Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Rámszállt az óvónő, mit tegyek?

Rámszállt az óvónő, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Eddig úgy gondoltam, mindent le kell nyelni, mert hát a gyerekkel tolok ki, ha szembeszállok.

Minden hétre jut valami, én pedig csak bólogatok, bármit mond nekem, mindent megteszek.

Eddig alkalmazkodni próbáltam mindenben, de úgy tűnik, már pont ezért beszél így velem, mert én hagyom.

(Amúgy a gyerekekhez is úgy szól, mint a katonákhoz, nincs semmi kedvesség a hangjában vagy mosoly. Idősebb óvónéni.)

Már kivagyok tőle, nem tudom mi lehetne a megoldás.

2012. nov. 21. 14:55
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
De mégis miket mond?
2012. nov. 21. 14:58
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Konkrétan mire gondolsz?

Így nem lehet válaszolni a kérdésre, ha nincs kifejtve.

3/9 anonim ***** válasza:
100%

Írnál konkrét dolgot, mert azért ez így tág fogalom, hogy bármit mond, Te mindent megteszel!

Nekünk ugyan kedves óvónénik vannak, de én is igyekszem mindent megtenni amit kérnek, nyilván a gyerek érdekében teszik.

4/9 A kérdező kommentje:

Nem igazán merem kifejteni, nehogy véletlenül felismerjen. Ki tudja nem-e itt olvasgat...

Csak egy enyhébb példa:

Szülőin szóltak, hogy nem kell orvosi igazolás hiányzáskor, mert még nem 5 évesek, ők nem kérnek. Szülő aláír és kész.

Viszem a gyógyult gyermekemet és lekezelő stílusban: Hol az igazolás??? Így be sem vehetem a gyereket!

Én: Dehát azt mondták, hogy... és nem tudtam ...és elnézést.

Végén fintorogva, de bevette a gyereket.

Szomszédasszonyom közben hallotta ahogy letoltak, kérdi mi volt ez? Miért beszélt velem így? És különben is, ő még a két gyerekének sose vitt igazolást mert itt nem kérnek.

Másik példa: Nem látja szemüveg nélkül a gyerek holmijába írt nevet és belefirkálja nagy betűvel, hogy anyuka megjegyezze, hogy márpedig bele kell mindenbe írni.

És jellel-névvel pl. a törölközőbe, mert ő nem tudja megjegyezni kié a kisautó jel.

2012. nov. 21. 15:23
 5/9 A kérdező kommentje:
Erre mondom én, hogy megteszek mindent, próbálok megfelelni, nem problémázni semmin, még akkor sem, amikor a gyermekem megsérült az oviban, de a hangnem egyre rosszabb.
2012. nov. 21. 15:27
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha továbbra is így viselkedik veled én szólnék a vezető óvónőnek.
2012. nov. 21. 16:02
 7/9 anonim ***** válasza:
Nálunk is kell orvosi igazolás, főleg, ha tudják, hogy beteg és azért nem megy. Nálunk ugyanez, anyuka ír igazolást. Elvileg. Mégis mindig orvostól kell.
2012. nov. 21. 17:18
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
A mi óvodánkban járt két gyerek. Szomszédok voltak. Az egyik anyuka ment a sajátjáért, erre a két kicsi elkezdett hisztizni, hogy ők együtt akarnak haza menni, az óvónő így kiadta a másik gyereket is. Csak a másik gyerek anyját felejtették el értesíteni. Az ment az óvoda felé. és az utcán találkozott a gyerekével. Nem volt balhés anyuka, de azért kérdőre vonta az óvó nénit. Nem akart semmi mást, csakhogy elismerje, hogy hibázott. De az óvónő hárított minden felelősséget. Erre az anyuka begurult és szólt a vezető óvónőnek. Aki neki adott igazat és az óvónőnek meg fegyelmit. Szerintem ez egy jó recept. Először magával az óvónővel kell tisztázni a dolgokat, de ha vele nem lehet, nyugodtan továbbmenni egy felsőbb fórumra.
2012. nov. 21. 17:47
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Félrehívnám egy alkalommal, hogy ne hallják a gyerekek, amit mondok neki, majd nyomatékosan és egyértelműen kikérném magamnak a stílust és a modorát. Megmondanám, hogy tisztelem a korát és a tudását, de nem akarok még egyszer ilyen megalázó reakciót látni a gyerekem szeme láttára, mert akkor nem távol tőlük, hanem mindekni előtt küldöm el a fenébe, és abban nem lesz köszönet. Aztán otthagyom, hogy gondolkodjon el rajta.
2012. nov. 21. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!