Felháborító! 500 Ft-os fénykép/darabár az oviban? Ez normális manapság? Van aki ezt meg tudja fizetni?
Barátnőm mesélte, hogy náluk az oviban ennyiért készítik a majdhogynem "kötelező" képeket és még a negatívot sem adják oda, hogy utána lehessen rendelni.
Kislányomnak jövő héten lesz a fényképezés, még nem tudom, hogy mennyibe fog kerülni egy kép, de ha ilyen áron lesz, akkor tuti nem rendelek, majd készítünk itthon.
Csak annyit, hogy egy átlagos előhívás 20 Ft/kép (10x13-as méretben).
Nálatok mennyiért készítik?
Ez most komoly? Reálisnak tartod a 20 forint/kép árat, mikor te magad mondtad, hogy csak az előhívás ennyi!?
A fotós (JOBB ESETBEN):
2 évig tanult (OKJ)
Megvette a felszerelését:
-gépváz 500.000
-optikák 900.000
-vakuk 100.000
-memóriakártya 20.000
-számítógép a feldolgozáshoz 150.000
Emellett kifizeti a telefonszámláját, a benzinpénzét, és a munkadíjról még nem is beszéltem. Te mit szólnál, ha a munkád után csak az anyagárat fizetnék ki? És hogy miért nem rakja rá egy pendrivera az egészet? Mert akkor 1 szülő megvenné mondjuk 3000 forintért, és utána az összes többi otthon nyomtatná ki a fotókat, amiből a fotós egy kanyi vasat sem látna. Így kicsit érthetőbb? Persze vannak kókler fotósok, de az ilyeneket el kell zavarni, és jelezni az óvoda felé, hogy legközelebb hívjanak mást (bár általában az igazgató le van jattolva vastagon). Profi fotós modellekről 1000 forint alatt nem ad át képet, és akkor még keveset mondtam. 500 forintot meg ne sajnálj egy olyan emlékre, amit betehetsz egy szép keretbe, albumba, és pár év múlva meg tudod majd mutatni neki, hogy így nézett ki, arról nem is beszélve, hogy egy egyszerű és nagyszerű ajándék a nagyszülőknek/rokonoknak.
Utolsónak:
Egy szóval sem említettem, hogy a 20 Ft lenne a reális ár. Csak viszonyításként írtam.
Az pedig, hogy számomra mi a szép ajándék és emlék, hadd döntsem el én, azzal együtt, hogy szánok e 4 db képre 2000 Ft-ot vagy sem.
A fotósok fejéhez senki nem tart fegyvert, hogy válasszák ezt a szakmát, vegyék meg a milliós technikát.
Sajnos a gondolkodásukkal van baj, minél előbb vissza akarják kapni a befektetett pénzüket.
Említettem az esküvői fotósunkat.
Kb. 200 db képet kaptunk előhíva albumba rendezve retusálva 50 ezerért. Mellette az összeset megkaptuk CD-én, külön mappákba rendezve. Ez 250 Ft/db árra jön ki, tehát ennyiért is lehet dolgozni.
Megjöttek a bunkó ovifotósok. Számolok én is jó? A mi ovinkban van 300 gyerek. A fotós 2 (kettő) nap alatt lefotózott mindenkit, viszonylag tűrhető hátterekkel. Egy gyerek kb 2 perc volt, 3 beállítás, tök mindegy milyen fejet vág a gyerkőc. Az enyém alapból imád pózolni, de sikerült róla csukott szemű, vicsorgó képet csinálni, ami ugye a digitális csodamasinán visszanézhető és korrigálható lenne, de le se szarta. Az még nem is gond, de ezt a fasza képet belerakta 4 gagyi keretbe, aminél jobbat töltök le a netről 2 perc alatt, és kb 30mp munkával belerakom a jó fotót amit én csináltam.
Ennyit a nagy szakértő munkáról. Ha kiszámolom, és a 300 gyerekből csak 150 szülei vegyék meg a szar képeket, mondjuk 2 darabot, az szerintem reális akkor az 2 nap alatt 150.000 Ft. Legyen 3 nap, mert iszonyú munka volt a keretbe belevágni a képeket, amit mondjuk megspórolhatott volna, mert kár volt.
Szerintem ilyen szar munkáért nem rossz pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!