Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek korán lett szobatiszta...

Porcukormókus kérdése:

Akinek korán lett szobatiszta a gyermeke, mesélne nekem? Hogyan, meddig tartott, mennyi idős volt a pici?

Figyelt kérdés
2012. aug. 6. 19:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A fiam 22 hónaposan lett szobatiszta 3 hét alatt éjjelre-nappalra. Egyetlen gyerek, nem igazán tudom belefér-e a korai kategóriába, szerintem éppen ideje volt. Ha te úgy gondolod, hogy elég korai, és kíváncsi vagy a történetre leírom.
2012. aug. 6. 20:32
 2/12 anonim ***** válasza:
kedves 20:32-es, én kíváncsi vagyok a történetre. a kisfiam 21 hónapos és pár napig úgy viselkedett, mint aki szobatiszta, aztán már nem volt olyan izgalmas, de hátha... :-) egyébként kaki se a pelusba ment neki? szerintem 22 hónaposan elég korai éjjelre-nappalra, pláne kisfiúnál :-) ügyes
2012. aug. 6. 21:54
 3/12 anonim ***** válasza:

Nekünk nem mondanám, hogy korán, mert 32 hónapos volt akkor a lányom, de egyszerre lett nappalra-éjszakára, 1 hét alatt.

(Tavaly nyáron még nem sikerült...)

2012. aug. 6. 21:57
 4/12 anonim ***** válasza:
21 honaposan lett a kisfiam szobatiszta nappalra,és összel,elötte nyáron probálkoztam megmutattam a bilit,rá is ült,mindig pisilt bele kakinál elkezdett sirni,azt abbahagytam,összel ö kérte azaz nem engette h ráadjam a pelust,és besem pisilt,csak igen ritkán.szoval ö érdeme volt az egész.rá 1-2 honapjára volt egy idöszakunk amikor sokat bepisilt,ugymond majdnem visszaestünk,de én továbbra sem adtam pelust,hanem felmostam,meg bugyit mostam 2-3 napig tartott,azt megint ok volt.azota 2,5 éves,3 honapja éjjelre is szobatiszta szintén önként.azota egyszer sem pisil be,sem nappal,sem éjjel.
2012. aug. 6. 22:09
 5/12 anonim ***** válasza:

Fiam 20 hónaposan lett nappalra, 23 hónaposan éjjelre is szoba- és ágytiszta.

Tavaly nyáron ugyanilyen melegben egyik hétfőn levettem a pelust, mondtam neki, hogy bilibe kell pisilni, kakilni. 1 nap pisilt minden hova, csak a bilibe nem. 2. nap elkaptam egy pisit, ráültettem a bilire, volt nagy üdvrivalgás, hogy belepisilt. Onnantól a pisi 80%-ban a bilibe ment, kaki 2. nap estétől csak oda. 3 hét múlva levettem a déli alváshoz is, simán kibírt 3 órát, éjjelre is alig akarta már felvenni, de álmában mindig ráadtam, nem bíztam meg benne (sosem volt reggelre száraz). Aztán levettem azt is, 1-2szer pisilt be éjjel, mikor beteg volt.

2012. aug. 6. 22:13
 6/12 A kérdező kommentje:

Az én kislányom 14hónapos, természetesen nem szobatiszta. Viszont az anyósom és a férjem szerint simán rá lehetne szoktatni már a bilire. Hát nem tudom..

Ehhez tudni kell, hogy a férjem 8-9hónaposan (ezzel azért vannak fenntartásaim..) lett szobatiszta, ennyi idősen pedig már teljesen megbízhatóan elvihették bárhova pelus nélkül.

Tény, hogy egyszer-kétszer mondogatja, hogy kaka, és utána bele is kakil a pelusba, illetve például nem pisil a medencébe sem, mindig csak ha már kint vagyunk, de szerintem ez még édeskevés, én ezen a nyáron még nem foglalkoznék a témával. Most erőlködhetnénk hónapokig, jövőre meg talán már pikk-pakk menne.

De ahogy elnézem, extrém korai bilizésről egyikőtök sem beszélt, de szerintem ez így normális. Csakhát azért dilemmázok, mert az idősebb generáció arról mesél sokszor, hogy a gyerekek másfél évesen már simán biliztek. (persze a kényelmetlen textilpelus miatt is például, de akkor ezek szerint nem lehetetlen).

Hát nem tudom...

2012. aug. 7. 08:04
 7/12 anonim ***** válasza:

tegnap 21:57 vagyok.

Azt gondolom, te is tudod, hogy kb 1,5-2 éves kor körül tudatosul az egész, előtte az ingert sem érzik...

Nekünk is nagyszülők 1. szülinapjára vettek bilit, következőre mikor jöttek, megkérdezték, hol a bili, miért nem használjuk...

Tavaly nyáron volt másfél éves, próbáltuk szoktatni, nem sikerült.

Úgy voltam vele, ha más nem, óvodáig csak lekerül a pelus...

Ez nem verseny, ráértek, ne anyós akarja eldönteni, mert valahogy abban az időben minden meg volt sürgetve... (6 hetesen(!) hozzátáplálás kezdése, meg hasonlók... Na erre ne adjunk szerintem!)

2012. aug. 7. 08:50
 8/12 anonim ***** válasza:

Bocsánat, hogy belepof, az utolsó válaszoló írására reagálnék. Az ingert természetesen érzik, sőt, jelzik is ha pisilni kell, már az egész pici, újszülött babák is ficergéssel, nyöszörgéssel, esetleg "távolba meredő" tekintettel. Az más tészta, hogy nem tudják percekig visszatartani, mint egy kétéves. De ha az ember figyel, akkor el lehet kapni időben. Sajnos a fiammal nem voltam még elég magabiztos és kitartó, így ő most nyáron 2 évesen lett szobatiszta nappalra, éjjel még heti 2-3 alkalommal pisis a pelus. A lányom 4 hónapos, van olyan nap, hogy csak 2-3 pisi megy pelusba.

itt van egy kis olvasnivaló: [link]

2012. aug. 7. 13:45
 9/12 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Ajánlanék egy könyvet: Selma H. Fraibergtől a Varázsos évek címűt. Rengeteg mindent meg lehet tudni belőle az újszülöttektől a 6 éves korú gyermekekig. Ez egy hétköznapi pszichológiai könyv, és nagyon-nagyon hasznos! Többek között a szobatisztaságra nevelésről, annak korai bevezetésének hátrányairól is!
2012. aug. 7. 13:49
 10/12 anonim ***** válasza:
Kedves 9-es! A 8-as válaszolónak márpedig igaza van!
2012. aug. 7. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!