Hogyan kezelitek kis okostojásotokat? Nyilvános helyen: oviban, játszóházban, parkban, vagy vendégek jelenlétében.
Figyelt kérdés
4 és fél éves, mindenbe beledumálós, okos, takpraesett gyerekem van. Tipikusan az, aki miatt égett már a fejem emberek előtt a szövege miatt :) ("anya, miért ilyen büdös ez a bácsi?", "szerintem anyának nincs ekkora feneke, mint neked!", "ha ilyen kis félős gyerek vagy, minek jössz a játszótérre, ez nem neked való" "elmegyünk a turkálóba, de nem a ládásba, mert ott koszos nénik vannak és barnák, abba megyünk, amibe több pénzt kell vinni, de nincsenek a büdösnénik naaaagy szatyorral") Szóval :))) Ilyen kis kölköm van :) A játszótéren legtöbbször ilyenek miatt kell "rászólnom", mert odamegy, és nekiáll osztani az észt akárkinek. Már odáig eljutottunk, hogy nem szólít meg idegen felnőtteket, csak ha én is beszélek velük. De ha pl rámosolyog egy idős néni, hogy de aranyos kisfiú vagy, akkor vele már leáll dumálni, esetleg megkérdi tőle, miért nincs elöl foga...2012. szept. 7. 13:38
11/18 A kérdező kommentje:
Azta! Hát köszi. Gondolod, nincs neki elmagyarázva, minden egyes alkalommal, hogy ilyet ne mondjon? Nem az érdekel, hogy érjem el, hogy ne mondjon bántó dolgokat, ezzel magam is tisztában vagyok. Magát a helyzetet nem tudom néha, hogy oldjam meg, amikor ott és akkor kellene. Utólag mindent megbeszélünk, és kétszer ugyanaz a duma nem fordult még elő. Okos gyerek, minden érdekli, mindenhez van véleménye. De igazad van, inkább letöröm a szárnyait :O :S
2012. szept. 7. 14:46
12/18 A kérdező kommentje:
kommentem a lap alja előtti hozzászólóhoz ment.
2012. szept. 7. 14:47
13/18 anonim válasza:
Az én lányaim is ilyenek, múltkor a dadus nénit osztották le, hogy szennyezi a tüdejét a cigivel. Néha ők is látnak számukra érdekes embereket, akik valamiért mások és megkérdezik, hogy miért ilyen vagy olyan. Kíváncsiak, sokaszor igazuk van (büdös néni és bácsi). Én ilyenkor azt szoktam mondani, hogy ilyet nem illik hangosan mondani és soha nem mutogatunk senkire, ha valami megjegyzése van, súgja a fülembe és megbeszéljük. Tulajdonképp az sem jó, ha lehurrogod, hiszen igaza van, csak mi, felnőttek nem vállaljuk ezt fel ilyen nyíltan :) Próbáld elmondani neki, hogy vannak bizonyos udvariassági formulák, amiket be kell tartanunk, erre vonatkozik az is, hogy senkire semmilyen megjegyzést nem szabad hangosa ntenni, aztán majd később azt halkan meg lehet beszélni.
14/18 anonim válasza:
Azzal töröd le a szárnyait, ha nem hagyod, hogy egy antiszociális gyereked legyen? Nem véletlenül nem ilyen a többi gyerek, csak 1-2. Ők azok, akik a szülei szemében a hihetetlen zsenik, és a "nem korlátozom a kibontakozásában" meg hasonló kijelentések mellett minden gyönyörűen rá van hagyva.
15/18 A kérdező kommentje:
antiszociális :))))))))
2012. szept. 7. 16:52
16/18 anonim válasza:
Kérdező, ne foglalkozz vele! Aranyos nagydumás gyereked van és ha hallja tőletek, hogy nem illik mindent kimondani amit gondol idővel megtanulja. Addig meg tessék feljegyezni az aranyköpéseit :)
17/18 anonim válasza:
Kedves Kérdező! Ne foglalkozz a citromba harapott emberekkel, mostanság van belőlük pár itt a gyk-n. Igenis édes a pici fiad, szerintem nem tud rá haragudni senki. Most még hiába is fogod szóvá tenni, nem feltétlen fogja felfogni. Sőt, ha valami miatt nagyon rászólsz, annál inkább fogja szajkózni. Előbb-utóbb, iskolás korában, ha már majd ő is kap sajnos az élettől pofonokat, úgyis levetkőzi ezt. Addig meg elég poénosan és nevetve rászólni, így lecsapod az esetleges mondóka élét. Szüleim, mikor mesélik rólam ezeket a sztorikat, mindig mondják hozzá, hogy reagáltak, ezt osztottam most meg.
És akkor is felvidítottak a mondatok, ha ezért lepontozott valaki. :P 7-es voltam.
18/18 anonim válasza:
Nem lehet, hogy provokálni akar titeket ezekkel a beszólásokkal, vagy fel akarja hívni magára a figyelmet valami miatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!