Felháborító! 500 Ft-os fénykép/darabár az oviban? Ez normális manapság? Van aki ezt meg tudja fizetni?
Barátnőm mesélte, hogy náluk az oviban ennyiért készítik a majdhogynem "kötelező" képeket és még a negatívot sem adják oda, hogy utána lehessen rendelni.
Kislányomnak jövő héten lesz a fényképezés, még nem tudom, hogy mennyibe fog kerülni egy kép, de ha ilyen áron lesz, akkor tuti nem rendelek, majd készítünk itthon.
Csak annyit, hogy egy átlagos előhívás 20 Ft/kép (10x13-as méretben).
Nálatok mennyiért készítik?
Nálunk 350/kép volt tavaly. A fényképész nem tudom merre járt, mert egy normál kép sem készült.
Az óvoda magának előhívatott minden gyermek képéből egyet, mert nekik kell a tablóhoz, de én egyet sem kértem.
Az óvónő szólt is vagy 4×, de elmondtam a véleményem róla. Megértették és nem köteleztek arra, hogy megvegyem.
Egyébként kb. 40 gyerekből (3 csoport) 12 szülő rendelt képet.
Nem tudom, hogy idén kötelező lesz-e rendelni, de én már közöltem a szülőin, hogy egy darabot sem kérek ebből a "programból".
Ma már nem nagyon dolgoznak negatívra! (ezért is kellene olcsóbbnak lenni mint hajdanán)
Digitális világban élünk!
Ez kb. olyan, mint a kórházban csinált kép a babáról. Csakazértse kértem, s amilyen sértődötten mondta a kedves fotós, hogy természetesen nem kötelező, hááát, legszívesebben kidobtam volna a teremből.
Ha nem lenne rá igény, nem csinálnák.
Ne kérj a képekből. Ennyi.
Sok az ilyen fotós, és még több lesz! (mármint az egy kaptafa, gyenge minőség, nyomjuk a gombot típus)
Amúgy jól keresnek vele, abban az 500 Ft-ban nem csak az előhívás díja van benne, hanem az, hogy Ő kifáradt a helyszínre, megnyomta a gombot, a felszerelésének is van rezsi óradíja, van benzinköltsége stb. Sok ötszáz, egy fizetés. Ha oda adná a negatívot (ami vsz digitális jpg) többet is elkérne érte...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!