Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek 3 éves kora után lett...

Akinek 3 éves kora után lett szobatiszta a gyermeke?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2,5 éves. Hiába volt egész nyáron pelus nélkül, csak akkor szólt ha már besikerült a gatyóba a pisi/kaki. Nem zavarja a dolog. Egyszer-kétszer sikerült időben szólnia, sikerült is a Wc-be (szűkítője van, bilire rá se néz).Sok-sok dícséret, telefon apának, mamának:-) De azóta semmi. Igazából nem izgat a dolog, majd az lesz ha megérik rá. Mivel bölcsis, februárba tölti a 3-at akkor menne oviba. De ha nem lesz szobatiszta, akkor marad a bölcsibe.
2011. szept. 4. 15:25
 1/7 A kérdező kommentje:
Egyébként is lehet, hogy hagyom arra a fél évre még a bölcsibe, és majd kezdi az ovit az új csapattal augusztusba.
2011. szept. 4. 15:27
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia Sorstárs!

Az én fiam októberben lesz három, és a soraidat akár én is írhattam volna szóról szóra...

Szóval segíteni sajnos nem tudok, de várok én is okos ötleteket.

Mi amúgy maradunk a bölcsibe még fél évet, vagy egy évet. Majd meglátjuk. Mert nálunk februárba is át lehet menni az oviba. Addigra remélem sikerül szobatisztának lenni.

2011. szept. 4. 17:33
 3/7 anonim ***** válasza:
Lányom 1 hóval a 3. szülinapja előtt szokott le, de akkor egyik napról a másikra. Nem akart ő sem a bilire ülni. Úgy hogy még van időtök. :)
2011. szept. 5. 14:21
 4/7 anonim ***** válasza:

sziasztok. kisfiam áprilisban volt 3 éves. júniusban lett szobatiszta egy hét alatt éjjelre nappalra :D nyugi, ne erőltesd.

amúgy ugyanez volt mint nálad, nem szólt ha tele volt a pelus, jól elvolt benne :( már kezdtem aggódni h nem lesz ovi. de most kezdjük :D

2011. szept. 6. 20:27
 5/7 anonim ***** válasza:
még messze vagytok ettől. A fiam most 3 éves 1 hónapos, és ez a 4. kísérlet, hogy szobatiszta legyen, eddig nem működött együtt, pedig nyáron sokféleképpen próbálkoztam. Most már 2. hete szól, ha van valami, persze előfordul baleset, de törekszik a bilizésre. Lehet, hogy pár héttel később szobatiszta, mint hogy betöltötte a 3-at, de ez van. Ovi előtt mindenképpen trenírozd egy hónappal, addig hagyd, ha nem érdekli.
2011. szept. 7. 07:00
 6/7 anonim ***** válasza:
Rengeteg időtök van februárig!Az én fiam májusban volt 3 éves,és teljesen pelenkás volt(május első hetében volt a beiratkozás,hallgattam,mint car a gazban,hogy a gyerek pelenkás).Aztán május végén megszólalt,hogy vegyük le róla...na,azóta még baleset sem volt-1-2 cseppen kívül-és szeptemberben elkezdte az ovit is.Ennyi.
2011. szept. 7. 14:09
 7/7 anonim ***** válasza:

Az én lányom januárban lesz 3 éves, gondoltuk kihasználjuk a nyarat és többször csak bugyiban rohangált. Én azt vettem észre, hogy valamennyire visszatartja, mert ha hazaértünk, csak akkor pisilt. És egyszer kérdezte a kocsiban, hogy ugye itt nem lehet pisilni. Mondtam neki, hogy most nem tudunk megállni, mert autópályán vagyunk, de van rajta pelus, ha el akarja "engedni magát". De még a pelusba is csak akkor pisilt, amikor megérkeztünk. Sajnos én úgy látom, hogy nem érzi előre, és szegénykém kétségbe esik, ha kifolyik a pisi. Ülünk a wc szűkítőn és másodpercenként felpattan, hogy megnézze van-e már eredmény. Tehát tipikus jel, hogy nem tudja mit is kellene éreznie.

De ezek szerint nem kell idegeskednem ezen, mert mások is hasonló cipőben járnak. A lányom csak jövő év szeptemberében megy oviba, ha egyáltalán lesz hely, addig meg van még időnk.

2011. szept. 7. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!