Anyukák! Lehet bajunk tőle, ti megennétek? És ami mégfontosabb 3 éves gyermeketeknek adnátok belőle?
Itt bőgök, mert sikeresen elszúrtam az ebédünket.
Húslevest készítettem a szokásos módon Zepter gyorsfőzőben.
Azonban most úgy határoztam tölteléket is teszek bele, mint ahogy édesanyám szokta (csakhát ugye ő hagyományosan főzi a húslevest)
A tölteléket csodálatosan annak rendje és módja szerint becsomagoltam folpackba és feltettem a szokásos módon főzni a levest.
Mikor levettem a fedőt meglepődve láttam, hogy a töltelékem egy nagy rakás szétázott valami lett, és a folpack sehol rajta.
Egy darabot szűrésnél megtaláltam, konkrétan ilyen kőkemény izé lett a folpackból, mint a műanyag.
Kérdés, hogy ti ennétek e ebből a leveskéből?
Gyereknek adnátok e belőle?
Lehet e bajunk a szó szerint belefőtt/szétfőtt folpacktól?
Dobjam ki az egészet?
Biztosan nem adnék a gyereknek, de én sem ennék belőle.
Nekem nem tiszta a folpack hogyan került a levesbe :O
Még ha nem is olvadt volna teljesen szét, akkor is kioldódott volna belőle mindenféle káros anyag. Még nem is hallottam ilyenről...
Ne sírj emiatt, csak egy lökött leves :)
Szia!
Milyen tölteléket raksz a húslevesbe, amit be kell csomagolni folpackba? Én ilyenről még nem is hallottam soha.
Nálam ez a húsleves:
Tyúkhúst, disznóhúst, marhagúst felrakom főni (lehet vegyesen is), ekkor rakom bele a krumplit egészben, hagymát. Ha felfőtt, mehet bele a zöldség (akár friss, akár fagyasztott). Sózom, mehet bele húsleveskocka, delikát, egész bors. Kb. 3-4 órán át fő, majd ha a hús megfőtt leszűröm, és vagy a húslében vagy delikátos vízben megfőzöm a tésztát, csiga, kocka stb.
Én biztosan kidobnám, ki tudja mi oldódott ki belőle!
Amit még elkészül délig:
Bármilyen gyümölcsleves+ laskatészta (túrós, diós, vagy akár mákos, de a grízes is nagyon finom)! Sajnálom, hogy így jártál!
Az úgy rendben,hogy a levesbe tölteléket,google ide vagy oda,avagy lagzikba,teljesen mindegy...az a nem mindegy,hogy a műanyag ne kerüljön a kajába.Nem hiszem,hogy a lagzikba a szakácsnénik is a folpakkot részesítenék előnybe,de szerintem édesanyád sem.
Minden műanyag kőolaj származékból készül,ezért még mikróba sem teszek az ilyen dobozokat,bármit is írnak rá.
Erről van szó? Amúgy én meg tényleg nem is hallottam ilyenről! Ez szerintem nem sima folpackkal van, hanem ami bemehet a sütőbe is! Nem?
Igen arról van szó.
Felénk minden húslevesbe van tölti, és valóban így készítik, ha hiszitek ha nem lagzikban is.
Rendes folpackkal. Csak ugye a lassútűzön főtt levekébe az szépen a töltin marad, és ha kész a leves akkor csomagolják ki.
Na az én töltimről eltűnt a folpack, és darabokban lett meg.
Az a helyzet, hogy eddig át se gondoltam, hogy ez mennyire egészségtelen lehet......
Hát.........köszönöm a válaszokat.
Biztos hogy senki nem tesz 90 fokos vízbe folpackot, abban az esküvőben biztosan nem ennék semmit.
Tedd alufóliába és kész, abból biztosan nem fő bele a levesbe műanyag.
Pedig folpackba vagy neylonzacskóba teszik ezt a tölteléket,felénk is igy készül (borsod)
Kérdező: én megenném,nekem nem lesz bajom tőle,de a gyereknek nem adnék belőle.
Huh de jó, hogy valaki megerősít.........már nem érzem magam teljesen hülyének.
Pont akartam is írni, hogy rajtam kívül nincs itt borsodi.........mert ők tudnák miről beszélek.
Már kiöntöttem.........nem kockáztatok.
Tényleg más az amikor édesanyám levesében szépen a tölteléken van, és más az amilyen állapotban én megtaláltam.
Hát tanulópénz.......miért nem volt jó nekem a sima zöldségekkel teli húsleves?
#18 Nem vagyok egy főzőmágus, igy csak kérdezem, nejlozacskóba csomagolva beteszed a levesbe és elkezded összefőzni? Ott fő nejlon 1 órán át a levesben majd megeszed?
Meg ha nem káros a gyerekek miért nem kaphatnak belőle, csak picit káros?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!