Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Itt a karácsony mit és hogyan...

Itt a karácsony mit és hogyan adjak a gyermekeimnek mikor még szinte a számlákat is alig futja? Teljesen el vagyok keseredve és szégyenlem magam .

Figyelt kérdés
vidéken élünk egy kis parasztházban kaja még csak csak alakul meg a számlák a fűtés de ajándékokra már nem is merünk gondolni férjem kőműves segéd. dolgozik szinte mindig de éhbérért.én mikor Pesten éltünk postán dolgoztam most sajnos itt vidéken nem találok munkát pedig már már ott tartok hogy nyelvvizsgával wc.t is takarítanék,messze meg nem tudok eljutni dolgozni sok a bérlet. már már ugy el keseredtem hogy erőm sincs csinálni a dolgokat van egy 10 éves fiam és egy 3 éves lányom mit tudjak nekik adni még a lány el is megy de fiú már igényei lennének szép ruhák cipők dicsekedni hogy neki is vannak játékai könyvei stb ..de szegénykém már lassan 2 éve nem kap uj ruhát nem könnyeket akarok én itt fakasztani mert nem éhezünk annyi még jut hogy hogy az asztalra legyen..de elkeserítő hogy az országban pár év alatt igy lecsússzon egy család hogy egy kis apróság is gond legyen
2012. nov. 17. 13:52
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
fogalmam nincs én mindenkinek zöld kezecskét adtam-
2012. nov. 17. 14:43
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
jó oké,csak fura volt,amúgy próbálkozz eladni pár dolgot,pl a gyerek ruhát,a nem kellő játékokat.én havi 7-8 ezret tuti össze tudok szedni belőle.menj be egy turiba és keress ott vagy egy angol használt ruhásnál.ott szokott lenni játék is.tudom hogy nehéz én is éltem napi 400 ft-os beosztással.ennyi volt,kölcsönt sose vennék fel ezért nem verném a családot még nagyobb adósságba.
2012. nov. 17. 14:47
 23/32 anonim ***** válasza:
53%
megérteni most biztosan nem tudja és TUDOM,hogy milyen rossz érzés,mit él át a fiad. de ha ti is és te is kedves kérdező így nőttetek fel,akkor tudjátok,hogy nem okozott lelki törést,amiért luxus dolgok nélkül nőttünk fel. SŐT! állítom,hogy milliószor jobban megbecsülöm azt,amim van! és valljuk be, hacsak nem tudnak jobb helyzetben lévők adományokkal támogatni, akkor csak és kizárólag a saját készítésű ajándék marad, meg az öröm,hogy itt vagytok egymásnak,a finom vacsora és a feldíszített fa. mert sajnos senki nem tud előállni egy olyan ötlettel,hogy: "hé,gyerekek,tegnap találtam egy kimeríthetetlen aranybányát!" ha nincs pénz ajándékra,akkor ha az ember megszakad,akkor sem lesz. akkor sem fogod tudni megvenni a fiúnak a legújabb ps3 játékot. az ember azzal kell gazdálkodjon,amije van. és ha csak reményünk van,meg némi kézügyességünk,akkor ebből kell várat építeni. lesznek akik fel tudnak majd ajánlani segítséget használt játékok képében,de a kérdés nem úgy szólt, hogy " ki tudtok-e segíteni valamivel?" hanem az volt,hogy a kérdező a meglévőkből hogyan hozzon ki ajándékot. és ebben az esetben vagy spórolási tanács vagy lelki támasz az,amit az ember a legjobb tudása szerint adni,nyújtani képes. márpedig 1 hónap alatt spórolni nem lehet, tehát nem maradt más,mint a megnyugtató szavakkal való támogatás és vigasztalás. sajnálom,hogy csak ennyit tudtam,de igyekeztem!
2012. nov. 17. 14:47
 24/32 anonim ***** válasza:
82%

Meg kell keresni az önkormányzatot, hátha egyszeri gyv támogatást, vagy lakhatási/fűtést stb akármi támogatást kaphattok. Ezek nem nagy összegek, de sok kicsi sokra megy szokták mondani, és minden ezer ft számít ilyen helyzetben.

Esetleg megpróbálhatsz utánanézni, milyen szervezetek, alapítványok vannak, akik segítenek nektek, illetve én még kétségbe esésemben talán mindenféle női magazinnak is írnék pl nők lapja meg hasonlók, hátha találnak nektek támogatókat, talán még tv műsorszerkesztőnek is, ők elindíthatnak valamiféle társadalmi összefogást a hozzátok hasonlók sorsának javítására.

