Hogy értessem meg a férjemmel, hogy a gyereknevelésben gy húron kell pendülnünk? Összehangoltan, következetesen?
de fogja tudni.Nem ideális a helyzet, de a gyerkek pontosan tudják, hogy kinél mit lehet.A nagyszülők pl. általában többet engednek meg a gyereknek, mégse lesz belőlük rabló. (én mindig élveztem, hogy a nagyinál sokáig fent lehet maradni)
Jobb lenne, ha nem így lenne, azt szokjátok meg legalább,hogy a gyerek előtt nem mondtok ellen egymásnak,tehát ha te konkrétan megtiltasz valamit akkor ő ne engedje meg és ha ő megenged valamit akkor te ne tiltsd meg. beszéljétek meg külön, utána. Ha te beleszolsz abba amit ő enged az ugyanolyan rossz mint fordítva.
A szüleim is ezt csinálták a tesóm születésekor, meg is lehet nézni, mi lett belőle :(
Ott anya az engedékeny, mindent ráhagy az öcsémre, szerintem kb szerelmes belé, azt érte el vele, hogy az öcsém simán kipakolja a pénztárcáját, képes húszezret elvinni, ha neki legó kell, nem fogja fel, hogy ezzel borul a havi költségvetésünk és mehetünk mínuszba.
14 éves.
Mindenképp próbálj valamit kezdeni a férjeddel, mert nagyon fontos, hogy a szülők normálisan megneveljék a gyereküket, nap mint nap tapasztalom :(
14.59!
Igen,a nagyinál én is élveztem,hgoy fent maradhatunk sokáig.De itt konkrétan olyanról is szó van,hogy engedi,hogy az aztalra felmászkáljon,kipakolja a konyhaszekrényt,ő vágja el saját maga a kenyeret vajazókéssel(utóbbinál ott voltam,és tiltásom ellenére engedte,hogy kést fogjon a gyerek,holott régebben ebből már volt konfliktusunk).
Szia!Legyél szigorú e tekintetben a pároddal,anyóssal.Ülj le velük és ha kell ezerszer mondd el,hogy miben kell változtatniuk...!Persze,gondolhatod,hogy egyszerű tanácsokat osztogatni,de én nem látok más megoldást,csak a beszélgetést.Nem mindegyikünk lesz felelősségteljes szülő rögtön,bizony tanulni is kell,tapasztalni,de ne így!
Na igen,ma még "csak" késsel vághat,asztalra mászhat és holnaptól meg rohantok a kisfiúval a kórházba,mert önmagára nézve veszélyes dolgokat engedett meg neki apuka.
Hasonló cipőben járok,mint te és sok vitán vagyok már túl.Viszont napról napra jobban érzem a változást és igenis kinyitom a szám,ha tetszik,ha nem.Kitartást!
Hogy mindketten "jófej" szülők lehessetek,közös határokat kell felállítani a gyermeknek.Annyi az egész,hogy apuval leültök egy darab papírral,és közösen megbeszélitek,hogy mik a szabályok.Ezt kiteszitek a hűtőre,és akkor apu is magáénak fogja érezni,ezáltal jobban betartja.
Ilyenek írhattok.
A kicsi a saját ágyában alszik.
Evés előtt nincs nasi.
Nincs nyafogás,hiszti,szaladgálás.
Stb,stb...
Tudod amiben ha apu enged,attól te a falra mászol...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!