Ha az egyik óvónő rászáll a gyerekre, hogyan tovább? Lelki terrortól hogyan védhetem meg a gyerekem?
A gyereked is piszkálódásnak éli ezt meg? Zavarja, nyomasztja? Ha igen, akkor sajnos nincsen vesztenivalód, és kénytelen leszel szóvá tenni.
Én ezt úgy csinálnám, hogy előre összeszedném a konkrét eseteket, hogy tudjál mire hivatkozni, mert a "folyton piszkálódik" teljesen megfoghatatlan és szubjektiv indok.
Amit irtak előttem, hogy akár egyszerre beszélj az óvónővel és a vezetővel, talán azért nem szerencsés, mert azért eléggé megalázó helyzet lehet ez az óvónőnek - még akkor is, ha kiáll mellette a vezetője.
Jobb lenne először az óvónővel beszélned négyszemközt, és utána szépen bemenni a vezetőhöz is, és neki is elmondani mindent. Így az óvónő sem tudja elsunnyogni, hogy panasz volt rá, de nem is kerülted meg őt, és nem kapásból a főnökére rontottál rá.
Mindezek ellenére eléggé valószinű, hogy másik oviban kell gondolkodnotok.
Azért mindezek előtt próbálj puhatolózni más szülőknél, hátha másnak is van problémája az óvónővel, mert akkor együtt tudnátok lépni.
Én elé állnék, és megmondanám őszintén, hogy óvodaváltáson gondolkozom. Első körben vele beszélnék, nem a felettesével, és valóban keresnék másik ovit, ha nem működik a dolog. Mégpedig azért, mert ha tényleg nem szimpatikus neki a kisfiad, akkor hiába akar változtatni a viselkedésén az óvónő, nem fog tudni, vagy a kisfiad mindig érezni fogja, hogy nem szereti őt az óvónénije. Ebben a korban pedig pont a bátorítás, ösztönzés, sok-sok dicséret az, ami előre viszi a gyerekeket. Elgondolkodnék, hogy olyan emberrel kell-e töltse a napja nagy részét, aki ezt nem tudja számára biztosítani? :-( A suli nagy váltás lesz az ovihoz képest, és oda úgy jó bekerülni, ha hisz a saját képességeiben a kisfiad, nem pedig többéves mellőzöttséggel.
A másik, hogy a többi szülőnél is puhatolózhatsz, hogy ők hogyan vélekednek az óvónéniről, mert lehet arról is szó, hogy egyszerűen kiegétt, nem tud már úgy foglalkozni a gyerekekkel, ahogy azt egy óvodapedagógusnak kéne. Ez esetben viszont a felettesének kell döntenie a továbbiakról, és ha ő elfogult is a kollégáival szemben, a polgármesteri hivatal köteles figyelembe venni a szülők panaszait.
Az én fiam nem a "rendbontó" kategória (pedig néha nem bánnám). Tipikusan az a gyerek, aki azt csinálja, amit mondanak neki. Nagyon érzékeny, a szívére vesz nagyon dolgokat.
Akkor írok konkrétumot: lassan eszik, ezt mondták nekem is. Beszéltem vele erről,h. próbáljon meg picit gyorsabban enni. Igyekszik, de mindig mondja,h. az x óvónéni mindig rászól és ott áll mellette és folyamatosan ezt mondogatja neki. És ez csak egy.
Nagyon félek a beszélgetéstől is, mert akármilyen mézes-mázas leszek, a kisfiamra fogja vetíteni a neki nem tetsző dolgokat.
Magáról a hölgyről annyit,h. egy óvónőt már sikeresen elüldözött maga mellől és egy másik oviból a viselkedése miatt küldték el. Az itteni oviban ez nem számít, csak a fene nagy szaktudása, amit mindig emlegetnek. Biztos rendelkezik kellő tudással, ezt elismerem, de az emberekkel, gyerekekkel nem tud bánni.
Több anyuka említette már,h. nem szereti a gyereke, de mivel az övéket konkrétan nem piszkálja, nem hinném,h. kiállnának mellettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!