Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Normális az, ha egy 19 hónapos...

Normális az, ha egy 19 hónapos gyerek délben nem alszik csak fél órát?

Figyelt kérdés
Este 8-tól reggel 8-ig alszik, közben 2-3 alkalommal felkel enni, de utána alszik tovább. Elég lenne ennyi alvás neki?
2012. nov. 23. 14:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Szerintem kellene ebéd után 1-2 órát magától is aludnia... Az enyém van, hogy már délelőtt 11-kor álmos... Igaz, hogy fél 10 előtt nem nagyon alszik el...
2012. nov. 23. 14:40
 2/13 anonim ***** válasza:
Az én lányom ilyen idős korában már néha el-elhagyogatta a teljes délutáni alvást. Ha a fejem tetejére álltam, akkor sem aludt. Vannak ilyen gyerekek, én sem tartottam nornálisnak, de aztán belenyugodtam, mert több ilyen példát hallottam. A lányom eygébként az oviban is igen kevésszer aludt, pedig sokan mondták, hogy majd meglátom, ott el fog fáradni, és alszik majd... Aha... :))
2012. nov. 23. 14:44
 3/13 anonim ***** válasza:
Enyémnek is voltak ilyen idoszakai hogy csak ennyit aludt minden baba más az a fontos hogy alszik mert sok baba aludni sem akar és ha 2-3 alkalmat ki is hagy akkor képesek ehez hamar hozzászokni nem szabad engedni pihenniuk kell ha még fél orát is.Lehetséges hogy a te babádnak ez boven elegendo.Azt azért nem értem hogy egy 19 honapos babának éjszaka miért kell felkelnie enni és foleg 2-3alkalommal ez nagyon sok.Szerintem o neki már átkéne aludnia az éjszakát o már csak megszoksábol kell fel nem éhesek ok már ebben a korban.Lehetséges ha ez kimaradna akkor jobb alvová is válna.Minden jot nektek
2012. nov. 23. 18:59
 4/13 anonim ***** válasza:
A lányom 20 hónaposan kezdte elhagyni a nappali alvást. Akkor heti 1-2 alkalommal fordult elő. Most konkrétan 1 hete van itthon (beteg), és egyszer aludt ebéd után. Remélem, a bölcsiben visszaáll a rend majd. Mondjuk ott is előfordult, hogy nem aludt. Kényszeríteni nem lehet. Legalábbis az én lányomat tuti nem. Max lefekszik a kanapéra, és megnéz egy mesét, ami 10-15 perc. Ennyi.
2012. nov. 23. 19:53
 5/13 A kérdező kommentje:

Próbáltam elhagyni az éjszakai evést, de ha nem kap tápszert, csak vizet, akkor iszonyatosan üvölteni kezd, hogy Tááá-Tááá. Mikor megkapja a tápját, akkor megnyugszik és alszik tovább. Estétől reggelig megeszik 520 ml tápszert, de van, hogy 700 ml is elfogy. A védőnő és a gyerekorvos azt mondta, hogy azért eszik éjjel, mert nappal meg túl keveset eszik. Ha fejre állok, akkor sem hajlandó nappal rendesen enni. Mindenből csak keveset kér, ezért azt tanácsolták, hogy akkor kapjon éjjel is, így legalább meglesz a napi kalória és vitamin.

Első gyerek és sajnos már az elején elrontottuk, mert nagyon sok rossz tanácsot kaptunk a gyerekkórházban (11 napig ott volt). Biztos nagyon sokat tanultak, meg jó eredménnyel végeztek, de 2 nagyon fiatal orvos és védőnő adott tanácsokat. Ezeket megfogadtuk és sajnos mér későn mondta a tapasztalt, házi gyermekorvosunk, hogy ezt, meg azt nem így kellett volna csinálni.

