Viselkedés a boltban. Meghallgatnám a szülőket?
Sokszor látom, hogy a gyereket nem a bevásárló kocsi ülés részébe rakják, hanem magába a kosárba. Nem gondolnak arra, hogy oda más az ételeket teszi? A gyerek meg ott ugrál, mint egy majom a ketrecben.
A másik meg a zabáló gyerekek. Anyuka levesz egy túrórudit, kibontja és odaadja neki. Mellékes, hogy a végén kifizeti-e. Hihetetlen nagy parasztságnak tartom.
Amúgy nem érdekelne, de az én gyermekeim ezt látják, és nehezen értik meg, hogy nekik miért nem szabad.
Szülők! Miért csináljátok? Könnyebb a gyerek szájába dugni, amit akar, csak hogy elhallgasson?
"Az az óriási mennyiség bele van számolva az árába,nem mennek csődbe ettől a multik,nyugi."
Szóval akkor szerinted lehet lopni? Mert ha valamit elfogyasztasz anélkül, hogy kifizetnéd, az lopás.
Miért kell egy rossz szokást a gyereknek megengedni és ezzel összezavarni? Mégis hogy nézne ki, ha mindenki enne/inna a boltokban? Hogy magyarázod el a gyereknek, hogy a tescoban ehetsz bármit, viszont más boltokban nem. Ha majd pár év múlva elmennek mondjuk osztálykirándulásra, szerinted a tanár nem fog rászólni (mások előtt ezzel megszégyenítve), hogy ne egyen a boltban, csak ha kifizette?
Vagy az is teljesen normálisnak tekinthető, ha egy húsz fős osztály megrohamoz egy boltot és ott megebédelnek, mert hiszen anyu azt tanította, hogy ezt lehet.
Nem olvastam végig mindent, de hogy lehet már kicsi gyerekekre olyat mondani, hogy "zabál", meg "undorító"?
Lehe, hogy aki ilyet ír, az olyan közegben él, ahol ilyen gyerekek vannak többségben, de ez akkor is felháborító.
3 éves kisfiam van, én is tudom, hogy sokakat zavar, ha bent esznek a gyerekek, szaladgálnak, hangoskodnak stb.
Ezért igyekszem is odafigyel, megnevelni, ő is tudja már, hogy csak fizetés után lehet enni/inni.
DE!!! Nem vagyunk mi sem egyformák, hiába tudják a szabályokat, igenis vannak olyan helyzetek, napok, amikor a kiflicsücsük a legjobb barátunk, hogy gyorsan, és feszültségek nélkül elintézzük a bevásárlást.
Egyébként pedig a hőzöngöknek írnám, hogy nemegyzser voltam már fültanúja annak, hogy anyuka következetesen nem adta oda a sorban állva a túró rudit, és akkor persze meg azért kapta a lesújtó megjegyzéseket, hogy miért nem csendesíti már el az a hisztis, követelőző kölköt! Hm?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!