Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Felháborító! 500 Ft-os fénykép...

Felháborító! 500 Ft-os fénykép/darabár az oviban? Ez normális manapság? Van aki ezt meg tudja fizetni?

Figyelt kérdés

Barátnőm mesélte, hogy náluk az oviban ennyiért készítik a majdhogynem "kötelező" képeket és még a negatívot sem adják oda, hogy utána lehessen rendelni.

Kislányomnak jövő héten lesz a fényképezés, még nem tudom, hogy mennyibe fog kerülni egy kép, de ha ilyen áron lesz, akkor tuti nem rendelek, majd készítünk itthon.

Csak annyit, hogy egy átlagos előhívás 20 Ft/kép (10x13-as méretben).

Nálatok mennyiért készítik?

#fotó #ár #ovis fénykép
2012. nov. 23. 20:55
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
83%
Olvasni tudsz? Hárommal feljebb. Azért bmeg, mert különben az én leszek a szarrágó kötekedő a csoportban, aki még ennyire sem képes a gyerekéért. Mert persze az óvoda azt a fotóst favorizálja.
2012. nov. 27. 10:02
 42/54 gratulalokhulyevagy válasza:
Szerintem az a felháborító, hogy egy lapon veszitek az összes fotóst. Én nem adnék ki a kezemből olyan képet, amit én nem vennék meg. A fotóst minősíti, ha csukott szemű képet nyomtat ki, nem kell megvenni. Ezt nem a gyerekért csinálod, vagy ilyesmi, ez a magánügyed. Ha szeretnél a gyerekedről képeket, és nem jó az óvodai fotós, vidd el egy stúdióba, ahol profi csinál róla képeket (10.000 alatt nem igen úszod meg BP-n).
2012. nov. 28. 18:46
 43/54 gratulalokhulyevagy válasza:
17%

még valami:

"A fotósok fejéhez senki nem tart fegyvert, hogy válasszák ezt a szakmát, vegyék meg a milliós technikát.

Sajnos a gondolkodásukkal van baj, minél előbb vissza akarják kapni a befektetett pénzüket."

Én pedig hagy döntsem már el én, hogy milyen szakmát választok! A milliós technikát meg meg kell venned, különben lemaradsz a többiektől. Pont ezért fektetek ennyi pénzt és energiát a szakmámba, hogy ne gagyi óvodafotós legyek, hanem minőségi képeket tudjak letenni az asztalra. A fodrászodon is számonkéred a hajvágás árát?

Említettem az esküvői fotósunkat.

Kb. 200 db képet kaptunk előhíva albumba rendezve retusálva 50 ezerért. Mellette az összeset megkaptuk CD-én, külön mappákba rendezve. Ez 250 Ft/db árra jön ki, tehát ennyiért is lehet dolgozni.

Minőségi munka lehet, vagy hobbista fotós. Képenként legalább fél órát szánok a minőségi retusra, ez kiszámolva 100 munkaóra lenne. 20 forintos darabáron előhívva ez 4000 forint csak az anyag+album (3000)=7000. Ha profi fotós, valószínűleg adózik is, ez -27% (13500 ft). A fotózás maga 2 nap, számoljunk mondjuk 5-5 órával (10 óra). Tehát a befektetett munkám: 110 óra, a keresett pénzem: 50000-7000-13500=29500ft. Ez 260 forintos órabér. Neked megérné BÁRMIT csinálni ennyiért, főleg ha szezonális munka, és a télire valót is ebből kell előteremtened?

2012. nov. 28. 18:55
 44/54 anonim válasza:
37%

Szerintem aki sokallja az 500 Ft-ot egy képért - amiért a fotós kint van fél napot az óvodában, nyilván nem tömegközlekedéssel jut el oda, több százezres felszereléssel (és igen, lesz minőségi különbség a te otthoni kompakt gépeddel szemben) ami kopik, amortizálódik - az ne rendeljen belőle.

Manapság ennek az összegnek a sokszorosát kidobáljuk mindenféle felesleges szemétre, még az is, aki sokallja az 500 Ft-ot a képért..

A minőség és hogy hogyan néz ki rajta a gyerek, nagyban függ attól, mennyi ideje van a fotósnak foglalkozni egy-egy gyerekkel. A nagy többség egy nap alatt lezavarja az egész intézményt (akár 500 fős iskolát is!), emiatt szalagmunkává válik a dolog, egy gyerekre jut nagyjából 30mp. Ha ez idő alatt nem képes a gyerek összekapni magát és a fotós sem tudja ezt befolyásolni, hát olyan lesz a kép, amilyen. Ha meg rászán két-három napot egy intézményre, máris növekszik a költsége, ezáltal a képek ára is -> neked pláne probléma..