Én is előre szoktam gondolkodni jóval az ünnepeket illetően, muszáj, mert mi is nagyon vacakul állunk a hitel miatt :( pedig én Pest megyében élek, van munkám kettő is, mégse jutok egyről a kettőre.

a 4 éves lányom babaházat kap, már közel egy éve dugdosom, a fiamnak sikerült csereberélnem a teszveszen egy kedvenc autós mesehősös építőjátékot, nagyon fog örülni neki és piti összeg lesz így (ruhákat is onnan szoktam vadászni nekik). Kapnak könyveket, mert valahogy azzal mázlim van, hogy extraolcsón bukkanjak tökjó könyvekre, illetve én magam készíttek egy társasjátékot nekik. És ennyi. A szomszéd öreg néni azt mondta, köt nekik szép mesehősös pulcsit ajándékba, de ezt nem vettem egyenlőre 10005-osra _(szoktam neki sokat segíteni, mert nagyon rossz állapotban van és nem nagyon látogatják, teszek neki sok szívességet, így gondolta viszonozni, dehát folyton beteg, nem hiszem hogy sikerül neki karácsonyig befejezni a pulcsikat...) szóval ennyit kapnak. Igyekszem meghitt, csodavárós karácsonyt varázsolni nekik filléres dolgokkal, pattogatott kukorica girland, sajátkezű díszek, meg illatos linzer karácsonyi formákra szaggatva... lesz ünnepük, mégha nem is külsőségekben gazdag! Tudom, egy 10 éves igényei már mások, de azt is tudom, hogy egy 10 éves már képes felfogni, hogy vannak fontosabb dolgok is, mint egy márkás cucc amit egy év alatt kinő... tapasztalatból beszélek, mi is nagy szegénységben nőttünk fel, én mégse éreztem boldogtalannak a gyerekkoromat emiatt. Drága édesanyámnak sikerült másodlagossá avanzsálnia mindezt és remélem, hogy én is tudom majd így nevelni a gyerekeimet.

2012. nov. 17. 14:54
 25/32 A kérdező kommentje:
kedves utolsó a lelki támasz is sok és hogy 1 nem vagyunk egyedül 2 van még ember aki segít megvallom titkon reménykedtem hogy kapok segítséget is ,de volt egy válasz lehet a tied amiben nagyon ötletes kis ajándék volt írva kis kuckó az udvaron:-) tehát nem akarom én az emberek könnyeit kicsalni vagy hasonló csak ...épp ezt nem érti más csak aki benne van vagy volt.
2012. nov. 17. 14:54
 26/32 A kérdező kommentje:
14:54 es én is hasonlót tervezek csak nekem már nem sikerül ajándékokra gyűjteni de a jó tündér úgy néz ki eljön hozzánk is,:-) az önkormányzatra gondoltam én is megpróbálom hátha. jó volt beszélgetni veletek
2012. nov. 17. 15:01
 27/32 anonim ***** válasza:
34%
miért hagytad ott a munkád? oda kell költözni ahol van munka nem, fordítva...
2012. nov. 17. 15:06
 28/32 A kérdező kommentje:
nem otthagytam gyeden voltam a lányommal ,mikor a párom elvesztette a munkahelyét albérletben laktunk nem bírtuk fizetni lakást a rezsit és a kaját sem szülőfalunkba kerültünk anyósom házába itt éltünk nemrégen meghalt anyósom igy ránk maradt a devizahiteles ház és ami hiteleink is egy darabig elvoltunk volt több munkája a férjemnek de mára a vállalkozó is kezd csődöt mondani igy páromnak sincs sok.sajnos ez van azóta ,próbálok a környéken munkát találni de semmi a faluban a betölthető munkákat ismerősök rokonok kapják esély sincs nagyobb városban pedig az eljutás lehetetlen nagyon drága a bérlet a minimálbéres fizetésből több mint a felét elvenné de ha fölvennének mennék kézzel lábbal..de semmi..Nem tudom hogy kerülhetnénk ki ebből
2012. nov. 17. 15:12
 29/32 anonim ***** válasza:

Szia en kulfoldon lakom van egy 5 eves lanyom minden nyaron el tudnak neked jutattni jatekokat ruhakat mesekonyveket.

Egy evben egyszer megyunk haza M orszagra.

Tobb gyulekezet es felekezet tamogatja a raszorulokat Itt minden ev vegen 3 teherautonyi elelmiszert es ruhat jatekot gyujtunk a gyulekezetunkbe a raszoruloknak Erdelybe megy a szallitmany.

2012. nov. 17. 15:15
 30/32 anonim ***** válasza:
90%

ELOZO:

Mi nem voltunk soha gazdagok de szegenyek sem.

Szuleink megtanitottak orulni a kapott ruhaknak es a jatekoknak.Anyu minden karacsonykor sajat maga keszitette az ajandekokat pl babahaz papirbol szepen kitapetazva heteket dolgozott rajta. Mindenki kapott mezeskalacsot es tarsasosztunk kozossen.Unnepive tettunk mindent penz nelkul.Szent este betlehemet nezni mentunk a templomokban es setalva meselt apu nekun amig anyu keszitette az unnepi krumplisalatat.

Nagyon boldog gyerekkorom volt meg akkor is ha minden divatos ajandekrol lemaradtunk. semmi nem potolhatja a szaloncukor hazi fozeset es a kotozeset a tavalyelotti maradek papirokba az illat a konyhaba ahogy anyu enekelt a radioval.

A mai napig en is igy teszek a gyerekekkel kozossen sutunk fozunk ragasztunk keszulunk.Iden nyaron megfoztuk a karacsonyi diolikort a zold diobol amit kirandulason szedtunk. Lassan uvegezzuk es csomagoljuk a rokonoknak karacsonyra . Tavaly levendulat szedtunk szaritottunk es varrtunk kis csomagokat oreg anyagbol szep szallaggal sikere volt.

Gondolkodj ugyeskedj es szeressd oket a materialista vilag el fog mulni a pc jatekok elromlanak a karacsony elmenye illata marad orokre a gyerekekben.

2012. nov. 17. 16:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!