Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan kezelitek kis okostojás...

Hogyan kezelitek kis okostojásotokat? Nyilvános helyen: oviban, játszóházban, parkban, vagy vendégek jelenlétében.

Figyelt kérdés
4 és fél éves, mindenbe beledumálós, okos, takpraesett gyerekem van. Tipikusan az, aki miatt égett már a fejem emberek előtt a szövege miatt :) ("anya, miért ilyen büdös ez a bácsi?", "szerintem anyának nincs ekkora feneke, mint neked!", "ha ilyen kis félős gyerek vagy, minek jössz a játszótérre, ez nem neked való" "elmegyünk a turkálóba, de nem a ládásba, mert ott koszos nénik vannak és barnák, abba megyünk, amibe több pénzt kell vinni, de nincsenek a büdösnénik naaaagy szatyorral") Szóval :))) Ilyen kis kölköm van :) A játszótéren legtöbbször ilyenek miatt kell "rászólnom", mert odamegy, és nekiáll osztani az észt akárkinek. Már odáig eljutottunk, hogy nem szólít meg idegen felnőtteket, csak ha én is beszélek velük. De ha pl rámosolyog egy idős néni, hogy de aranyos kisfiú vagy, akkor vele már leáll dumálni, esetleg megkérdi tőle, miért nincs elöl foga...
2012. szept. 7. 13:38
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
szerintem ne csinálj vele semmit. ilyen a természete. a fiam is dumál mindenkinek, érdekeseket is, én jókat nevetek és akinek van 1 csepp humorérzéke az is. persze nem engedem, hogy csúnyát mondjon, vagy megbántson embereket, de h vkinek nagy a segge, akkor nagy. a felnőttek gondolják, a gyerekek ki is mondják, ez van :) múltkor az esküvőnket intéztük és velünk jött a lelkészhez. bementünk a templomba, rögtön jó hangosan megkérdezte, hogy miért van itt ilyen büdös. aztá le akartam ültetni, bekukucskált a pad alá, ahol volt 1 pókháló, közölte, hogy itt kosz van, ide nem ülök. nevettünk, a lelkész is.
2012. szept. 7. 13:46
 2/18 anonim ***** válasza:

Hát a gyerekek kíméletlenül őszinték ez ellen nagyon sokat nem tudsz tenni max annyit, hogy elmondod neki sokszor, hogy más ember kinézetéről, ruhájáról stb nem beszélünk mert nem illik. Megbánthatjuk vele és akkor szomorú lesz (én ilyesmiket szoktam mondani) De szerintem egy normális felnőtt nem sértődik meg ilyeneken.

Nekem is mondott már olyat a lányom, hogy fúj mama ne vedd le a cipőd mert nagyon büdös a lábad, vagy anya nézd annak a néninek mekkora szoknyája van. Mindig elmondom neki, hogy ne mutogasson és ne kiabáljon, aztán egyszer biztosan megtanulja. Egyébként meglepő módon 5 éves korára egészen bizalmatlan lett a idegenekkel szemben (elbújik mögém) pedig 1 éve még egy kedvesebb arcú idegennel a világ végére is elment volna (személy szerint örülök a változásnak)

2012. szept. 7. 13:49
 3/18 anonim ***** válasza:
59%

Áááá, olyan szép hosszút írtam és elszállt.

Szóval, enyém fiú is ilyen.

Nyaraláskor, reggelinél (körülöttünk kb. 15 másik család): "Anyának nunija van". Mondjuk neki hogy igen, de ezt majd otthon beszéljük meg.

Pár perc múlva: "Ott vannak a nagylányok. Azoknak is nunijuk van." Vörös fejjel kuncogtuk...

Egyik ismerősék fia már nagyobb, egyszer a metrón jó hangosan, jólnevelten: "Anya , ugye a ferde szájú bácsit majd otthon beszéljük meg?"

Nem tudom, melyik a kínosabb.

Remélem javul majd a helyzet.

2012. szept. 7. 14:01
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Rá kell szólni. Lehet, hogy ő nem tudja, sértő és bántó dolgokat mond, de ezek azok. Ha most nem szólsz rá, később is ilyen marad, és tudatosan bánt majd meg másokat. El kell neki magyarázni, ha nagyfenekűnek hív valakit, az a néni szomorú lesz, stb.
2012. szept. 7. 14:05
 5/18 anonim ***** válasza:
93%

nekem a kedvencem a mai napig:

Anyuka az 5 év körüli kislányával játszik a játszótéren. Anyukán látszik, hogy "picit" sznob, majd hanyattesik annyira fenn van az orra. Szól a kislányának:

- Gyere, menjünk már haza, van otthon is a kertben homokozód. (azért kellő hangerővel..)

mire a kislánya: - Az olyan pici.

Vörös fejjel el:D

2012. szept. 7. 14:07
 6/18 anonim ***** válasza:

Baromi aranyos lehet! :)

Nagyon kell vigyázni, mit mondasz előtte.

Másrészt ha őt egyszer megbántják, arra az érzésre kell visszautalni majd. PL: ha mások testi hibáit szóvá tesszük, az bántja a másik embert, rossz érzés neki. Emlékszel, mikor Petike kicsúfolt a szeplőid miatt? A néninek is ugyanilyen érzés, ha szóvá tesszük, hogy nincs meg minden foga.

2012. szept. 7. 14:20
 7/18 anonim ***** válasza:
63%
Tanácsot sajnos nem tudok írni még - majd pár év múlva :), de köszönöm Nektek ezeket a kis sztorikat, annyira jót nevettem. :)
2012. szept. 7. 14:22
 8/18 anonim ***** válasza:
63%

Nekem egy sztorit a kolléganőm mesélt. Helyi járatos buszon utazott a városban, a közelében állt egy kislány (4-5 éves) és az anyukája. Egyszer csak jó hangosan megszólal a kislány pöszén: "Anya! Miért mondtad tegnap este apunak, hogy olyan hideg a pöce!" Anyuka akkora kínban volt, hogy a legközelebbi megállóban leszállt a kislánnyal - vélhetően eredetileg nem oda készültek, csak mielőbb menekülni akart. :)

A húgom szintén kb. ennyi idősen a Balatonon a nádas mellett állt a sekély vízben. Egyszer csak elkezdi üvölteni:

- Anyaa, ott egy csikló!

2012. szept. 7. 14:26
 9/18 anonim ***** válasza:
57%

Nem az a gond, h ilyeneket mond, mert még kicsi és a gyerekek ilyenek.

Hanem az, h süt a büszkeség az írásodból, h neked milyen okos gyereked van, meg talpraesett meg nagyszájú. Na de majd a játszótéren vagy az oviban egy erősebb gyerek képen törli egy ilyen "cukiságáért" azt' majd megtanulja, h nem szólogatunk be hangosan másoknak , főleg olyanoknak, akik nekünk nem ártottak.

2012. szept. 7. 14:41
 10/18 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, nagyon mókás gyereked van, biztos nem unatkozol mellette :))) De tényleg igaz hogy azért meg kell már most tanítani hogy mások érzésére figyelni kell és van amit nem szabad mondani...

Kedves 3. válaszoló szétröhögtem magam :)

2012. szept. 7. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!