Teljesen mást mond a két óvónő, tényleg másképp viselkedne? + egy kérdés
Két óvónő az egyiket a gyerek is nagyon szereti, én is ő A. A másikat kevésbé kedveljük mindketten, meg a többi gyerek-szülő sincs oda érte, ő I. A mindig dicséri a fiamat hogy semmi gond nincs vele, jól érzi magát, a feladatokba örömmel-aktívan részt vesz azokban is ami nem kötelező a kiscsoportosoknak (vegyes csoport), mindent szépen csinál, szófogadó. Erre föl ma I mondja hogy nagyon változó bent a fiam van hogy teljesen magába van fordulva, olyankor nem csinál semmit azt sem amit kéne, könyörögni kell neki, de van hogy megfeledkezik magáról és akkor játszik, csinálja a feladatot, zárójelesen megjegyezte hogy amihez van kedve, és a legfurább számomra verekszik.Ilyet A soha nem említett hogy verekedne.
Tényleg ennyire másképp viselkedne a két óvónőnél, vagy A szépít és I megmondja a frankót.
Az nehezíti az óvodai létet a fiamnak hogy nem nagyon beszél (nevtan folyamatba, de még csak előjegyzésben van, időpontot majd valamikor kapunk).
A másik hogy nem pisil sehol a fiam csak itthon, se nagyszülőnél, se barátnál se az oviba.Ma mondta az óvónő hogy ha ez hamarosan nem változik, akkor úgy veszik hogy nem szobatiszta és nem lehet ott alvós.Ma ovi után nem jöttünk haza, hanem a nagymamához mentünk és ráült a wc-re, pisilt is kakilt is.Hangsúlyozom eddig ott se wc-zet, ráadásul itthon bilizik, nem ült még itthon rá a wc-re.
Ez lehet remény arra hogy az oviba is megoldódik a wc probléma?Természetesen mindanyian nagyon örülünk, dicsértük.
nem fogsz szeretni, de úgy gondolom, hogy a fiaddal valami probléma van (gondolom 3 éves elmúlt ha ovis, ugye?) és lehet arról van szó, hogy A a szárnyai alá veszi, próbál segíteni neki, míg I inkább a problémát látja.
nevelési tanácsadó a nem beszéléssel nem igen fog tudni mit kezdeni, nem erre vannak kiélezve, vidd el egy gyermekpszichiáterhez aki a számára megfelelő fejlesztésre tudja küldeni, pl. van beszédbeindító terápia, tsmt torna, de ezeket nem a nev.tanból fogjátok kapni
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Nyilván érzi hogy nem vagyok oda I-ért, bármennyire is próbálom leplezni, meg előtte soha nem mondok rosszat róla.De hát egy gyerek mindent érez.
Nem egyszer említette már a fiam hogy I rácsapott a fenekére vagy kezére.Ennek egyenlőre azért nem adok jelentőséget, mert mivel nem beszél tisztán kerek mondatokban, így nem tudja egyértelműen kifejezni magát.Így nem tudom biztosan hogy tényleg ütött-e, tényleg őt ütötte-e és milyen mértékben...
Ez újdonság hogy nem a nevtanba kéne mennünk mert eddig mindenki azt mondta oda vigyem.Már voltunk egyszer, akkor azt mondták hogy ők az én kérésemre nem foglalkoznak vele, mert az oviban majd beindul a beszéd, de ha nem és úgy látja az óvónő akkor majd az ovi küldi.
Szeptember végén szólt az óvónő hogy volt az oviban a nevtan vezetője és kell vigyem a fiamat, lementem időpontot kérni azt mondták felvették előjegyzésbe majd hívnak időpontért.
Tegnap megint mondta az óvónő hogy jó lenne mihamarabb mennünk, és azt tanácsolta hogy menjek le kérdezzek rá az időpontra mert hajlamosak megfeledkezni róla.
4 éves a kisfiam
Én fiam is 4 éves, igaz ő mégcsak lesz 2 hónap múlva. Nagyon meglepő a fiad viselkedése. Szerinted minden rendben van a fejlődésével? Mert szerintem nem itt kellene tartania 4 évesen. Sem a wc ügy, sem a beszéd, sem az I óvónő véleménye szerint nincs rendben. Szerintem I-nek van igaza.
De kérlek ne haragudj, hogy ezt írtam, nem bántás, csak azt hittem 2,5 max 3 éves a fiad.
Nem haragszom!Sajnos azzal tisztában vagyok hogy valami nincs rendben, csak azt nem tudom hogy miért és hogy hogyan tudnék segíteni.Nem véletlenül szerettem volna már korábban is szakemberhez fordulni, de nem segítettek azt mondták hogy majd ha az ovi kéri, az hogy én úgy gondolom hogy nincs rendben semmit nem jelent.
Pedig egy nagyon okos értelmes kisfiú amúgy egyedül a beszéd ami problémás.Szépen kifejezi magát, csak kevés a szókincs és az is többnyire hibás.De a saját szókincséből viszont mondatokat alkot.Képeken vagy az utcán akár különbséget tud tenni az egy a kettő és a kettőnél több között.
Meg ugye az hogy máshol nem hajlandó wcre menni.Igazából erről nem igazán tudom én személy szerint hogy mennyire probléma.Persze azt tudom hogy ha sokáig vissza tartja az a veséjének nem tesz jót, na de az sem mindegy hogy mennyit iszik, ezt meg ugye nem látom az oviba.
Mert valahogy nem tudom elképzelni azt hogy egy olyan gyerek aki itthon amikor eleget iszik naponta 5x-6x is pisil, hogy egész nap vissza tudná tartani.Egy felnőttnek is nehéz vissza tartani.Persze magamról tudom hogy bár az oviba nem emlékszem, de suliba 8 év alatt egyszer sem voltam wc-n , inkább nem ittam de nyilvános helyen mai napig nem szeretek menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!