Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szeretném kérni a tanácsotokat...

Szeretném kérni a tanácsotokat teljesen el vagyok keseredve! Csődöt mondtam a gyereknevelésben?

Figyelt kérdés
Kislányom novemberben lesz három éves, még egy szót sem szól, próbáltam a szobatisztaságot is ez sem megy nála, nem zavarja ha bepisil és az sem ha bekakil! Régóta szerettünk volna babát a férjemmel, több évre rá sikerült, a terhességemmel gondok voltak vastag tarkóredő miatt, mindenféle genetikai vizsgálatra kellett mennem, amik jó értékeket mutattak. Megszületett betöltött negyven hétre+ 5 napra. közel négy kilóval, akkor hazahoztuk a kórházból sokat szenvedtünk vele mindig rövid 10 perces alvásai voltak, nem aludt ennél többet, három hónapos volt mikor megtudtuk ismét babát várunk, 11 hónaposan pár szót mondott, és úgy néz ki elfelejtett beszélni, másfél évesen ment egyedül magától, a kishúgi teljesen más nyugodt természetű, beszél, pedig másfél éves, de a nagylány megtámadja a picit folyton erősen beleharap csipkedi, síkogat, nagyon nehéz vele, fel mászik magas helyekre egy percre nem lehet magára hagyni, viszont mindent megért, felismeri az állatokat a könyvben, mindent megmutat! Nappal nem alszik, nem tudom, hogy bírja éjjel van, hogy kettőig fent van, kimerítő, férjem 2 órákat alszik, nem tudjuk mit csináljunk, vele, van egy kiskutyánk abba is folyton beleharap, van, hogy belém is, többször vittem el a doktornőhöz, védönőhöz, de azt mondják minden rendbe vele csupán féltékeny, és majd az óvodában beszélni, fog, végső elkeseredésembe írok ide, nagyon várom a tanácsokat, mert kimerültem! A játékok nagyon nem kötik le olyanhoz nyúl amihez nem szabad, van egy kis babakocsija órákon át elfutkározik vele, olyan magának való, ha mondom neki figyeljen rám, úgy csinál, mintha meg sem hallaná, egyébként hall rendesen, pár napja észleltem nézegetett fel a tetőnkre a kémény felé, hangosan nevetett fel, és másnap is oda ment és újra ez történt! Nehéz mert egyedül vagyok a két picivel itthon reggeltől estig, és semmit nem lehet tőlük csinálni.

2012. aug. 2. 14:39
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

A beszédhez és szobatisztasághoz szólnék, hogy vannak akik tényleg későn érnek. Unokaöcsém is majdnem 3 volt amikor elkezdett beszélni és egyik napról a másikra szobatiszta lett. Azóta úgy vagyok vele, hogy jobb volt még nem beszélt, mert be nem álla a szája :)

De ha aggódsz akkor ne hagyd rá a dokira, védőnőre, hanem vidd tovább valami szakemberhez. A többi amit leírsz tényleg féltékenységnek tűnik, de hát valahol érthető is a nagytesók féltékenysége (persze nem mindenhol ilyen durva, mint nálatok, de sokszor elég erős a testvérféltékenység) Gondolj bele, eddig csak ő volt nektek aztán megszületett a tesó és hiába teszel meg mindent, hogy neki jó legyen, sok közös program, nincs kivételezés a tesóval...már nem ugyan olyan. Van aki ilyenkor az anyukára mérges más az új jövevényre.

2012. aug. 2. 14:50
 2/21 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem, hallgass az orvosodra! A gyerekekkel legyél következetes.
2012. aug. 2. 14:50
 3/21 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem, írni, hogy ha pl. teregetek kint az udvaron, visszaérek, és bekakil, vagy épp mást kell csinálnom, a kakit teljesen vastagon magára keni, és mindenhová ahová jut, pillanatok alatt múltkor a falat kente össze, hangosan nevet közben, a cipőket szétrágja, furcsa dolgokat csinál.
2012. aug. 2. 14:53
 4/21 anonim ***** válasza:
48%
És ilyenkor mit csinálsz vele (mármint a kaki szétkenésnél)? Tudja hogy mit szabad mit nem? Mi a bünti? Foglalkozol vele külön is vagy mindig a kicsivel együtt? Bevonod feladatokba, pl. segítsen Neked vmiben mert abban csak ő tud a kicsi nem?
2012. aug. 2. 15:03
 5/21 anonim ***** válasza:
87%

Szia.

Nekem is egy 3 és fél éves kislányom van!Vele minden rendben szerencsére!

