Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha az egyik óvónő rászáll a...

Ha az egyik óvónő rászáll a gyerekre, hogyan tovább? Lelki terrortól hogyan védhetem meg a gyerekem?

Figyelt kérdés
Az egyik óvónő "rászállt" a kisfiamra. Mindig őt piszkálja, ha olyan dolgot csinál, mint a többi, csak neki szól érte. Konkrétumokat nem szeretnék írni, de úgy érzem, mi kevesebbek vagyunk, mint mások (számára). Amit a másiknak lehet, neki, nekünk nem. Elejétől fogva kedves vagyok vele, de már kezd nagyon idegesíteni a viselkedése. Tisztában vagyok a fiam képességeivel, nem vagyok elfogult, nem csodagyerek, nem fogja megváltani a világot, de okos, kedves gyerek, viszont félénk, visszahúzódó sokszor. A mai reggel tette be a kaput, rettenetesen bunkón viselkedett velem és a fiammal is. Nem tudom, hogyan tovább, de úgy érzem, ha így folytatódik, ki fogja csinálni. Beszélni nem tudom, lenne-e értelme vele, mert félek, a fiam issza meg a levét, akármilyen hangnemet ütnék meg. Az óvoda vezetőnője teljesen el van ájulva a kollégák szaktudásától, csak éppen az emberi oldalát nem nézi. Az óvónőnk a sintértelepre való, nem kisgyerekek közé.
2012. nov. 26. 14:02
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
81%
Ne törődj az okstojásokkal. Próbálj meg beszélni vele, ha nem megy, akkor az óvodavezetővel, vagy vidd a kisfiút másik oviba. Azt mondom, te vagy ott vele, te látod és érzed, hogy mi zajlik a gyerek körül, nem a kötekedők. Nem véltelenül érzed ezt, egész biztos, és nem véletlenül jelez a vészvillogód. Biztos nem tennéd ki a gyerekedet semmiféle konfliktusnak, ha nem lenne rá jó okod. Neked kell meghoznod a helyes döntést és neked vannak meg ehhez a szükséges anyai ösztöneid. Ne hagyd a gyereket. Ha messze van a másik ovi, akkor kérd át másik csoportba.
2012. nov. 26. 14:55
 12/36 anonim ***** válasza:
11%
"Magáról a hölgyről annyit,h. egy óvónőt már sikeresen elüldözött maga mellől..." jaja ezek a pletykák amikre szeretnek felülni az emberek. Ettől még lehet, hogy jól végzi a dolgát. Amellett, valószínű a fiad miatt kell folyton várni, mert túl lassú, és akkor az nem terrorizálás ha sürgeti ebédnél. Nehogy már 20 gyereknek kelljen várni amíg egy jóllakik. Ezt nem látom piszkálásnak.
2012. nov. 26. 14:56
 13/36 anonim ***** válasza:
74%
Te tudnál úgy enni, hogy valaki ott áll fölötted és egyfolytában csesztet? Nekem egyben lenne a gyomrom az tuti.
2012. nov. 26. 14:57
 14/36 A kérdező kommentje:

Ez nem pletyka, ha az lenne, le sem írnám. A vele együtt dolgozó óvónőktől tudom, ők pedig csak tudják, nem?!

Nyílt napon láttam,h. ott guggol mellette és folyamatosan mondogatja neki. Na így nekem is elmenne az étvágyam...

2012. nov. 26. 15:02
 15/36 A kérdező kommentje:
14:56-os válaszolónak: azért az nem érdekes,h. a másik óvónőt nem zavarja,h. lassan eszik? ő nem piszkálja ezért folyamatosan...?! Ha reggel y óvónő van, szívesen megy be a terembe, nem úgy kell belökdösni, mint x óvónőnél...?! Ezeket mind csak kitalálom nyilván.
2012. nov. 26. 15:06
 16/36 anonim ***** válasza:

Ha ennyire nem szivleli a fiad az óvónőt, akkor mielőbb keress másik ovit, ez nem olyan probléma, ami megbeszéléssel rendezhető.

Vagy esetleg ovin belül másik csoport, bár ettől még pl. helyettesitéskor, összevont vagy ügyeleti csoportnál összekerülhetnek ismét.

2012. nov. 26. 15:38
 17/36 anonim ***** válasza:
13%
Na hát ott volt az alkalom nyílt napon, miért nem mentél oda megkérdezni mi a gond amikor személyesen láttad a fiad csesztetését? Helyette itt vársz valamire, de mire is?
2012. nov. 26. 16:32
 18/36 anonim ***** válasza:
58%

12-eske! Hallottál már arról, hogy türelem???? Egy óvónőnek türelmesnek (is) kell lennie. És ha már akkora szakértő, akkor azt nem engedheti meg magának, hogy cseszteti a lassú gyereket állandóan. Hát akkor hogy tanult ez az óvónő pedagógiát? Gondolkodj, mielőtt butaságokat írsz! Az én lányom is lassú, mégis türelmesek vele az óvónők, noszogatják ugyan, de türelemmel. És a gyerek szereti is őket. Szóval azért mert valaki lassú, nem kell ám csesztetni, lehet azt másképp is csinálni. Te is nagyon türelmes lehetsz, ha rögtön így állsz a dolgokhoz....

Kedves Kérdező! Más lehetőség sajnos nincs, minthogy beszélsz az óvónővel. Muszáj felvállalni, hogy esetleg utána még jobban fog piszkálni. Akkor még lehet az óvodavezetővel is beszélni, ha ez sem használ, akkor én is az óvoda váltást javaslom, mert a kisfiad rossz érzéssel fog járni oviba, attól meg nincs rosszabb. Most az a legfontosabb, hogy kiállj mellette. Persze nyilván kedvesen kell előadni, jól rágd át, mielőtt bármit is mondasz. Tudom, nem túl szép valakit lekenyerezni, de a beszélgetés előtt és után is maradj vele kedves, vigyél be újságot, papírokat stb. Mindegy amit tudsz. Tartsd számon a névnapját stb. Ha mindezekre nem változik, akkor muszáj másképp lépni. Sok sikert!

2012. nov. 26. 20:47
 19/36 anonim ***** válasza:
42%
Hat azért azon kiakad nő, hogy a gyerek lassan eszik es az óvónő szól érte.... Könyörgöm szabott idő van, nem várhatnak rá órákig, amíg a gyerek végre megeszi az ételt. Komolyan, ez a nagy raszalllas meg csesztetes??? Ennél nagyobb baja soha életében ne legyen a gyereknek
2012. nov. 27. 09:45
 20/36 anonim ***** válasza:
73%
Hát. Nyilván nem órákig kéne várni a kisfiúra, hogy megegye az ételt.....
2012. nov. 27. 11:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!