Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha az egyik óvónő rászáll a...

Ha az egyik óvónő rászáll a gyerekre, hogyan tovább? Lelki terrortól hogyan védhetem meg a gyerekem?

Figyelt kérdés
Az egyik óvónő "rászállt" a kisfiamra. Mindig őt piszkálja, ha olyan dolgot csinál, mint a többi, csak neki szól érte. Konkrétumokat nem szeretnék írni, de úgy érzem, mi kevesebbek vagyunk, mint mások (számára). Amit a másiknak lehet, neki, nekünk nem. Elejétől fogva kedves vagyok vele, de már kezd nagyon idegesíteni a viselkedése. Tisztában vagyok a fiam képességeivel, nem vagyok elfogult, nem csodagyerek, nem fogja megváltani a világot, de okos, kedves gyerek, viszont félénk, visszahúzódó sokszor. A mai reggel tette be a kaput, rettenetesen bunkón viselkedett velem és a fiammal is. Nem tudom, hogyan tovább, de úgy érzem, ha így folytatódik, ki fogja csinálni. Beszélni nem tudom, lenne-e értelme vele, mert félek, a fiam issza meg a levét, akármilyen hangnemet ütnék meg. Az óvoda vezetőnője teljesen el van ájulva a kollégák szaktudásától, csak éppen az emberi oldalát nem nézi. Az óvónőnk a sintértelepre való, nem kisgyerekek közé.
2012. nov. 26. 14:02
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
75%

Most ez akkor óvoda vagy katonai kiképzőtábor, hol stopperrel mérik, hogy ki mennyi idő alatt végzi el a rábízott feladatot? Mégiscsak egy 3-5 éves gyerekről van szó. Ha lassabban eszik, szépen, kedvesen is meg lehet kérni, hogy próbáljon egy picit igyekezni. És arra miért nem haraptatok rá, hogy csak erre a kisfiúra szól rá az óvónő, ha ugyanazt csinálja, mint a többi gyerek? Ez is az élet része vagy mi? Szokjon hozzá, hogy a világ igazságtalan, hiszen már 3 éves?

Őszintén remélem, hogy olyan munkaátok van, ahol nem emberekkel kell foglalkozni. Vagy legalább nem gyerekekkel.

2012. nov. 27. 13:59
 22/36 anonim ***** válasza:
75%
Én el sem tudom képzelni, hogy ők is anyák..... Tényleg, mintha kiképzőtáborról beszélnénk....
2012. nov. 27. 14:04
 23/36 anonim ***** válasza:
30%

Már bocsika de kissé felfújtátok ezt az evés kérdést, holott a kérdező így kezdte:

"Mindig őt piszkálja, ha olyan dolgot csinál, mint a többi, csak neki szól érte. "

Vagyis? Mindenki lassan eszik de csak a fiára szólnak? Á, felejtős ez a kérdés, és felesleges a szócséplés mert csak találgattok meg már kezditek egymást szapulni, holott azt se tudjátok mi történik abban az oviban...

2012. nov. 27. 14:22
 24/36 anonim ***** válasza:
55%
Már bocs de ha nem vennéd észre, nem egymást szapuljuk... :D Erőteljes problémák vannak a szövegértéseddel (is)
2012. nov. 27. 14:26
 25/36 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem te is benne voltál abban, akiket elkezdtünk "szapulni" ugyanis egy óvónőtől NEM NORMÁLIS dolog egy gyereket csesztetni azért mert lassan eszik, türelmesen arra kell sarkallni, hogy gyorsabban tegye. De türelem az nincs az óvónőnél a leírtak alapján. Csakis abból lehet kiindulni, amit a kérdező leírt, ő pedig tanácsot kért. Ha jól sejtem te voltál az egyik kedves 61%-os aki szintén elkezdted szapulni a kérdezőt, helyeselve, hogy jól teszi az óvónő amit tesz, illetve nem is biztos, hogy úgy van, ahogy a kérdező leírja. Szóval te is azok között voltál tudtommal, akik elkezdtek kötekedni.
2012. nov. 27. 14:53
 26/36 anonim ***** válasza:
Utolsó 2 :) :) Ennyi :)
2012. nov. 27. 17:32
 27/36 anonim ***** válasza:
24%
Azert az etkezes lett kiemelve, mert a kerdezo csak azt irta le. Turelem ide vagy oda, ha az ebed ido 1/2 ora, akkor a gyereknek addig kell megennie, nem tovabb. Nem eppen realis elvaras azt gondolni, hogy majd az egesz csoport a Szabo Pistikere var, mert o bizony masfel ora alatt eszi meg az ebedet. Ennek semmi koze nincs a turelemhez.
2012. nov. 27. 19:03
 28/36 anonim ***** válasza:
53%
De van köze bizony a türelemhez! Mert egy óvónőnek nem az a dolga, hogy türelmetlenül csesztesse a gyereket, ha lassú, hanem bizony hogy az a dolga, hogy türelmesen a gyereket rávezesse, hogy az ebédet fél óra alatt kell befejezni. Te utolsó már megint ferdítesz és kitalálsz dolgokat. Hol írta a kérdező, hogy másfél óráig eszik a gyereke????? Írta valahol? Kérlek jelöld meg nekem! Valamint! Ismét jelzem! A kérdező azt írta, ha többen a csoportból ugyanazt teszik, mint a fia, akkor a fiára szól az óvónő. Másra nem. Akkor ez hol igazságos. Tudom, most azzal fogsz jönni, hogy ez biztosan nem így van. De kérdezem én, ezt te honnan veszed???? Egyébként nem is értem miért magyarázom a dolgokat, amikor egyesek úgysem értik, szerintük az a helyes óvónői magatartás, ha rászállunk egy gyerekre és piszkáljuk amíg az a szerencsétlen utálni fogja az óvodát és az óvónőket is.
2012. nov. 27. 19:24
 29/36 anonim ***** válasza:
35%
En csak peldanak irtam a masfel orat, kedves utolso. Egyebkent ki mondja, hogy a masik gyerek is ugyanazt teszi es ra nem szolnak? A gyerek? Van gyereked? Akkor tisztaban vagy vele, hogy nem feltetlenul mondanak igazat. Pl az en gyerekem allitotta, hogy nem kapott ebedet, aztan kiderult, hogy dehogynem, csak epp nem szerette.
2012. nov. 27. 19:27
 30/36 anonim ***** válasza:
54%
No comment.
2012. nov. 27. 19:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!