Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan kezelitek az önállósodást?

Hogyan kezelitek az önállósodást?

Figyelt kérdés
A kislányom nemsokára 2 éves és mindent, de mindent egyedül akar csinálni, fürdeni, öltözni, sétálni, stb. Semmiben nem lehet segíteni, mert akkor jön a dühöngés, kiabálás, hogy "Anya nem segít!" Sokszor fárasztó, főleg ha időre kellene odaérni valahová, az kész rémálom. Gyalog jön, babakocsiba nem ül be, kendőbe nem ül be, "mert ő már nagylány".
2012. nov. 26. 15:38
 1/6 anonim ***** válasza:
mi a gond? lányom is iylen ha ö maga akarja ezt vagy azt csinalni és önmagára nem veszélyes a dolog hát tessék én utjába nem állok igy lesz önnáló emberi lény nagyon ügyes csak bátoritani kell. menni fog.
2012. nov. 26. 15:46
 2/6 anonim ***** válasza:
Ez a jó, örülj neki.
2012. nov. 26. 15:47
 3/6 anonim ***** válasza:
Kisfiam 33 honapos es nallunk is ez a helyzet. Reggel raadasul mi bolcsibe idore megyunk mert en dolgozom. Beletelik par percbe mire sikerul felvennie a cipot... Nallunk evesnel is "gondok" vannak mert termeszetesen a gyerek evoeszkozok nem jok es a tanyerok sem. Ezekkel nem hajlando enni. Felvagni sem lehet neki a kajat mert o akarja de persze meg nem mindent tud felvagni (kiveve a sajtot vagy azt ami eleg puha). Ugyhogy vannak olyan helyzetek amikor a rantotthust csak ugy felszurja villara es harapja ha nem sikerul neki felvagnia mert mi nem segithetunk. A szendvicset reggelire nem lehet termeszetesen neki elkesziteni hanem o maga csinalja. Pedig egyszerubb lenne ha en elkeszitenem mire felkell de akkor nem eszi meg es persze ki is tor a hiszti. Ezzel nincs is hetvegen gond de gondolhatod, hogy mikor hetkozben idore megyunk akkor nem 2 perc alatt rak ossze egy szendvicset. Mire megkeni vajjal meg osszerakja minimum 6-7 perc. :)) Mi reggel mar fel oraval korabban kelunk mert maskent tuti minden nap elkesnek. Tegnap vacsorara pont hamburgert ettunk es gondolhatod nem engedte felvagni es o maganak meg nem tudta. A hamburger szinte nagyobb volt mint a feje es csak ugy harapta meg minden potyogott szana szet. Kesz kaosz. :) Furdesnel ugyancsak megvan az onallosag. Mar a bili sem jo es termeszetesen vecere is egyedul szeret menni. Egyszer elfelejtette feltenni a szukitot es bele is esett. Nem utotte meg magat szerencsere de amikor kiabalt es bementem a furdobe csak a 2 labat lattam kalimpalni meg a kezet es a feje bubjat. Nem tudtam megallni nevetes nelkul. Erre azota szerencsere odafigyel. A bolcsibe sem kiserhetem be a terembe mert osszeomlik a vilag. O maga megy be. Szerencsere azt meg megengedi, hogy utanna bemenjek es par szot valtsak a gondozokkal. :) nem tudom meddig tart ez az orulet.
2012. nov. 26. 15:57
 4/6 anonim ***** válasza:
minden szülő boldog lenne egy ilyen önálló gyerekkel! adjatok teret neki! ez szuper dolog!
2012. nov. 26. 16:09
 5/6 anonim ***** válasza:

Ne is mondd, a lányom már3,5 éves és még mindig ugyanezt csinálja. Annyi, hogy kicsit több időt kell szánni az elindulásra, oviban az öltözködésre. Mikor ovis lett, 2,5 éves volt, el voltak tőle ájulva, hogy ügyesebben öltözik, mint a nagycsoportosok. Sokszor nehéz türelemel várni, míg egyedül felöltözik, de nem akarom letörni az önállóságát, nem akarom elvenni a sikerélményét. Az egyedül sétálásról nehéz volt átszoktatni a kézenfogva sétálásra, beletelt vagy fél évbe, de végül sikerült.

Szerintem ennél sokkal gázabb, mikor egy 5-6 éves még semmilyen szinten nem önálló. Nektek ilyen gondotok nem lesz!! Hagyni kell, ne is törd magad ezen!

2012. nov. 26. 18:43
 6/6 anonim ***** válasza:

az én kisfiam most 3,5 éves, és ő is ilyen, amikor először akart egyedül levest enni, egy csepp nem ment a szájába, de akkor sem engedte hogy segítsek :)

míg más gyerek még a csőrös pohárnál tartott, ő már a másfél literes flakonból ivott :)

ő mindig azt kiabálja, hogy: Nem! Én!

türelem kell hozzá, de én is jónak tartom, hogy ilyen, sőt az óvónénik is oda voltak, hogy mennyire önálló :)

2012. nov. 27. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!