem szabad.
Szülők! Miért csináljátok? Könnyebb a gyerek szájába dugni, amit akar, csak hogy elhallgasson?
Én sem, csak amikor a gyerekek kérdezik: "Anya én is ehetek csokit? De miért az a kisfiú is ehet!" És akkor a gyerek öntelten eszi tovább.
És akkor magyarázd meg a gyerekednek, hogy hát őt máshogy nevelik..
hát én még ilyet nem láttam. ami persze nem jelenti azt, hogy ilyen nincs :) hisz ismerjük milyenek a gyerekek :D
de sajna akkor sem tudod a másik szülőre ráerőltetni az akaratodat, meg azt, hogy Te ezt nem látod helyesnek. gyerekednek kell azt elmagyarázni, hogy neki lehet neked nem. erre sajnos más megoldás nincs.
A "félkiflis" vagyok:).
Nem tudom, nálunk elég rég óta tudja a lányom, hogy másoknál más a szokás. Ha megkérdezi, hogy ő is ehet- e csokit, akkor elmondom, hogy nem, majd otthon, ha éhes vagy fél kiflit lehet, de a csoki nem éhség ellen való, az csemege, azt meg nem kell a boltban. Ugyanezt megérti ha Pistike ihat kólát vendégségben, ő meg nem. Megérti, hogy Pistike anyukája megengedi, én meg nem mert nem tud aludni. És kész, téma letudva:).
Az én véleményem az, hogy felesleges ilyen vitákat gerjeszteni. Mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy ő szeretné, és amíg az nem veszélyezteti a testi épségét, addig másnak nincs is semmi joga abba beleszólni. Ennél sokkal durvább dolgokat is fog látni az életben, nem tudod burokban nevelni.
A kocsiban pedig cifrább dolgok is lehetnek, mint a gyerek cipője. Nem mindegyik van fedél alatt, arra bármikor eshet madárkaki, nem beszélve a kóbor kutyákról, akik szagolgatják, rosszabb esetben nyalogatják is, stb. Akkor inkább már egy gyerek ugráljon benne, akinek azért néha napján takarítják a cipőjét.
De azért se tenném tűzbe a kezem, amit csomagoltan belerakunk a kocsiba. Sajnos láttam már raktárat belülről, messziről se nevezném sterilnek azokat a körülményeket, amíg az áru a polcra kerül.
A kosarak gyerekrésze 15 kg-ig használható. Az én gyerekem még bőven nem volt 15 kg, amikor már bele sem fért!
Az ételek csomagolva vannak. Vagy te talán a pékárut zacskó vagy egyéb csomagolóanyag nélkül teszed a steril bevásárló kocsiba??
Zabálni az állatok szoktak, meg gondolom a te gyerekeid, ha így fogalmazol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!