BAj van a lányommal vagy képzelődöm?
27 hónapos, tündéri,okos folyékonyan beszélő kislány.
A nyáron már festett vízfestékkel szép színes firkákat,aztán megszületett a ksitesó és a festés elmaradt. Ma valahogy eszünkbe jutott.de alig használta a szineket, jóformán csak a feketével firkált. Most nem tudom,hogy egyből rosszra kell e gondolni,vagy csak véletlen és ez tetszett neki,mert ez volt a legsötétebb szín és anevét is tudja:(
Egyébként itthon nem veszekszünk az apukájával, boldogan élünk, ő is kiegyensúlyozott gyermek.
2 papírt festett tele, az első még szines volt, de a másodikon többségében csak a fekete,van mellette piros és kék is,de a fekete több.
Kérdeztem tőle miért ezzel fest. Annyit mondott szép a fekete, látszik.
Gondolom arra gondolt,h ogy a többi annyira nem üt vissza a papíron, elég gagyi festék sajna:(
szia!
Semmi gond, ne aggódj, én pontosan ezen paráztam magamban hetekig(fekete, és barna színt használt szinte mindig!!), meg minden egyéb dolgot véltem felfedezni a lányomon, addig görcsöltem, hogy elvittem egy konduktorhoz is, megnézettem egy ismerős gyerekpszichológussal, beszéltem a bölcsiben a gondozónőkkel, és mindannyian "kinevettek".
Azt mondták, hogy ebben a korban az érdekli, hogy mi az ami jobban látszik, mi az amivel erősebben tudnak maszatolni. Majd ovis korukban kezd ez a része érdekesebb lenni, addig no para.
A másik, hogy én is pontosan ezt csináltam: kicsikém, miért a feketével rajzolsz? nézd milyen szép a lila, meg a sárga, na persze, hogy "nem" volt a válasz...Ahogy felhagytam ezzel, a gyerek elkezdett más színeket is használni, de azért még mindig túlnyomó többségben a barna/fekete a kedvenc...
A másik amit mondtak, hogy ne ecsettel, hanem inkább ujjal fessen, és nem kell nekik még semmi értelmeset rajzolniuk, és nem kell felhívni a figyelmüket arra sem, hogy ha színeznek, hogy a vonalon belül maradjanak, vagy hogy a virágot nem barnára, hanem pirosra/rózsaszínre, vagy egyéb színre szoktuk szinezni..kifejezetten káros állítólag...annyi infót kaptam hogy elfelejtettem akkor megkérdezni, hogy miért, de ezek megmaradtak bennem...
Az meg, hogy most elmaradt azért van, mert eltetted gondolom a cuccokat hozzá, és elfejtette, ők maguktól még nem mondják, hogy mit akarnak játszani, hanem amit odaadsz neki, azzal játszik.
Elszokott tőle, majd rákap megint az ízére...:-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!