Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány éves korától olvastatok...

Hány éves korától olvastatok meséket a gyermeketeknek?

Figyelt kérdés

2012. szept. 15. 09:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
A lányomat elég későn kezdte el lekötni a mese, kb. 3 éves korától. Azelőtt is voltak próbálkozások, de nem sok sikerrel.
2012. szept. 15. 09:47
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
én most kezdtem 1 éves a pöttöm, de nem nagy sikerrel, kb. 2 mondatot végighallgat, oszt utána már csak a könyvet szeretné kivenni a kezemből, vagy elmászik :D
2012. szept. 15. 09:53
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

2 éves a lányom, és az elmúlt 1-2 hónapban néha végighallgat egy-egy rövidebb mesét, de inkább megy össze-vissza.

Előtte ha olvastam neki, nem érdekelte. Most már jobban figyel, de még nem köti le igazán.

2012. szept. 15. 09:56
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
A kisfiam pár hónappal múlt 2, amikor érdekelni kezdték a mesék.
2012. szept. 15. 10:02
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Kisbaba koruktól könyveket forgattunk, eleinte persze a puha, moshatóakat, később a képes meséket, s így tovább.

Amint figyelni tudtak, (már egy éves kor körül) mesével aludtak el.

2012. szept. 15. 10:50
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Egy évesen inkább a mondókás könyvek kötötték le a lányomat. Most másfél, Anna, Peti, Gergő meséből 2-3 részt meghallgat az ölemben ülve, vagy Bogyó és Babóca könyvből is 1-2 részt. De öt extra korán érdekelték a könyvek, sosem ette meg vagy tépte szét őket. Egy évesen már simán lehetett neki sima lapos könyvet adni.
2012. szept. 15. 11:36
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

A kisfiam babaként imádta a bébikönyveket, arról mesélgettem egy -két mondatot. 1 évesen kezdtem igazán olvasni neki, de akkor csak a Zengő ABC érdekelte, hónapokig, egymás után 10-15 alkalommal, minden nap. Aztán tavaly ősztől-tavaszig, mikor kevesebbet tudtunk mászkálni, könyv mániás lett. Képes volt 2 órán át ülni mellettem, és egyik könyvet a másik után nyomni a kezembe. Nyáron, jött a jóidő, csavarogtunk, amennyit lehetett, így háttérbe szorultak a mesék. Hetente 4-5 alkalommal kér, hogy olvassak. Most megint csak egy könyv érdekli. Egy pingvines-jegesmedvés térbeli mesekönyv.

18 hónaposan kezdte el értékelni a lefekvés előtti mesét, de csak József Attila altatója jöhetett. 25 hónapos koráig ment ez, azóta, egyszerűen nem kér mesét este. Szerintem ez gyerekfüggő.

2012. szept. 15. 12:10
 8/14 TKI Ibolya ***** válasza:
69%

Szerintem ez szoktatás kérdése. 3 gyerekem van 10,7 és fél és 18 hónapos.A lányomat ( ő a legnagyobb) az első pillanattól ahogy haza értünk a kórházba úgy altattam,hogy énekeltem neki és mondókáztam.Eleinte baba könyveket nézegettünk ,pár mondatban meséltem nekik a képről.Másfél kétévesen mondókáztunk és rengeteg verset olvastam neki lefekvéskor.A fiúk már ebbe a rendszerbe születtek bele és teljesen természetes számukra a mese olvasás.Este még a nagyok is igénylik és már a pici is arra alszik el.

Nem kell elvárni egy 1 éves gyerektől,hogy órákat üljön a mese könyv felett.Sőt akkor még nem is hosszú meséket kell nekik olvasni.De anyukának is kitartónak kell lenni mert csak úgy tudja a gyermek figyelmét a könyvek iránt felhívni.Én nem nagyon találkoztam még olyan gyerekkel akit ne érdekelne a korának megfelelő könyv.Piciknél az a tapasztalatom hogy imádják a színes tarka könyveket.

2012. szept. 15. 13:59
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Hú, én már nagyon korén, úgy 10 hónapos korától nézegettem vele a mese és mondókás könyveket. Aztán ahogy értette, folyamatosan olvastam is neki. Most is nagyon szereti, ha mesélek neki ( 3 éves lesz 28-án).
2012. szept. 15. 15:14
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Bizonyító erejű fotóm van róla, hogy a kicsi már 3 hónapos korától kapta a "tudást" :) Már akkor meséltem neki, képes leporellós könyvből.

Már ovis, de napi kétszer is követeli a mesélést, hétvégén délutáni alvás előtt és esti fekvés előtt meg is kapja a kettő alkalmat. Van amikor délután diafilmezünk is. Jobban szereti, mint a tévé előtt bambulni, igaz nem is igazán szokott. :)

Megjegyzem mi a férjemmel is nagy könyvmolyok vagyunk, külön "könyvtárszobával" ellátva. S a kicsinek is jelentős már a készlete. (ismerős gyerekekhez viszonyítva pláne)

2012. szept. 16. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!