Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Három éves lányommal hogyan...

Három éves lányommal hogyan értessem meg, hogy az ágyában aludjon?

Figyelt kérdés
Eddig mindig ott aludt,de az utóbbi egy hétben nálunk akar aludni,nem szeretném ha odaszokna,márciusban jön a kistesó...meg apával tényleg csak este érünk rá :)
2012. okt. 14. 21:33
 1/7 anonim ***** válasza:
38%

Feküdjön le az ágyába, és NE engedd, hogy hozzátok menjen.

Következetesnek kell lennetek. Akkor is, ha hisztizik.

2012. okt. 14. 21:40
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Azért a gyerkőc is érthető, próbáljatok valami köztes megoldást találni. Picike még, szüksége van a közelségetekre, a biztonságra. Ilyenkor jönnek elő a rémképek, ne egyedül kelljen ezzel megküzdenie. A saját gyerekkoromból én is emlékszem arra, hányszor bőgtem magam álomba, mert annyira féltem.
2012. okt. 14. 22:20
 3/7 A kérdező kommentje:

Èn is ettöl tartok,hogy fél valamitöl,amikor kicsi voltam ahogy írod sokszor félve aludtam el ma is emlékszem rá.

Nem hiszem hogy a kistesó miatt lenne.

ùj lakásba is költöztünk,ovit is kezdte de ennek már lassan 2 hónapja.

Szerintem ez viselheti meg,de délután mindig csak vele foglalkozunk.

2012. okt. 14. 22:39
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem a kistesó miatt, és lehet, hogy az ovi váltás meg a költözés sem.. Egyszerűen csak nem akar egyedül lenni.

Amikor a nagyobb gyerekemhez átjött az akkor nagycsoportos ovistársa, hallottam ahogy beszélgetnek. A barátnő kérdezte a lányomat, hogy ő is az anyukájával alszik-e. A lányom mondta, hogy nem, a tesójával.

Az a kislány nem költözött, nem jött kistesó, nem volt oviváltás. Az anyukája mondta, hogy egyszerűen nem akar egyedül elaludni, fél a szobájában. De hallottam ilyet más egygyerekes anyukától.

Nekem azért volt könnyű kipattintani őket az ágyunkból, mert ketten vannak. Hiába van emeletes ágyunk, még így is sokszor lent összebújnak ketten.

Azért ha belegondolunk, az ember ilyen... Felnőttként is jó összebújni a párunkkal. Na meg mondogatjuk, hogy a férfi azért összpontosít egy dologra, mert a vadászatnál ez a képesség kell, a nőknek azért szerteágazó a figyelmük mert amikor a bogyókat gyűjtögettük stb... Ezt elfogadjuk, de azt elfelejtjük, hogy egészen napjainkig az embergyerekek nem aludtak külön, nem rakták ki külön barlangba/szobába őket, hanem a család védelmében pihenhettek. Most meg elvárnánk, hogy alukáljanak békésen egyedül a kis szobájukban.

Érthető a szülő is, én is imádom a gyerekeimet, de kell néha a nyugi is este, szóval azért megértelek téged is.

Valami köztes megoldásra kéne jutni, hogy elalvás előtt bújjon hozzátok valamennyi időre vagy bizonyos napokon..

(második válaszoló vagyok)

2012. okt. 14. 22:59
 5/7 anonim ***** válasza:
Reggeltől estig mesélj neki, mindig a kedvencei legyenek a főszerepben, mindig az, hogy a póni/maci/moncsicsi/eperke...ezt és ezt csinálja, aztán eljön az este, mondd el a rutint, majd van neki saját ágya, ilyen és olyan és abban nagyon jól tud aludni és csak szépeket álmodik, azt, amikor ez és ez történt és nagyon boldog volt...akár mit csináltok, csak mesélj, közben tegyétek a dolgotokat...menjen pár napig, megoldódik.
2012. okt. 15. 00:20
 6/7 anonim ***** válasza:

5: ".akár mit csináltok, csak mesélj, közben tegyétek a dolgotokat...menjen pár napig, megoldódik."

Azért ne fogadj arra, hogy pár nap alatt megoldódik,ez nem olyan egyszerű. Minden gyerek más, az egyiknek ez válik be, a másiknak más..

2012. okt. 15. 11:02
 7/7 anonim ***** válasza:
Hát úgy látszik ez ebben a korban gyakori. Mi is ugyanezzel küzdöttünk. Nekünk a jutalmazás vált be. Először még itt alhatott a mi szobánkban, de külön ágyon. Ha x.-szer megtette járt érte jutalom (mondjuk egy kirándulás v.hova). Aztán jött az hogy elalvás után apa átvitte a saját szobájába, és nem szabadott visszajönni. (ha viszajött sem volt gond, de akkor később jött a jutalom) Most tartunk ott hogy ott is alszik el, csak előtte odabjok mellé mesét olvasni és utánna is egy kicsit ott maradok. (elég macerás, de megéri) Egy 3,5 éves és egy 1 éves anyukája.
2012. okt. 15. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!