Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tehetnék figyelemhiányos...

Mit tehetnék figyelemhiányos 5 éves lányommal?

Figyelt kérdés

Szeptemberben kistesója érkezett, aki természetesen sok figyelmet kíván. Napirendje még nem alakult ki, kb. 2 óránként cicizik, éjjel rosszul alszik,szóval nem egyszerű. A nagyobbik lányka meg mindig náthás, most torokgyuszija van, szóval a picit védeném tőle. Sokat vagyok velük egyedül, még a házi munkával sem tudok megbirkózni teljesen.

Reggel rohanás oviba, délben haza, aludnia kéne, de 2-3 órakor alszik csak el, mire felkel4-5 óra, már jön az esti nyűgösködés a picinél, fürdetés, altatás.

Ti mit tennétek? Várom az ötleteket, mert a lányom kezd eléggé eltávolodni tőlem. :(

2012. dec. 27. 07:31
 1/3 anonim ***** válasza:
én bevonnám őt a gyere nevelésbe,segíthet tisztába rakni,büfiztetni,öltöztetni,fürdetni,3-kor már nem engedném aludni,mert akkor este soká alszik el,próbáld meg ovi után rögtön letenni,én amikor délben ebéd után hazahoztam,azonnal le is feküdtünk,nem engedtem játszani sem,mert akkor teljesen felélénkül,ez nálunk bejött,igy alszik fél 3-3-ig,utána menjetek egy jó nagyot sétálni,este meg játszatok együtt,a kistesó ha fent van,ő is lekerülhet a a földre,és lehet játszani a naggyal,társasozni,színezni,bábozni,amig torokgyulladása van addig ne add a kezébe de szerintem az csak 1,2 nap és elmúlik.a náthát meg nem tudod kivédeni,ha van lehetőséged akkor rendelj most inkább ebédet,vagy minden nap valami egyszerűt főzzetek együtt a naggyal,főzz 2 napra,igy a másnap már nyugisabb.
2012. dec. 27. 07:39
 2/3 anonim válasza:
Egyetértek az elsővel, jó ötlet bevonni a munkába. Régen én is szerettem segíteni anyunak hoztam-vittem a pelenkákat, popsitörlőt,popsikenőcsöt, a türcsit a fürdetéshez, és élveztem szerintem nálatok is fog működni. :-)
2012. dec. 27. 08:04
 3/3 anonim ***** válasza:
Mikor nálunk megszületettt a kistesó ugyanez volzt a helyzet. A lányom meg én köztem egy nagy szakadék volt.Ő sem szólt hozzám rendesen, én is nyűgösebb voltam a kicsi miatt.Már bőgtem is hogy ez így nem lesz jó.De ahogy nőtt a kicsi (most2,5 éves)úgy egyre jobban megtaláltam a hangot a nagyobbal.Több időt tudtam eltölteni vele.Elmentünk boltba.De nem csak azért hogy vásároljunk.Beálltunk a tükör elé felpróbáltuk naz összes sapkát sálat nyakláncot...Jót nevettünk.Nem vettünk semmit!:-)De jó csajos buli volt.
2013. febr. 17. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!