Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más nak mennyi idő alatt lett...

Más nak mennyi idő alatt lett szobatiszta gyermeke?

Figyelt kérdés
Kisfiam 28 hónapos és kb 2 hete kezdtük a szobatisztaság dolgot. Saját maga szólt, hogy WC-re akar ülni és bele is pisilt (nagyon tetszett neki).Kb 1 hete a kaki is a WC-be megy. Nem mindig szól, de már rendszeresen járunk a WC-re. Még adok rá pelust, csak délután nincs rajta. Jól csinálom vele? Sajnos van aki csodálkozik, hogy még nem szobatiszta (idősebb korosztály).
2010. ápr. 25. 15:07
 1/5 anonim ***** válasza:
A gyerekek változóak, igen, az idősebb korosztály ilyesmin kiakad. Én is most lettem terhes és már megvannak a jótanácsok, meg hogy náluk hogy volt. Anyósom: 3 hónaposan már átaludta a párom az éjszakát (mázlista anyós), nálatok is ez lesz. (na ja) Párom mamája: Már egy évesen szobatiszta volt anyósod (Jézusom), de nem akart járni az istenért se, hiába erőltettem (szegény anyós)...Az egyik anyuka erről az oldalról: 1 éves gyerekem még nem tud beszélni, nagy gond? (óriási:D) Minden gyereket egy mércéhez akarnak igazítani. És a szülők, meg cikinek érzik még a család előtt is, ha a gyerek még ezt meg ezt nem tudja csinálni..és még a családon belül is megszólják. Ez borzasztó. Nevelő anyám is azt mondta pl, hogy nem érti azokat az asszonyokat, akik ordítanak a szülés közben, hogy szedjék már össze magukat. Mert hogy ő nem ordított. Hát én mondtam neki, hogy én bizony ordítani fogok, ha úgy érzem, hogy kell, nem érdekel, ki mit mond, és az sem fog érdekelni, hogy ha a gyerekem 3 évesen még nem lesz szobatiszta, mit szólnak majd hozzá. Ne törődj azzal, mit mondanak mások, és szerintem nagyon jól csinálod, mert nem szabad ráerőszakolni semmit a gyerekre, mindent akkor fog csinálni, mikor ő úgy érzi, hogy akarja csinálni. Nem lesz elmaradva a gyereked. Legalább így nem lesz visszaeső. Sokan erőszakolják a gyerekre a bilit korán, aztán még egy-két évig hébe-hóba bepisil a gyerek. Jól csinálod!:D
2010. ápr. 25. 15:21
 2/5 anonim ***** válasza:

Az tényleg igaz, hogy minden gyerek más és más. Én 8 hós korától biliztetem a fiam, minden tisztábatételnél ráültettem, egy éves korától a kaka csak bilibe van, nyögy ha kell neki, és akkor megyünk és kakil a bilibe. Most 20 hónapos és nappal már szobatiszta, szól ha kell neki pisilni és megy letolja a gatyót és ül a bilire pisilni, nagyon ügyesen megtanulta szerencsére. Este még adok rá pelust, de az is tiszta marad 90%-ban.

Szerintem ne addj rá pelust egész nap, hogy érezze ha bepisil az azzal jár, hogy vizes lesz a ruha és akkor hamarabb rá fog jönni hová is kell pisilni.

2010. ápr. 25. 21:22
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha a kisfiad már mutat hajlandóságot a wc-be/bilibe pisilés iránt, akkor szerintem vedd le róla otthon nappalra a pelust és kisbugyit adj rá. Lehet, hogy első nap lesz egy-két baleset. Nyugis időszakot válassz, amikor nem mentek sokfelé, és hozzátok sem jönnek vendégek, és ne ilyenkor állj neki a nagytakarításnak :)

Ügyes a fiad, az enyém csak 34 hónaposan lett szobatiszta.

2010. ápr. 26. 08:35
 4/5 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a megnyugtató válaszokat. Megfogadom a tanácsaitokat.

Köszönöm és szép napot mindenkinek!

2010. ápr. 26. 12:31
 5/5 anonim ***** válasza:
A lányom 2 éves és csak éjszakára kap már pelust, de mindenki (na, nem az idősebb korosztály) csodálkozik, hogy már szobatiszta! :) A mi időnkben biztos hamarabb eljött a szobatisztaság ideje, de ne felejtsük el, hogy akkor még nem voltak ilyen super pelusok! :) Én is amondó vagyok, hogy hagyd minél többet szabadon, pelus nélkül, és úgyis jön a nyár, akkor még könnyebb lesz majd. Nálunk is tavaly nyáron kezdődött a strandon az egész. Sok sikert!!
2010. ápr. 26. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!