Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek korán lett szobatiszta...

Porcukormókus kérdése:

Akinek korán lett szobatiszta a gyermeke, mesélne nekem? Hogyan, meddig tartott, mennyi idős volt a pici?

Figyelt kérdés
2012. aug. 6. 19:59
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Nem szeretném, hogy vitatkozzatok, csak gondoltam hátha van valakinek saját tapasztalata erről! :)
2012. aug. 7. 14:23
 12/12 anonim ***** válasza:

2-es vagyok.

Az én fiam semmi jelért nem mutatta, hogy érdekelné a szobatisztaság, két éves kora után akartam elkezdeni a szoktatást. Neki fitymaszűkülete volt, és egyik nap pisilés közben magától felszakadt. 3-4 napig nem lehetett pelust adni neki, csak alváshoz a fertőzésveszély miatt. Ekkor gondoltuk azt a párommal, hogy teszünk egy próbát.

Anyósom módszerét követtem. Első héten óránként ráültettem a bilire, és mesét olvastam neki. 20-30 percet ült rajta. 2 nap délután sikerült belepisilnie, innentől folyamatosan topogatt, és a kukacát markolászta, ha pisilnie kellett. Aztán 1 nappal később sikerült belekakilnia. Mindkét esetben nagyon megdicsértük, elmondtuk neki, hogy ez a kaki, ez a pisi, ha legközelebb ilyet érez, mint előtte, akkor szóljon, és bilire ülünk. Igazából szerencsénk volt, mert második héten elég volt csak kérdezgetni, és ő mondta, ha mennie kellett. 3 héten már levettem délutánra, két nappal később éjjelre a pelust, természetesen használtunk matracvédőt. Aztán bevállaltuk a játszóteret is pelus nélkül, ott a kerítésen kívül egy fánál szokott pisilni. Ekkor esett meg, hogy piacra vittem, és adtam rá pelust, de nem volt hajlandó belepisilni, ezért menet közben le kellett venni, és egy fánál pisiltetni. 1-2 baleset történt, de nem adtuk fel. Május vége óta, balesetmentes. Igazából múlt héten fordult elő anyukáméknál, hogy annyira belefeledkezett a szaladgálásba, hogy már akkor szólt, mikor csorgott, de ez még nem a világ vége.

Kedves kérdező. 14 hónaposan még nem gond, ha nem szobatiszta, az is szép teljesítmény, hogy szól, mielőtt dolgát végzi.

Az igaz, hogy a mi generációnk hamarabb lett szobatiszta, de az a textilpelusok miatt volt: kényelmetlen a babáknak, és anyukáknak is egyaránt, mert azt mosni, főzni kellett hetente többször. Így mindkét fél érdeke volt a mielőbbi bilizés, és szerintem ezért eltökéltebbek voltak, mint mi. Még semmiről sem késett le a kicsid.

2012. aug. 7. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!