Akinek nincs igénye minőségi fotókra (sajnos manapság egyre több ilyen ember van, hála a digitális fényképezőgépek elterjedésének), az meg majd otthon kattogtat valamit a gyerkőcről "jóvanez" alapon. Azt se felejtsük el, hogy a fotós egy vadidegen ember a gyerekednek, nyilván nem fog úgy viselkedni előtte, ahogyan teszi azt családi körben otthon, vagy a te társaságodban. Van olyan gyerek, aki igen, de az sajnos elég ritka..

Végül csak abba gondolj bele, hogy nem egy konkrét "ügyfélről" van szó ilyen esetben, hanem egy több tíz (vagy száz) fős intézményről. Mindenkinek meg nem lehet megfelelni. S hogy a "negatívot" miért nem adja át? Majd bolond lesz, akkor még annyit se rendelsz, amennyit egyébként rendelnél...

Sajnos ez ma Magyarország...

2012. nov. 28. 19:39
 45/54 anonim válasza:
100%
a felháborító meg az, hogy manapság mindenki fotós, minősíthetetlen munkákat ad ki a kezéből (mint pl. a te ovifotósod), s ahhoz hogy érvényesülni is tudjon a piacon a szar képeivel, nyomja lefelé az árakat. az ilyenek miatt kénytelen a "profi" is árat engedni, ezért tartunk ma ott, hogy a 10 évvel ezelőtt is 500Ft-ba kerülő portré ára miatt te most fel vagy háborodva.
2012. nov. 28. 19:51
 46/54 anonim ***** válasza:
100%
Komolyan nagyon értetlen ember vagy te. Nem a képek ára miatt vagyok felháborodva. Ha ezért kapnék egy profi képet, örülnék és megvenném. De amíg ezért kapok egy netről letöltött keretbe (aminek mellesleg semmi köze a háttér stílusához) biggyesztett, retusálatlan szart, amin látszik hogy max 5 perc munkája volt vele, letöltéssel és mentéssel együtt, addig igenis zavar. Téged is kérlek, ugyan linkeld már be a munkáidat, honlapodat, akármit, hogy lássuk mi a minőségi munka szerinted. Hátha legközelebb téged hívunk. Amúgy meg én pl nem igényelném a 10.000Ft-os műtermi fotózást, hanem valami átmenet kellene a kettő között. Legyen jobb mint az otthoni, de megfizethető. Ez nem hiszem hogy olyan nagy kérés.
2012. nov. 28. 20:18
 47/54 anonim ***** válasza:
100%
Ja és amit írtál, hogy 1 nap alatt lefényképez valaki 500 gyereket, az szerinted profi hozzáállás? Ez megér 500 Ft-ot? Mert szerintem marhára nem. Legfeljebb csak a kedves kontár fotósnak, aki mellesleg valószínüleg azért csinálja ezt, mert jobb munkát nem kap, tehát annyira nagyon profi mégsem lehet. Ugyanis nem a millás felszereléstől lesz valaki jó.
2012. nov. 28. 20:22
 48/54 anonim válasza:
100%

Erre írtam, hogy ha nem tetszik, nem kell megvenni.

De ugye, ha a nyáj hív, menni kell velük..

Egyszerűen meg kell beszélni a többi szülővel, hogy ha ezentúl is az a fotós jön hozzátok, nem fogtok képeket rendelni, mert nem vagytok megelégedve a munkájával.

És máris nincs probléma. Ja, hogy az igazgatónak (vagy valami fejesnek) jattol ezért? Sajnos ez így működik manapság mindenhol, ha nem jattolsz, meg se kapod a munkát. Ez meg nem a fotós hibája, nem az intézményé, pláne nem a szülőé. Ilyen a rendszer..

2012. nov. 28. 20:26
 49/54 anonim válasza:
Egyébként a kérdezőnek (ezek szerint nem te vagy az) épp a képek árával van problémája, akár hányszor olvasom újra a kérdését. Én arra írtam a válaszomat..
2012. nov. 28. 20:42
 50/54 anonim ***** válasza:
17%
...nem baj hölgyeim, az lényeg hogy költséghatékony műkörömre mindig fussa, mert manapság kultúrnő a nélkül nem létezhet...muhahahahaha az se baj ha négy öt rugó elcsúszik rá havonta..csak az a rohadt fotós meg az 1500 költség, csak azt tudnám feledni.... ezt értik? nem mi? nem baj!
2012. nov. 28. 20:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!