Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha az egyik óvónő rászáll a...

Ha az egyik óvónő rászáll a gyerekre, hogyan tovább? Lelki terrortól hogyan védhetem meg a gyerekem?

Figyelt kérdés
Az egyik óvónő "rászállt" a kisfiamra. Mindig őt piszkálja, ha olyan dolgot csinál, mint a többi, csak neki szól érte. Konkrétumokat nem szeretnék írni, de úgy érzem, mi kevesebbek vagyunk, mint mások (számára). Amit a másiknak lehet, neki, nekünk nem. Elejétől fogva kedves vagyok vele, de már kezd nagyon idegesíteni a viselkedése. Tisztában vagyok a fiam képességeivel, nem vagyok elfogult, nem csodagyerek, nem fogja megváltani a világot, de okos, kedves gyerek, viszont félénk, visszahúzódó sokszor. A mai reggel tette be a kaput, rettenetesen bunkón viselkedett velem és a fiammal is. Nem tudom, hogyan tovább, de úgy érzem, ha így folytatódik, ki fogja csinálni. Beszélni nem tudom, lenne-e értelme vele, mert félek, a fiam issza meg a levét, akármilyen hangnemet ütnék meg. Az óvoda vezetőnője teljesen el van ájulva a kollégák szaktudásától, csak éppen az emberi oldalát nem nézi. Az óvónőnk a sintértelepre való, nem kisgyerekek közé.
2012. nov. 26. 14:02
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:

Sikerült kicsit lenyugodnom. Úgy döntöttem, hétfőn beszélek az óvónővel és várok picit, hogyan lesz a továbbiakban. Amennyiben marad a csesztetés, neadjisten fokozódik, felkeresem az óvoda vezetőjét és elmondom neki is a dolgokat.

Köszönöm a válaszokat!

2012. nov. 29. 14:24
 32/36 anonim ***** válasza:
100%
Jól teszed, hogy kiállsz a kisfiadért. Csak higgadtan!
2012. nov. 29. 14:37
 33/36 A kérdező kommentje:
Reggel a kedves óvónéni volt, de mielőtt még bármint mondtam volna a problémánkkal kapcsolatban, odasúgta,h. a másik óvónőnek ne mondjak semmit, ha bármi gond van, inkább neki szóljak. (Lehet már valamit sejthetett, mert a fiam hihetetlenül sírt és kért,h. vigyem haza, pedig eddig nem csinált még ilyet.) Nem értettem, mire céloz pontosan, de mivel több anyuka is ott volt, nem tudtunk beszélni. Délután a "problémás" óvónő volt, de a reggeli dolgok miatt nem beszéltem vele. És lám: itthon nagyon büszkén mondja a kisfiam,h. ma gyorsabban evett, mert x óvónéni ma nem mondogatta neki,h. gyorsabban egyen. :):):) (Gondolom ugyanúgy evett, mint eddig, csak a kedves óvónéni szólt a másiknak.) Viszont nem tudom, mire célozhatott azzal,h. ne mondjak a másiknak semmit, egyszerűen nem jövök rá.
2012. dec. 3. 22:16
 34/36 anonim ***** válasza:
75%

Üzenem a "kedves kétkedőknek", hogy lám mégsem kitalálta a kérdező a problémát, így kicsit magukba nézhetnek, hogy idejöttek kötözködni.

Kedves Kérdező! Remélhetőleg beszélt a másik óvónő a "problémással", elképzelhető, hogy ő is látta, amit te és tudta, hogy ez nem jó és a kisfiúra ez nem lesz jó hatással. Én úgy gondolom azért mondhatta, hogy ne szólj a másik óvónőnek erről, mert az másképp veszi ki magát, ha a kollégája (ő) állítja le, mintha anyuka szól, még ha kedvesen is. Ha olyan, akkor azon akár meg is sértődhetett volna és még jobban rászáll a gyerekre, ezt pedig senki nem akarja. Most figyeld tovább, bízunk benne, hogy tényleg leszáll róla és normális óvónő módjára kezeli a helyzetet. Sok sikert Nektek!

2012. dec. 4. 08:29
 35/36 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó Válaszoló! Köszönjük szépen!!! :):):)

Már átrágtam a dolgot és pont arra jutottam, amit írtál. Hogy a kedves óvónéni teljes mértékben mellettünk van és tudja, mi a gondom (a kisfiamé is) a másikkal. Ezért is mondta,h. én inkább ne szóljak, mert ő elrendezi. (Ma teljesen boldogan jöttünk haza az oviból ráadásul!)

Egy rugóra jár az agyunk! :)

2012. dec. 5. 21:57
 36/36 anonim ***** válasza:
100%
Annyira örülök nektek, jaj de jó.
2012. dec. 6. 14:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!