2012. nov. 23. 21:56
 6/13 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom megfondoladno az a tanács is amit most kaptatok szerintem persze nem lehetek okosabb egy dokinál de én azt javaslom hogy az a gyerek napkozbe egyen és éjszaka meg pihenyen az a pocak napkozben kell enni nem hiszem hogy ez hosszu távon egészséges dolog lenne foleg ha ilyen sok tápot adtok neki pláne még ha cicizne....Nagyon nehéz lenne az elso 2hét ez baba fuggo de én a Cisfiamat 1 hét alatt sikerult leszoktatnom hogy éjszaka egyen hagyni kell uvolteni sirni aztan megnyugszanak és megszokják persze hogy nem eszik nappal ha éjszaka ilyen sok tápszert kap pedig pont hogy nappal kéne ennie akkor kapja meg azt a sok vitamint amire szuksége van ez a tápos dolog hát én nem vagyok oda érte....sok doki mondja h tomjed a gyerekbe persze ....szerintem sokkal tobb vitaminhoz jut a reggelivel uzsival foleg ebéddel.....Nem szabad hagyni ráhagyni elvégre o a kicsi és nevelheto,nagyon okosak hamar megtanulják hogy mit hogyan lehet elérni anyánál és apánál is de nem szabad mindent rájuk hagyni.Lehetséges hogy kellene neki egy alvoka ha nincs valami amiben ugy érzi biztonságba van anya poloja vagy hasonlo dolog és amikor éjszaka sir orditozik akkor adni neki teát vagy vizet hát ha hiszitek ha nem én bizony langyos vizzel szoktattam le kisfiamat az éjszakai cicizésrol mert annyira kivoltam már merulve hogy muszály voltam.Mint irtam nehéz az elején de aztan mikor már megszokta akkor neked is sokkal jobb lesz hogy alhatsz nyugisan és neki is nagyon fontos hogy nappal egyen jol és éjszaka pihenyen a pocak.Én nem hallgattam senkire az a nagy igazság és egyedul maradtam vele nem sokra rá hogy megszuletett elso babaként mivel párom kulfoldon melozott ha valami gond volt lestem a netet és dontottem akkor abban a helyzetben ugy ahogy én jobbnak láttam és hála a jo égnek semmi gond nem volt soha. :-) Kivánom hogy megoldodjon minél elobb a problémátok
2012. nov. 23. 23:04
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Vasárnaptól megpróbálom elhagyni az éjszakai evést. Talán ha délben jól bekajál, akkor utána többet fog aludni. Ma még kap éjjel is, mert pihennünk kell, holnap ugyanis utazunk, de szerintem vasárnap megpróbálom, aztán meglátjuk ki bírja tovább :)

Először csak 1 evést hagyjak ki, vagy egyből mindet?

2012. nov. 23. 23:14
 8/13 anonim ***** válasza:
Az igazság az hogy szegénykének ha ugy veszuk nagyon rossz lesz egybol mind 3 evést megvonni de ha az egyiket pl elveszed és a másikat megkapja akkor nem fogja érteni hogy miért van az hogy egyszer kap aztan meg miért nem és nem lesz eredményes mert akkor még jobban fog uvoltozni.Én nem vagyok szakember csak probálok ugy gondolkodni hogy én mit tennék a kisfiam is egy éjszaka tobbszor is felkelt cicizni már ugy voltam vele h magam mellé tettem és amikor felébredt csak adtam oda neki csak aludni tudjak egy keveset.Aztan mikor osszeszedtem magam hogy várj ez se nekem se neki nem jo akkor jott az hogy nem kapott éjszaka egyáltalán csak langyos vizet kb olyat mind a táp is szokott lenni.Minden elismerésem hogy igy birod egy éjszaka 3x felkelni és az még nem semmi....hát nagyon ugyes vagy igaz egy anya mindent kibir szokták mondani de az anyukák is elfáradnak egy ido utan.Sok sok turelmet gyujcsál vasárnapra foleg az apukák viselik nehezebben ezt az idoszakot de nem szabad egy kicsit sem engedni nekik mert rogton észre veszik hidd el amennyire nehéz annyira jo lesz majd mindenkinek. Majd irj kiváncsian várom.Sok sikert és turelmet
2012. nov. 23. 23:45
 9/13 anonim ***** válasza:
mi ujság veletek sikerul a leszoktatás?
2012. nov. 26. 13:25
 10/13 A kérdező kommentje:
Este lefekvéskor magkapta a tápját, aztán elaludt. Éjjel kicsit nyöszörgött, de nem volt gond. A húzós hajnal 4-től volt. 5 percig sírdogált, én meg szépen magyaráztam neki, hogy most aludni kell és anya sem eszik, meg legyen csendben, mert apa felébred. Utána csendben volt, csak időnként volt "tááá-tááá" viszont 1 órán keresztül forgolódott, tornázott és fejen állt. Vizet adtam neki, de akkor sem akart elaludni. Aztán gondolom elfáradt, így elaludt. Reggel 7-kor megkapta a reggeli tápját és minden rendben volt. A jó, hogy végre megevett egy teljes adag ebédet: leves + főzelék + hús. Ilyen még soha nem volt! Remélem a mai estét is megúszom annyival, mint a tegnapit.
2012. nov. 26. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!