Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt olyan anyuka, akinek...

Van itt olyan anyuka, akinek a gyermeke nem a nagy nyári melegekben lett szobatiszta?

Figyelt kérdés

A kislányom augusztusban töltötte a 2.évét. A nyári melegben természetesen bugyiban volt, de sajnos se bilire, sem a wc-re nem tudtam rávenni pisilés-kakilás előtt. Mikor és hogyan folytassuk(vagy kezdjük újra) a szobatisztaságra szoktatást? Újra hagyjam pelus nélkül, bugyiban, nadrágban? Ha netán bepisil, nem fázik meg/fel esetleg a hidegebb időben? Nem azt mondom, h didergünk a házban(kb.22fok van nálunk), de hát csak nincs kánikula. Attól félek, ha tavaszig/nyárig hagynám, nem lenne szobatiszta 3 éves koráig(oviig). Sajnos most sem érdekli túlzottan sem a bili, sem a wc. :(

Elnézést, ha buta a kérdés, de nem tudom, mit csinálhatnék.

2010. szept. 19. 14:03
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem buta kérdés egyáltalán!

Ne erőltesd, de azért néha vidd oda a bilihez, wc-hez és ültesd rá... Előbb-utóbb rá fog szokni

2010. szept. 19. 14:12
 2/3 anonim ***** válasza:
Mi most pròbálkozunk, 23 hònapos a fiam. Van olyan,hogy hozza az egyik plüss jàtèkot a bilire ès megpisilteti:) a fiamnak mindenhez nagyon kellnaz ovàciò,tapsvihar, biztatàs. Ezèrt làtvànyos pisitàncot jàrok,ha sikerül bilibe pisilni. Amikor elöször csak ràült, ugràltam,tapsoltam, mint egy pom-pom làny:) annyira röhögött,hogy mutatta,visszaül a bilire/wcre,csak ujra ugràljak, ènekeljek ès tapsoljak;) egyre ügyesebb! Koràbban ha csak kèrdeztem hogy ràülne e a bilire/wcre, tiltakozott. Egyszer csak ugy ràültettem, sirt,visitott. Levettem gyorsan ,de nagyon megdicsèrtem ès megöleltem,amièrt ràült egyàltalàn. Èn sem vàrok a jövö nyàrig, mert most is tudja mutatni,ha jön a pisi. Ugyhogy lassan haladunk,de egèsz nap pelus nèlkül van, kivève az alvàsidö. Van hogy ketszer is becsurog naponta a pisi,van hogy egèsz nap szàraz marad.
2010. szept. 19. 14:23
 3/3 anonim ***** válasza:

A gyerekeim közül egyik sem lett nyáron szobatiszta.

1. 2 év 3 hónaposan februárban (lány)

2. 2 év 10 hónaposan március/áprilisban (fiú)

3. 2 évesen januárban (lány)

A fiamnál megppróbáltam két évesen nyáron a pelusnélküliséget, de mivel semmi hajlandóságot nem mutatott, ezért nem erőltettem.

Annyi, hogy otthonról elmenéshez azért adtam rájuk még egy darabig bugyipelust a biztonság kedvéért, mert hidegben nem jó átázott ruhában flangálni, de ezek általában otthon szárazan lekerültek, vagy bementünk valami alkalmas helyre pisilni és akkor simán letoltuk, mint a bugyit.

2010. szept. 20. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!