4 éves gyerek 2 hónapja kezdte az ovit,1 hét ovi 1 hét betegség, most van egy 1 hónapos babánk, azt javasolják a nagyobbikat tavaszig vegyük ki az oviból, ti mit tennétek?
Szerintem még ne add fel, csak csökkentsd az óvodában töltött időt (csak délelőtt).
Testi tüneteket produkál a lelki bizonytalanság is, talán kis idő múlva jobban megszokja, megszereti.
nem venném ki. neki kell a közösség.
te kevés vagy otthon mivel azért megoszlik a figyelmed, ráadásul télen a nap nagy részét nem lehet játszón tölteni.
igen, borzasztó rossz, hogy a kicsi is sokat lesz beteg de azért ennek is van egy jó oldala, mikor ő megy közössége, már sokkal kevesebbet lesz beteg, így talán a munka szempontjából is könnyebb lesz.
de amúgy benne lenni piszok rossz, egy beteg gyereknél csak kettő a rosszabb :(
Nekem újszülött volt a kisebbik, amikor a nagy betöltötte a 3 évet és elkezdte az ovit. Mindez novemberben, 2009-ben, a legnagyobb h1n1 hiszti közepén.
Nekem a barátnőm rágta a fülemet, hogy ne járassam a nagyot tavaszig, de a doktornőnk csak mosolygott, azt mondta, várjuk meg, hogy alakul. Az elején persze a nagy hazahozott ezt -azt, náthát, torokgyulladást, de pl. influenzát nem, pedig nem volt egyikünk sem beoltva. A kicsi kb. fél éves koráig nem kapott el semmit, pedig sajnos tápszeres volt, mivel nem volt tejem.
Mikor már nagyobbacska lett, volt, hogy elkapta ő is a tesó betegségét, de nem mindig, sőt, olyan is volt, hogy a kicsi szedett össze valamit, a nagy meg nem.
Most kezdte a kicsi szeptemberben az ovit, már eltelt 4 hét, de - lekopogom - eddig még nem volt beteg. Azért ez egy közösségbe először lépő gyereknél egész jó szerintem. (Nem használunk semmilyen immunerősítőt.) Talán a tesó által hazahozott betegségek révén már megerősödött az immunrendszere.
Mindezek alapján én azt mondom, felesleges kivenned a nagyot az oviból. Nem tarthatod örökké burokban őket.
És most a kicsit még jobban el tudod szeparálni a nagytól, ha esetleg beteg. Fél-egy év múlva úgyis be fog nyelni egy csomó mindent, amikor már majd kúszik-mászik, nyalják egymást a tesóval (szó szerint). Nem lenne jobb, ha addigra a nagyobb is edzettebb lenne kicsit, és már túl lenne ezen a 1 hét ovi 1 hét beteg részen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!