Rámszállt az óvónő, mit tegyek?
Eddig úgy gondoltam, mindent le kell nyelni, mert hát a gyerekkel tolok ki, ha szembeszállok.
Minden hétre jut valami, én pedig csak bólogatok, bármit mond nekem, mindent megteszek.
Eddig alkalmazkodni próbáltam mindenben, de úgy tűnik, már pont ezért beszél így velem, mert én hagyom.
(Amúgy a gyerekekhez is úgy szól, mint a katonákhoz, nincs semmi kedvesség a hangjában vagy mosoly. Idősebb óvónéni.)
Már kivagyok tőle, nem tudom mi lehetne a megoldás.
Konkrétan mire gondolsz?
Így nem lehet válaszolni a kérdésre, ha nincs kifejtve.
Írnál konkrét dolgot, mert azért ez így tág fogalom, hogy bármit mond, Te mindent megteszel!
Nekünk ugyan kedves óvónénik vannak, de én is igyekszem mindent megtenni amit kérnek, nyilván a gyerek érdekében teszik.
Nem igazán merem kifejteni, nehogy véletlenül felismerjen. Ki tudja nem-e itt olvasgat...
Csak egy enyhébb példa:
Szülőin szóltak, hogy nem kell orvosi igazolás hiányzáskor, mert még nem 5 évesek, ők nem kérnek. Szülő aláír és kész.
Viszem a gyógyult gyermekemet és lekezelő stílusban: Hol az igazolás??? Így be sem vehetem a gyereket!
Én: Dehát azt mondták, hogy... és nem tudtam ...és elnézést.
Végén fintorogva, de bevette a gyereket.
Szomszédasszonyom közben hallotta ahogy letoltak, kérdi mi volt ez? Miért beszélt velem így? És különben is, ő még a két gyerekének sose vitt igazolást mert itt nem kérnek.
Másik példa: Nem látja szemüveg nélkül a gyerek holmijába írt nevet és belefirkálja nagy betűvel, hogy anyuka megjegyezze, hogy márpedig bele kell mindenbe írni.
És jellel-névvel pl. a törölközőbe, mert ő nem tudja megjegyezni kié a kisautó jel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!