Felháborító! 500 Ft-os fénykép/darabár az oviban? Ez normális manapság? Van aki ezt meg tudja fizetni?
Barátnőm mesélte, hogy náluk az oviban ennyiért készítik a majdhogynem "kötelező" képeket és még a negatívot sem adják oda, hogy utána lehessen rendelni.
Kislányomnak jövő héten lesz a fényképezés, még nem tudom, hogy mennyibe fog kerülni egy kép, de ha ilyen áron lesz, akkor tuti nem rendelek, majd készítünk itthon.
Csak annyit, hogy egy átlagos előhívás 20 Ft/kép (10x13-as méretben).
Nálatok mennyiért készítik?
Természetesen tudom, hogy digitális képek készülnek, így már a negatív árát sem kell fizetni.
Arra gondoltam volna, hogy mondjuk pendive-on a fotós rendelkezésre bocsájtja az eredeti fájlt, vagy rátölti az ovi számítógépére azt az "x" mennyiségű képet. Nem egy megterhelő feladat.
Nem megterhelő persze. Megtehetné. Csak nézd a másik oldalt is, hogy mikor mi éri meg. Elviszed a kb (persze jobb esetben) 1,5 milliót érő technikát, ennek az árát és a fizudat 2-3 éven belül illik kitermelni. Az ovis csoportban vannak mondjuk 30-an. Nincs minden napra 1 ovid, hogy fotózz... Te mennyit kérnél, hogy megélj belőle, és ne ingyen dolgozz?
Én az összes képért egy pendrive-on egy 60ezret legalább, és ez tuti kevés is, és majd jó lehurrognak a fényképészek!
Adapternek:
2 éve volt az esküvőnk. Sokat beszélgettem a fizetett fotósunkkal, mert szimpatikus volt a fotós hölgy, (bár utólag mondva, ritka sz@rok lettek a képek), és ő azt mondta, hogy minden gépnek meg van az élettartama. Most nem emlékszem, hogy hány ezer képet mondott/gép. De ha mondjuk 1000 kép/élettartam, az is félmillió Ft ezen az ovis fotó áron számolva. Tuti, hogy hosszabb a gép időtartama és persze nem tud minden képet eladni 500 Ft-ért, na de mégis!
A pofátlanság és a reális 20 Ft-os ár között meg lehet találni az arany középutat, akkor talán többen rendelnének és nem kellene 500 Ft-ot fizetni, mert több lenne a rendelés.
Én nem vagyok szívbajos, én nem fogok szégyenkezni, ha nem rendelek a képekből, az tuti.
Nálunk tavasszal volt először a bölcsiben, de olyan borzasztó képek készültek (lehet, hogy ugyanaz a fotós járt másnál is? :-), hogy mi nem rendeltünk egyet sem. A csoportban a többieknek is elég silányak lettek a képek, alig rendelt 1-2 szülő. Pont ma volt megint fotózás, most egy másik fotós jött, remélem, most jobbak lesznek.
A mostaninak még nem mondták az árát, a múltkor az A5 méret volt 750, az A6-os 500. El lehetett kérni a képeket CD-n is, az 2000 Ft volt. Szóval szerintem is nagyon drága.
Hát nálunk idén volt a csúcs! A pacák 1000 Ft/db áron csinált sz@ar képeket, amikből nem derül ki hogy hol készültek, mert a fejre fókuszál, és elmondása szerint pillanat képek az ovis életről. A gyerekből kb. az arca és a felső teste látszik de csak néha, az is elmosódva. Háttér elmosódva. A gyerek haja meg össze-vissza áll persze. Nos ha 6 db-ot kértem volna a műveiből akkor nagylelkűen megkaptam volna az összes kattintgatását CD-n, de papír alapút egyet sem ad!
A gyerekem beteg volt, így lemaradt a fotózásról, legnagyobb örömömre. Elég volt látnom a többi gyerekről készült borzalmat. Így hát ma elvittem a jól bevált saját fotósunkhoz aki 500/db áron dolgozik, jó minőségű igényes képeket készít. Ezután is hozzá fogunk járni.
Nálunk el lehetett kérni pendrive-ra vagy cd-re a "negatívot", mindössze 8000 Ft kért (volna) érte.
Mondtam, köszi inkább nem.
A képek 350 Ft/db áron voltak.
Én most szembemegyek a forgalommal, de mi majdnem minden évben kérünk képeket, mert szerencsére nálunk nagyon jó fotós van!
2500 Ft-ba kerül 1 db A4-es álló, 2 db kis álló, 2 db fej, 1 igazolvány és 1 db csoportkép és általában mind nagyon szuperül sikerül. Sőt, a kicsi tavaly le lett fotózva az egyik ki barátjával, ami úgy tetszett mindenkinek, hogy idén is kértünk belőle :)
Talán, ha ügyesebb fotósok lennénk és lenne egy komolyabb gépünk, mi is tudnánk hasonlókat, de nálunk össze sem lehet hasonlítani a saját képeinket a profi fotóséval. Mondjuk, ez a normális :)
De nálunk mindenre nagyon figyelnek, a gyerekek ruhájára, a hajukra, a környezetre és a fotós is addig kattintgat, amíg tökéletesek nem lesznek a képek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!