Így csak tanácsolni tudok.

TÜRELEM!!! Ez minden alapja.Igaz azt nem írod hogy hogyan viseled,vannak e feléje kitöréseid stb...?

Azt esetleg meg tudod e oldani hogy csak vele foglalkozz napi pár órát?Biztos sokat segítene ha a figyelmed csak rá szegeződne.Itt nem csak a közös játékra gondolok hanem arra hogy csakis vele legyél rá figyelj.Hiszen amiket írsz hogy milyen kitörései vannak ez is azt bizonyítja hogy több figyelmet szeretne.

Amiket leírtál hogy min mentél át a terhesség alatt,és az hogy ilyen hamar újra babátok lett biztosan hatással lett őrá is.

Amúgy meg sok olyan kisgyerekről hallok aki későn beszél.Pl.itt is van egy ismerősöm ahol lakunk most 4 éves és még mindig keverve mondja a mondatokat.

Nem vagy lekésve semmiről beszéd téren.

Remélem azért tudtam segíteni valamit.

2012. aug. 2. 15:04
 6/21 anonim ***** válasza:
66%

szia.

Nem tudom hasznos lesz e amit írok, de hátha. A két gyermek között 1,5 év van, a mi védőnőnk olyan tippeket adott a baba születése előtt, hogy vonjuk be a nagyobbat a mindennapi teendőkbe. Pl. legyen neki is babája, és amikor etetés van ő is etesse a saját babáját. ha pelenkázni kell legyen az ő feladata a pelenka elővétele. érezze azt, hogy ő már nagy és meg kell mutatnia a kisebbnek hogy nincsenek egy szinten. szerintem ezekkel a dolgokkal, csak azt akarja elérni, hogy a figyelem rá irányuljon. esetleg ha lehetőség van rá, szervezzetek kettesben programot akár hétvégén, ha a párod otthon van, menjetek a játszótérre stb. hogy megnyugodjon, hogy ő is ugyanannyira fontos mint a kistesó. és bár lehet hogy nem hiszel benne, mi sem hittünk de bevált, fordulj kineziológushoz.

2012. aug. 2. 15:06
 7/21 A kérdező kommentje:

Igen megpróbáltam, de ugye az a baj, hogy a pici is mindenben részt akar venni, így megint össze kapnak, a kakinál megmondom neki ilyet nem szabad csinálni, elmagyarázom neki, de nem nagyon foglalkoztatja. Sajnos.

A pici is mindig velünk akar lenni, nem tudom megoldani, sajnos, hogy külön a nagyobbal is tudjak foglalkozni, kevés vagyok ehhez, és kevés a két három óra alvás is.

2012. aug. 2. 15:06
 8/21 A kérdező kommentje:
Sajnos igen a türelmem is véges, rengeteget sírnak,mert összekapnak folyton. Köszönöm, szépen a segítségeteket, hétvégékre megpróbálom, hogy én meg ő elmegyünk valahová kettesben, egy pár órára, és ha beválik, én lennék a legboldogabb.:)
2012. aug. 2. 15:12
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Gyermekpszichológus a megoldás.
2012. aug. 2. 15:17
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Annyira kicsi a korkülönbség, hogy egyszerűen kevés az az idő, amit csak a nagytesóval foglalkozhattál. Egy éves volt, és már megszületett a testvére. Nyilván van gyerek, aki ezt jól viseli, de nálatok ezek szerint nem így van, és nagyon megviseli a kislányt. A leírtak alapján a figyelmeteket szeretné felkelteni, és azért bánt, harap, mert akkor legalább csak rá figyeltek és ezzel levezeti a saját feszültségét is, amit a tesója okoz neki.

Szerintem sürgősen szerezz valami segítséget. Hogy valaki vigyázzon a kisebbre, és akkor te tudsz csak vele foglalkozni. Valahogy csak meglehet oldani. Nekem 3 kicsi gyerekem van, és bár nem kicsi korkülönbség (2 év) de előfordul, hol az egyik hol a másik jobban igényli a figyelmünket. Ilyenkor megoldjuk, hogy legyen egy kis saját idő rá. Pár órára nem olyan drága egy bébiszitter sem, de a legtöbb játszóház gyermekmegőrző is, tehát ott is lehet hagyni a picit, és legalább egy órát tudnál csak a naggyal foglalkozni.

Nevelési tanácsadóban is biztos tudnak ötleteket adni, oda is lehet érdemes lenne elmenni. Amíg nem beszél, addig szerintem pszichológus nem tud érdemben foglalkozni vele.

2012. aug. 2. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!